Alles wat je moet weten over permanente make-up

Door: Kimberly
Gepubliceerd op:

Wakker worden met een frisse laag make-up op en zo de deur uit kunnen. Hoe goed klinkt dat! Slapen met make-up is echter geen goed idee, maar gelukkig bestaat er ‘permanente make-up’. Hierdoor ben je ten alle tijden voorzien van make-up. Er zijn verschillende soorten permanente make-up waar je uit kunt kiezen, die je dan altijd nog kan aanvullen met de benodigde make-up die je niet permanent kunt verkrijgen.

Inhoudsopgave

Hoe werkt permanente make-up?

Het zetten van permanente make-up werkt ongeveer hetzelfde als tatoeëren. In tegenstelling tot een tatoeage, is permanente make-up niet helemaal permanent. Het wordt minder diep gezet en vervaagt hierdoor ook. PMU is dus niet levenslang, maar blijft gemiddeld 2 tot 5 jaar zichtbaar. Wanneer het wat vervaagt kan het ook bijgewerkt worden. Bij het zetten van de PMU wordt je voorzien van een verdovende crème. Hierdoor is het een pijnloze ervaring. 

Wat voor verschillende soorten bestaan er? 

Er bestaan verschillende soorten PMU. Hierdoor kun je de meeste onderdelen uit je dagelijkse routine gewoon laten zetten. Denk aan een kleurtje op de lippen en voller ogende wenkbrauwen. Wanneer het je elke ochtend veel tijd kost om dé perfecte eyeliner te tekenen, kun je ook deze permanent op je oogleden plaatsen. 

Risico’s permanente make-up 

Er kunnen zich ook wat risico’s voor doen tijdens het zetten van permanente make-up. Dit zijn vaak dingen die met de hygiëne van de praktijk te maken hebben. Ook de nazorg is erg belangrijk. Reinig de huid na de behandeling goed en volg de instructies die je van de specialiste ontvangt goed op. 

Nazorg permanente make-up 

Na de behandeling geldt er een bepaalde nazorg. Je dient de eerste week geen make-up aan te brengen direct op de plek waar de behandeling heeft plaatsgevonden. Ook is het handig om in de eerste week overdag een verzorgende en vette crème aan te brengen. Vervolgens wordt ook het gebruiken van een sauna of zonnebank afgeraden. Ditzelfde geldt voor zwemmen en langdurig douchen.

Veelgestelde vragen

Hoe lang blijft permanente make-up zitten?

PMU is dus niet levenslang, maar blijft gemiddeld 2 tot 5 jaar zichtbaar. Wanneer het wat vervaagt kan het ook bijgewerkt worden. Wanneer het bijgewerkt moet worden kan liggen aan verschillende zaken: het huidtype, de kleur van de pigment en bijvoorbeeld hoeveel het aan uv-straling blootgesteld wordt. 

Doet het zetten van permanente make-up pijn?

Bij het zetten van PMU krijg je een laagje verdovende crème. Hierdoor is het een pijnloze ervaring.

Wat zijn de risico’s van permanente make-up? 

Het kan soms zo zijn dat de make-up eerder vervaagd. Dit komt meestal door een slechte kwaliteit van de inkt.

Plaats een reactie

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben Kimberly, een studente aan TU Delft die houdt van alles wat met schoonheid te maken heeft. Zelf heb ik twee huisdieren, een kat en een hond, die altijd aan mijn zijde zijn. Als ik niet bezig ben met schoolwerk of bloggen over beauty, breng ik graag tijd door met mijn vriendinnen!

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen
De verschillen tussen zilvershampoo en toner 

Veel mensen kiezen ervoor om hun haar blond te verven. Toch kan het zijn dat je haar na het verven geel kan uitslaan. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het…

De voordelen van een zilvershampoo

Zilvershampoo wordt met de jaren steeds populairder onder de mensen. Vooral bij mensen met blond of grijs haar is zilvershampoo tegenwoordig onmisbaar. Toch zijn er nog veel mensen die het…

Wat zijn de voordelen van melkzuur?

Als je aan mensen vraagt wat melkzuur is denken veel mensen vaak aan een soort verzuurde melk. Toch is melkzuur ook een heel ander product. Melkzuur is namelijk een huidverzorgingsingrediënt….

Welke haarverzorging past bij jouw haartype?

Iedereen weet dat er heel veel verschillende soorten haartypes zijn. Elk haartype heeft weer een ander haarverzorging nodig. Toch is het voor veel mensen moeilijk om erachter te komen welke…

beste zilvershampoo

Je hoort tegenwoordig steeds meer mensen die zilvershampoo gebruiken. Zilvershampoo heeft namelijk een goed effect op geverfd blond of grijs haar. Het geeft namelijk een koele gloed aan het kapsel….

Waarom oogverzorging zo belangrijk is

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het verzorgen van hun huid. Toch vergeten genoeg mensen het verzorgen van de ogen. Je ogen hebben namelijk ook gewoon een goede verzorging…