Laat je gebit weer schijnen door je tanden te flossen

Door: Kimberly
Gepubliceerd op:

flosdraad

Onze selectiecriteria

Onderzochte producten

53

Onderzochte
producten

Bestede uren

41

Bestede
uren

5

Onderzoeken
uitgevoerd

Opmerkingen verzamelt

20

Opmerkingen
verzameld


Tanden flossen is erg belangrijk. Zo is het goed voor de gezondheid van je tanden en voorkom je ontstekingen en bloedingen. Je haalt met flossen veel meer viezigheid weg dan wanneer je alleen je tanden poetst. Maar welke flosdraden zorgen bij jou voor de beste tandverzorging?

Wij sommen je de vijf beste flosdraden voor je op zodat jij weer met een stralend gebit over straat kan lopen!

Inhoudsopgave

Lijst met de vijf beste flosdraden

Hieronder vind je vijf beste flosdraden om je gebit weer te laten schijnen!

Oral-B Pro-Expert Premium

Voor eenvoudig gebruik is de Oral-B Pro-Expert Premium flosdraad perfect. Het draad glijdt goed tussen de tanden om snel een schoon gebit te krijgen. In totaal is de flosdraad 40 meter lang en gaat een lange tijd mee.

De Oral-B flosdraad is ideaal om te gebruiken wanneer je gevoelig tandvlees hebt. Ook valt de flosdraad zacht op de vingers voor een fijn gebruik.

By Olive Biologische Flosdraad

Het flosdraad van By Olive zorgt voor de meest aangename floservaring! Doordat hij is gemaakt van natuurlijke zijde dat wordt gemaakt van maïszetmeel, ben jij bezig met het verduurzamen van de wereld. Ook is het flosdraad ideaal te gebruiken voor het gevoelige tandvlees. De set bevat 30 meter flosdraad met een hervulbare glazen dispenser. 

Wanneer het flosdraad op is, hoef je de dispenser dus niet weg te gooien. By Olive heeft hervulbare sets met nieuw flosdraad!

Oral-B Essential

De Oral-B Essential flosdraad set bevat in totaal 30 flossers. In tegenstelling tot normaal flosdraad is de Oral-B flosdraad aan te passen naar je voorkeur van lengte. Zo zorg je dat je makkelijker tussen de tanden schoon kunt maken.

Nog een voordeel is dat hij een lichte muntsmaak heeft en dus geen slechte adem achterlaat. 

Oral-B Superfloss

Zoek je een flosdraad die goed te gebruiken met een beugel? Dan is de Oral-B Superfloss voor jou! Hij heeft drie bestanddelen, namelijk de flosrijger, een zacht flosdraad en een gewoon flosdraad. Deze zorgen samen voor de ultieme reiniging!

De flosdraad is op lengte gesneden zodat jij snel en effectief het tandplak weg kunt halen.

Happy Tabs Flosdraad

Ben jij voor recyclen en zero waste? Dan is de Happy Tabs flosdraad voor jou! Het draad is 30 meter lang en maandenlang te gebruiken. Ook krijg je er een dispenser bij om het flosdraad in te doen. Voor het navullen van het flosdraad hebben ze sets te koop. 

Een voordeel is dat de flosdraad 100 procent biologisch afbreekbaar is doordat hij gemaakt is van maïs.

Waarom moet je flossen?

Flossen is een goede manier om je te beschermen tegen tandvleesontstekingen en bloedingen. Door regelmatig te flossen verwijder je etensresten, tandplak en bacteriën. Ook voorkomt het dat je gaatjes krijgt. Door alleen je tanden te poetsen houd je enkel 35 procent van je mond schoon. Om het uiterste uit je mondverzorging te halen is flossen dus een goede optie.

Conclusie

Het flossen van de tanden is erg belangrijk om te doen. Zo zitten er veel voordelen aan, zoals het voorkomen van tandvleesontstekingen en ook zorgt het ervoor dat het gebit gezond blijft. Het effect van flossen is dat je een minder slechte adem hebt, je gebit er stralend uitziet en dat je tandvlees minder snel ontstoken is.

Veelgestelde vragen

Is flossen goed voor je tanden?

Ja, flossen is goed om je gebit schoon te houden. Met flossen haal je de bacteriën en tandplak tussen de tanden weg die je niet weg krijgt met tandenpoetsen.

Waarom doet flossen pijn?

Flossen kan pijn doen wanneer het tandvlees ontstoken is. Ook kan het bloeden. Hoe vaker je flost, hoe minder bloed en pijn er bij komt kijken. Door het regelmatig flossen help je ontsteking tegen te gaan.

Wat eerst: flossen of poetsen?

Er is niet per se een bepaalde volgorde. Door veel mensen worden eerst de tanden gepoetst om tandplak op de tanden te verwijderen. Daarna is het tijd om te flossen om de nauwere plekken schoon te maken.

Plaats een reactie

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben Kimberly, een studente aan TU Delft die houdt van alles wat met schoonheid te maken heeft. Zelf heb ik twee huisdieren, een kat en een hond, die altijd aan mijn zijde zijn. Als ik niet bezig ben met schoolwerk of bloggen over beauty, breng ik graag tijd door met mijn vriendinnen!

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen
De verschillen tussen zilvershampoo en toner 

Veel mensen kiezen ervoor om hun haar blond te verven. Toch kan het zijn dat je haar na het verven geel kan uitslaan. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het…

De voordelen van een zilvershampoo

Zilvershampoo wordt met de jaren steeds populairder onder de mensen. Vooral bij mensen met blond of grijs haar is zilvershampoo tegenwoordig onmisbaar. Toch zijn er nog veel mensen die het…

Wat zijn de voordelen van melkzuur?

Als je aan mensen vraagt wat melkzuur is denken veel mensen vaak aan een soort verzuurde melk. Toch is melkzuur ook een heel ander product. Melkzuur is namelijk een huidverzorgingsingrediënt….

Welke haarverzorging past bij jouw haartype?

Iedereen weet dat er heel veel verschillende soorten haartypes zijn. Elk haartype heeft weer een ander haarverzorging nodig. Toch is het voor veel mensen moeilijk om erachter te komen welke…

beste zilvershampoo

Je hoort tegenwoordig steeds meer mensen die zilvershampoo gebruiken. Zilvershampoo heeft namelijk een goed effect op geverfd blond of grijs haar. Het geeft namelijk een koele gloed aan het kapsel….

Waarom oogverzorging zo belangrijk is

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het verzorgen van hun huid. Toch vergeten genoeg mensen het verzorgen van de ogen. Je ogen hebben namelijk ook gewoon een goede verzorging…