5 tips hoe je rimpels en lijntjes kunt verminderen

Door: Kimberly
Gepubliceerd op:

Onze selectiecriteria

Onderzochte producten

53

Onderzochte
producten

Bestede uren

41

Bestede
uren

5

Onderzoeken
uitgevoerd

Opmerkingen verzamelt

20

Opmerkingen
verzameld


Rimpels en lijntjes op het gezicht proberen we zoveel mogelijk te verbergen met make-up. Toch zijn er genoeg andere manieren om je rimpels en lijntjes te verminderen. Hieronder hebben we een top 5 gemaakt met hoe je rimpels en lijntjes kan verminderen. 

Inhoudsopgave

Slaaphouding

Je zou het niet denken, maar je slaaphouding heeft ook veel te maken met rimpels. Als je namelijk op je buik slaapt is de kans groter op fronsrimpels. Ook kan je rimpels veroorzaken op je wang en je kin als je op je buik slaapt. Je hoofd wordt in beide slaaphoudingen namelijk een beetje platgedrukt, waardoor je rimpels kan veroorzaken.

Voeding

Je voeding kan ook zeker rimpels veroorzaken. Te veel suikers kunnen er namelijk voor zorgen dat je huid sneller lijntjes en rimpels krijgt. Het is verstandig om voedsel te eten dat rijk is aan omega-3 vetzuren en kies voor voeding met veel antioxidanten. 

Roken

Het roken van een sigaret zorgt ervoor dat je bindweefsel in je huid afbreekt. Ook zorgt een sigaret ervoor dat de vorming van rimpels sneller wordt gevormd. Toch zie je bij roken niet meteen het effect. Het heeft namelijk wel een paar maanden en soms een paar jaar nodig om je bindweefsel af te breken.

Bescherm je huid tegen de zon

UV-straling zorgt er voor dat je elastische vezels en bindweefsel afbreekt. Op deze manier kunnen dus vroegtijdige rimpels ontstaan. Het is daarom belangrijk dat je een goede dagcrème gebruikt met SPF of gewoon zonnebrandcrème gebruikt. Op deze manier ga je de UV-straling tegen en vermijd je de rimpels en lijntjes.

Verwijder je make-up 

Zorg ervoor dat je in eerste instantie sowieso je make-up verwijdert. Toch is het handig om het niet te hardhandig aan te pakken. Als je namelijk te hard bij je ogen wrijft, kunnen de rimpels sneller tevoorschijn komen. Dat komt omdat er onder je ogen minder olieklieren en collageen zitten in tegenstelling tot de rest van je huid.

Veelgestelde vragen

Kunnen rimpels helemaal verdwijnen?

Helaas is dit niet mogelijk. Als rimpels eenmaal in je lichaam zitten gaan ze niet meer weg. Je kan ze dus alleen maar verminderen. 

Zijn vitamines goed tegen rimpels?

Zeker! Om je rimpels te verminderen kan je het beste crèmepje kopen met vitamine A of retinol. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat je rimpels verminderen.

Hoe ontstaan rimpels?

Rimpels ontstaan vaak als je ouder wordt. Dat komt doordat je elastine en collageen in je huid steeds minder worden als je ouder wordt. Op deze manier ontstaan er dus rimpels. 

Plaats een reactie

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben Kimberly, een studente aan TU Delft die houdt van alles wat met schoonheid te maken heeft. Zelf heb ik twee huisdieren, een kat en een hond, die altijd aan mijn zijde zijn. Als ik niet bezig ben met schoolwerk of bloggen over beauty, breng ik graag tijd door met mijn vriendinnen!

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen
De verschillen tussen zilvershampoo en toner 

Veel mensen kiezen ervoor om hun haar blond te verven. Toch kan het zijn dat je haar na het verven geel kan uitslaan. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het…

De voordelen van een zilvershampoo

Zilvershampoo wordt met de jaren steeds populairder onder de mensen. Vooral bij mensen met blond of grijs haar is zilvershampoo tegenwoordig onmisbaar. Toch zijn er nog veel mensen die het…

Wat zijn de voordelen van melkzuur?

Als je aan mensen vraagt wat melkzuur is denken veel mensen vaak aan een soort verzuurde melk. Toch is melkzuur ook een heel ander product. Melkzuur is namelijk een huidverzorgingsingrediënt….

Welke haarverzorging past bij jouw haartype?

Iedereen weet dat er heel veel verschillende soorten haartypes zijn. Elk haartype heeft weer een ander haarverzorging nodig. Toch is het voor veel mensen moeilijk om erachter te komen welke…

beste zilvershampoo

Je hoort tegenwoordig steeds meer mensen die zilvershampoo gebruiken. Zilvershampoo heeft namelijk een goed effect op geverfd blond of grijs haar. Het geeft namelijk een koele gloed aan het kapsel….

Waarom oogverzorging zo belangrijk is

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het verzorgen van hun huid. Toch vergeten genoeg mensen het verzorgen van de ogen. Je ogen hebben namelijk ook gewoon een goede verzorging…