Microblading tips

Door: Kimberly
Gepubliceerd op:

Microblading is iets wat steeds meer mensen doen, maar wat is het nou eigenlijk? Microblading is een vorm van tatoeëren. Het wordt niet zomaar met inkt gebruikt, maar met een soort make-up. Microblading is dus eigenlijk het tatoeëren van permanente make-up. Veel mensen hebben er wel wat vragen bij:  Hoe lang blijft het zitten, is het wel goed voor je en zit er nog nazorg aan?

Inhoudsopgave

Hoe lang blijft microblading zitten?

De meest gebruikte microblading is voor de wenkbrauwen. De vraag is wel bij veel mensen: hoe lang blijft het zitten? Het resultaat van microblading blijft 1 tot 1,5 jaar zitten. Het pigment vervaagt natuurlijk, waardoor iedereen het graag snel zou willen bijvullen. Helaas mag je niet zomaar weer je wenkbrauwen bijvullen. Je moet daar namelijk 2 jaar voor wachten, zodat het meeste pigment is verdwenen. Toch zijn er ongeveer 3 sessies nodig om het gewenste resultaat te behalen. 

Is microblading slecht voor je?

Microblading is zeker niet voor ieder huidtype. Zodra je een vettige huid hebt blijft het pigment een stuk minder goed zitten. Je kan ervoor kiezen om dan iets harder op de huid te drukken, maar hierdoor kunnen er littekens ontstaan waardoor het pigment minder blijft zitten. Je kan microblading ook vergelijken met kleine snijwonden, doordat er steeds meer wondjes in je huid komen kunnen er ontstekingen en littekens ontstaan. Microblading is dus in het algemeen niet slecht voor je, maar er kunnen dus wel complicaties aan zitten.

Nazorg na microblading

Na het microbladen is het verstandig om nazorg uit te voeren. Na 30 minuten is het goed om met een doekje met lauw water je wenkbrauwen schoon te deppen. Doe daarna een crème op die je meekrijgt van de salon. Gebruik daarna nog 3 keer daags, 6 dagen lang het crèmepje dat je dun op je huid smeert. Er zijn ook een aantal dingen die je moet vermijden na de behandeling. Denk bijvoorbeeld aan make-up, veel zweten, zonnecrème en vermijd de sauna, het zwembad en de zonnebank. Als je dit allemaal doet, blijft je permanente make-up beter en langer zitten.

Plaats een reactie

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben Kimberly, een studente aan TU Delft die houdt van alles wat met schoonheid te maken heeft. Zelf heb ik twee huisdieren, een kat en een hond, die altijd aan mijn zijde zijn. Als ik niet bezig ben met schoolwerk of bloggen over beauty, breng ik graag tijd door met mijn vriendinnen!

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen

Deze tekst gaat over het belang van scheerschuim. Zo weet je precies waarom deze voor velen vanzelfsprekende stap in het scheren, nou eenmaal zo belangrijk is.

In deze blogpost gaat het over de verschillende stappen uit een skincare routine. Zo weet jij precies wat voor verschillende stappen in huidverzorging er zijn.

In deze blogpost wordt uitgelegd hoe je jouw nagels kunt ontdoen van gellak of nepnagels. Zo kun je weer jouw natuurlijke nagels rocken óf ze klaar maken voor de volgende set nagels!

sporters

Haarverzorging voor sporters is essentieel vanwege uitdagingen zoals zweet, chloor, zout water en blootstelling aan de elementen. Basisverzorging omvat regelmatig wassen met geschikte shampoos en conditioners, terwijl specifieke strategieën zoals het dragen van een badmuts of het gebruik van leave-in conditioners kunnen helpen bij specifieke situaties. Kies natuurlijke haarverzorgingsproducten die passen bij jouw haartype en behoeften voor gezond en sterk haar, zelfs tijdens het sporten.

stralende huid voeding

Voor een stralende huid zijn voedingsstoffen als vitamines A, C, E, mineralen zoals zink en selenium, en omega-3 vetzuren essentieel. Water houdt de huid gehydrateerd. Eet groenten, fruit, vette vis en noten, en vermijd suiker, bewerkte voeding, sommige zuivelproducten, alcohol en cafeïne voor een gezonde huid.

zwanger

Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om je haar zorgvuldig te verzorgen. Gebruik milde en veilige haarproducten zonder sulfaten en parabenen, was je haar regelmatig, vermijd agressieve stylingtools en chemicaliën zoals haarkleurmiddelen tijdens het eerste trimester. Zorg voor een uitgebalanceerd dieet met essentiële voedingsstoffen en hydrateer je haar met maskers. Hormonale veranderingen kunnen haaruitval veroorzaken, maar dit is meestal tijdelijk. Raadpleeg een arts voor aanhoudende haarproblemen.