Alles wat je moet weten over permanente make-up

Door: Kimberly
Gepubliceerd op:

Wakker worden met een frisse laag make-up op en zo de deur uit kunnen. Hoe goed klinkt dat! Slapen met make-up is echter geen goed idee, maar gelukkig bestaat er ‘permanente make-up’. Hierdoor ben je ten alle tijden voorzien van make-up. Er zijn verschillende soorten permanente make-up waar je uit kunt kiezen, die je dan altijd nog kan aanvullen met de benodigde make-up die je niet permanent kunt verkrijgen.

Inhoudsopgave

Hoe werkt permanente make-up?

Het zetten van permanente make-up werkt ongeveer hetzelfde als tatoeëren. In tegenstelling tot een tatoeage, is permanente make-up niet helemaal permanent. Het wordt minder diep gezet en vervaagt hierdoor ook. PMU is dus niet levenslang, maar blijft gemiddeld 2 tot 5 jaar zichtbaar. Wanneer het wat vervaagt kan het ook bijgewerkt worden. Bij het zetten van de PMU wordt je voorzien van een verdovende crème. Hierdoor is het een pijnloze ervaring. 

Wat voor verschillende soorten bestaan er? 

Er bestaan verschillende soorten PMU. Hierdoor kun je de meeste onderdelen uit je dagelijkse routine gewoon laten zetten. Denk aan een kleurtje op de lippen en voller ogende wenkbrauwen. Wanneer het je elke ochtend veel tijd kost om dé perfecte eyeliner te tekenen, kun je ook deze permanent op je oogleden plaatsen. 

Risico’s permanente make-up 

Er kunnen zich ook wat risico’s voor doen tijdens het zetten van permanente make-up. Dit zijn vaak dingen die met de hygiëne van de praktijk te maken hebben. Ook de nazorg is erg belangrijk. Reinig de huid na de behandeling goed en volg de instructies die je van de specialiste ontvangt goed op. 

Nazorg permanente make-up 

Na de behandeling geldt er een bepaalde nazorg. Je dient de eerste week geen make-up aan te brengen direct op de plek waar de behandeling heeft plaatsgevonden. Ook is het handig om in de eerste week overdag een verzorgende en vette crème aan te brengen. Vervolgens wordt ook het gebruiken van een sauna of zonnebank afgeraden. Ditzelfde geldt voor zwemmen en langdurig douchen.

Veelgestelde vragen

Hoe lang blijft permanente make-up zitten?

PMU is dus niet levenslang, maar blijft gemiddeld 2 tot 5 jaar zichtbaar. Wanneer het wat vervaagt kan het ook bijgewerkt worden. Wanneer het bijgewerkt moet worden kan liggen aan verschillende zaken: het huidtype, de kleur van de pigment en bijvoorbeeld hoeveel het aan uv-straling blootgesteld wordt. 

Doet het zetten van permanente make-up pijn?

Bij het zetten van PMU krijg je een laagje verdovende crème. Hierdoor is het een pijnloze ervaring.

Wat zijn de risico’s van permanente make-up? 

Het kan soms zo zijn dat de make-up eerder vervaagd. Dit komt meestal door een slechte kwaliteit van de inkt.

Plaats een reactie

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben Kimberly, een studente aan TU Delft die houdt van alles wat met schoonheid te maken heeft. Zelf heb ik twee huisdieren, een kat en een hond, die altijd aan mijn zijde zijn. Als ik niet bezig ben met schoolwerk of bloggen over beauty, breng ik graag tijd door met mijn vriendinnen!

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen

Deze tekst gaat over het belang van scheerschuim. Zo weet je precies waarom deze voor velen vanzelfsprekende stap in het scheren, nou eenmaal zo belangrijk is.

In deze blogpost gaat het over de verschillende stappen uit een skincare routine. Zo weet jij precies wat voor verschillende stappen in huidverzorging er zijn.

In deze blogpost wordt uitgelegd hoe je jouw nagels kunt ontdoen van gellak of nepnagels. Zo kun je weer jouw natuurlijke nagels rocken óf ze klaar maken voor de volgende set nagels!

sporters

Haarverzorging voor sporters is essentieel vanwege uitdagingen zoals zweet, chloor, zout water en blootstelling aan de elementen. Basisverzorging omvat regelmatig wassen met geschikte shampoos en conditioners, terwijl specifieke strategieën zoals het dragen van een badmuts of het gebruik van leave-in conditioners kunnen helpen bij specifieke situaties. Kies natuurlijke haarverzorgingsproducten die passen bij jouw haartype en behoeften voor gezond en sterk haar, zelfs tijdens het sporten.

stralende huid voeding

Voor een stralende huid zijn voedingsstoffen als vitamines A, C, E, mineralen zoals zink en selenium, en omega-3 vetzuren essentieel. Water houdt de huid gehydrateerd. Eet groenten, fruit, vette vis en noten, en vermijd suiker, bewerkte voeding, sommige zuivelproducten, alcohol en cafeïne voor een gezonde huid.

zwanger

Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om je haar zorgvuldig te verzorgen. Gebruik milde en veilige haarproducten zonder sulfaten en parabenen, was je haar regelmatig, vermijd agressieve stylingtools en chemicaliën zoals haarkleurmiddelen tijdens het eerste trimester. Zorg voor een uitgebalanceerd dieet met essentiële voedingsstoffen en hydrateer je haar met maskers. Hormonale veranderingen kunnen haaruitval veroorzaken, maar dit is meestal tijdelijk. Raadpleeg een arts voor aanhoudende haarproblemen.