Hoe stijl je krullend haar?

Door: Kimberly
Gepubliceerd op:

Onze selectiecriteria

Onderzochte producten

53

Onderzochte
producten

Bestede uren

41

Bestede
uren

5

Onderzoeken
uitgevoerd

Opmerkingen verzamelt

20

Opmerkingen
verzameld


Je kent het wel: meiden die stijl haar hebben willen krullen en meiden die krullen hebben willen stijl haar. Toch is het een grotere opgave om van krullen naar stijl haar te gaan dan andersom. Dat komt doordat het een stuk langer duurt en het de krullen heel erg kan beschadigen. Het is daarom belangrijk dat je de krullen goed verzorgt en een heat protection in doet. Hieronder geven we je tips hoe je je haar kan stijlen en hoe je het goed verzorgt.

Goede verzorging

Stap één in dit proces is natuurlijk het goed verzorgen van je krullen, zodat je haar minder wordt beschadigd. Het belangrijkste is dat je voldoende heat protection in je haar doet. Een heat protection zorgt ervoor dat je haar beschermd is tegen de hitte van een stijltang. Zorg er ook voor dat je van tevoren al goed voor je haar hebt gezorgd. Op deze manier krijgt je haar minder schade als je het gaat stijlen.

Je haar verdelen

Stap twee is het verdelen van je haar in verschillende secties. Door je haar te verdelen in verschillende soorten secties wordt het makkelijker om je haar te stijlen. Deel eerst je haar door tweeën zodat je ervoor zorgt dat je het bovenste deel in een knotje hebt zitten. Als je dat hebt gedaan, verdeel je de onderste laag van je haar weer in verschillende kleine secties. Op deze manier kan je er voor zorgen dat je het beste resultaat krijgt. 

Het behouden van je gestijlde haar

Zodra je je verzorging hebt gebruikt en je haar hebt gestyled is het natuurlijk belangrijk dat je haar ook stijl blijft, maar hoe hou je je haar eigenlijk stijl? Een goede tip is om haarlak op je borstel te spuiten en daarna je haar te borstelen. Op deze manier verdeel je het haarlak mooi in je haar en blijft het langer stijl. Een siliconen serum is ook een goede oplossing. Door dit serum wordt je haar ook een stuk gladder en zachter. Let wel op dat je niet te veel siliconen serum gebruikt. Te veel serum kan ervoor zorgen dat je haar zwaarder en vettiger wordt. 

Veelgestelde vragen

Is je haar stijlen slecht?

Je haar stijlen is zeker niet goed. Je haar gaat sneller dood van het stijlen van je haar. Ook kan je haar op deze manier een stuk sneller afbreken. Zorg er dus voor dat je je haar ook goed verzorgd en niet te vaak stijlt.

Kan je ook je haar permanent stijl hebben?

Je kan zeker je haar permanent stijl hebben. Dat wordt gedaan bij de kapper die een speciale techniek gebruikt om je haar permanent stijl te maken. 

Hoe hou je je haar stijl in de nacht?

Om je haar in de nacht ook stijl te houden is het handig om je haar in een staartje te doen. Zorg er wel voor dat het elastiekje dat  je in hebt niet te strak zit.

Plaats een reactie

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben Kimberly, een studente aan TU Delft die houdt van alles wat met schoonheid te maken heeft. Zelf heb ik twee huisdieren, een kat en een hond, die altijd aan mijn zijde zijn. Als ik niet bezig ben met schoolwerk of bloggen over beauty, breng ik graag tijd door met mijn vriendinnen!

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen

Deze tekst gaat over het belang van scheerschuim. Zo weet je precies waarom deze voor velen vanzelfsprekende stap in het scheren, nou eenmaal zo belangrijk is.

In deze blogpost gaat het over de verschillende stappen uit een skincare routine. Zo weet jij precies wat voor verschillende stappen in huidverzorging er zijn.

In deze blogpost wordt uitgelegd hoe je jouw nagels kunt ontdoen van gellak of nepnagels. Zo kun je weer jouw natuurlijke nagels rocken óf ze klaar maken voor de volgende set nagels!

sporters

Haarverzorging voor sporters is essentieel vanwege uitdagingen zoals zweet, chloor, zout water en blootstelling aan de elementen. Basisverzorging omvat regelmatig wassen met geschikte shampoos en conditioners, terwijl specifieke strategieën zoals het dragen van een badmuts of het gebruik van leave-in conditioners kunnen helpen bij specifieke situaties. Kies natuurlijke haarverzorgingsproducten die passen bij jouw haartype en behoeften voor gezond en sterk haar, zelfs tijdens het sporten.

stralende huid voeding

Voor een stralende huid zijn voedingsstoffen als vitamines A, C, E, mineralen zoals zink en selenium, en omega-3 vetzuren essentieel. Water houdt de huid gehydrateerd. Eet groenten, fruit, vette vis en noten, en vermijd suiker, bewerkte voeding, sommige zuivelproducten, alcohol en cafeïne voor een gezonde huid.

zwanger

Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om je haar zorgvuldig te verzorgen. Gebruik milde en veilige haarproducten zonder sulfaten en parabenen, was je haar regelmatig, vermijd agressieve stylingtools en chemicaliën zoals haarkleurmiddelen tijdens het eerste trimester. Zorg voor een uitgebalanceerd dieet met essentiële voedingsstoffen en hydrateer je haar met maskers. Hormonale veranderingen kunnen haaruitval veroorzaken, maar dit is meestal tijdelijk. Raadpleeg een arts voor aanhoudende haarproblemen.