Onze selectiecriteria
53
Onderzochte
producten
41
Bestede
uren
5
Onderzoeken
uitgevoerd
20
Opmerkingen
verzameld
Het is niet prettig om steeds last van obstipatie te hebben. Het doet pijn en het kan onverwachts komen opzetten. Om dit te voorkomen is het innemen van een laxeermiddel een optie. Het zorgt voor minder harde ontlasting en geeft een opgelucht gevoel.
Maar welke middelen moet jij kiezen en waarom? Wij sommen de vijf beste laxeermiddelen voor je op om jouw stoelgang weer positief te stimuleren.
Inhoudsopgave
Lijst met de vijf beste laxeermiddelen
Hieronder vind je de vijf beste laxeermiddelen om verstoppingen te voorkomen en weer zonder last de dag door te komen.
IberoLax laxeermiddel
Het laxeermiddel van IberoLax is geschikt voor ieder persoon, van zwangere vrouwen tot mensen met diabetes. Het helpt de ontlasting te verzachten en stimuleert de stoelgang. Zo voorkom je kramp en/of buikpijn.
Let wel goed op de hoeveel sachets je per dag mag hebben en voor hoeveel dagen. Dit verschilt namelijk per leeftijd.
Lucovitaal laxeermiddel
Doordat het Lucovitaal laxeermiddel een hoog waterhoudend vermogen heeft, wordt de stoelgang snel weer op gang gezet. De capsules zijn zowel voor volwassenen als kinderen te gebruiken. Daarnaast is het belangrijk om naast het innemen van het middel minimaal 1,5 liter water per dag te drinken.
Het laxeermiddel kan in het begin wat bijwerkingen veroorzaken. Zoals darmklachten of dunne ontlasting. Deze bijwerkingen verdwijnen vaak na een paar dagen.
American Health laxeermiddel
Dankzij de laxerende kruidentabletten van American Health ben je vlot van obstipatie af. De puur natuurlijke kruiden zorgen voor een snelle en pijnloze bevordering van de stoelgang. De tabletten mogen maximaal 6 keer per dag ingenomen worden, verspreid over de dag of in één keer.
Het product kan door iedereen ingenomen worden, van mensen met allergieën tot veganisten en vegetariërs.
Vaud laxeermiddel
De natuurlijke supplementen van Vaud hebben een ondersteunende functie voor de stoelgang en darmen. Het bestaat uit vezels die slijmstoffen bevatten en goed water opnemen. Deze eigenschappen geven een zachtere ontlasting als resultaat.
Vaud laxeermiddel bevat een hogere dosering, in tegenstelling tot andere laxeermiddelen. Hierdoor heeft de stoelgang nog meer ondersteuning.
Dulcosoft laxeermiddel
Het laxeerpoeder van Dulcosoft kan worden toegevoegd aan een drank naar keuze en zorgt ervoor dat de ontlasting op een milde wijze wordt onthard. In de poeder zitten actieve stoffen die de opname van water in de darmen vertraagt. Zo wordt de stoelgang gestimuleerd en heb je geen last meer van verstopping.
De poeder mag maximaal twee keer per dag worden gebruikt, bij voorkeur een sachet ’s ochtends.
Waarom laxeermiddel gebruiken?
Wanneer bepaalde laxerende etenswaren geen effect hebben op de harde stoelgang, kun je ervoor kiezen om laxeermiddelen in te nemen. Wanneer je verstopping hebt, zorgt dit middel ervoor dat de ontlasting weer gestimuleerd wordt. Oorzaken van verstoppingen zijn vaak ongezonde eetgewoontes, weinig beweging en onvoldoende hydratatie. Voordat je laxeermiddelen gaat uitproberen, is het goed om eerst contact op te nemen met je huisarts of dokter!
Conclusie
Wanneer je last hebt van obstipatie is het gebruiken van laxeermiddel een oplossing. Door een aantal keer per dag het middel in te nemen, wordt de stoelgang weer op gang gezet. Na het nemen van een laxeermiddel heb je al snel een verzachte ontlasting als resultaat. Wel is het belangrijk om te kijken of het middel bij jouw lichaam past qua eventuele allergieën.
Veelgestelde vragen
Laxeermiddel is niet schadelijk voor het lichaam. Het wordt niet opgenomen in je lichaam, maar blijft in de darmen. Daarna wordt het met de ontlasting weer uitgescheiden. Het heeft dus weinig effect op de darmen.
Vaak werkt een laxeermiddel na ongeveer 5 tot 10 uur. Let er wel op om niet te veel laxeermiddelen te gebruiken in een korte tijd. Het middel kan namelijk een gewenning worden voor de darmen. Hierdoor kan laxeermiddel minder effect hebben.
Producten die laxerend werken zijn onder andere volkoren producten zoals brood, pasta en rijst. Andere producten zijn groente, fruit en noten.