De 10 Beste Haarlakken Voor Fijn Haar

Door: Kimberly
Geupdate op:

Beste Haarlakken Voor Fijn Haar

Onze selectiecriteria

Onderzochte producten

53

Onderzochte
producten

Bestede uren

41

Bestede
uren

5

Onderzoeken
uitgevoerd

Opmerkingen verzamelt

20

Opmerkingen
verzameld


Heb je te kampen met fijn haar? Dat betekent dat je waarschijnlijk wel veel haren op je hoofd hebt, maar dat de haren stuk voor stuk dun zijn. Voordeel daarvan is dat het haar over het algemeen zijdezacht is.

Velen met dik, grof haar zullen jaloers op je zijn! Maar een nadeel is dat het niet zo gemakkelijk in model blijft en dat is waarschijnlijk precies wat jou zo stoort. Fijn haar is meestal ook slap haar en het is over het algemeen steil of heeft een lichte slag.

Fijn haar wordt in het Engels wel “Fly away hair” genoemd en dat is een terechte benaming, want jouw haar waait waarschijnlijk letterlijk met alle winden mee en hangt daarna weer recht en slap naar beneden.

Misschien heb je het idee dat er met jouw haar niets te beginnen is en doe je het maar weer in een staartje. Maar met de juiste producten kun je ook met fijn haar beste leuke kapsels maken én ze in vorm houden.

Daarvoor moet je (o.a.) op zoek naar wat voor jou de beste haarlak voor fijn haar is.

Matrix Extra Strong hairspray
ONZE FAVORIET
Matrix Extra Strong hairspray
  • Super snel droog
  • Beschermt het UV-filter tegen de zon
  • Aangename lekker
Alterna Caviar Anti-Aging P Erfect Texture Finishing Spray
MEEST EFFECTIEF
Alterna Caviar Anti-Aging P Erfect Texture Finishing Spray
  • Kapsel blijft heel erg goed in model
  • Niet plakkerig
  • Voordelig
Balmain Session Spray Strong Hairspray
BUDGET KEUZE
Balmain Session Spray Strong Hairspray
  • Langhoudende haarspray
  • Bevat UV-bescherming
  • Fijne glans

Inhoudsopgave

Fijn haar in model krijgen én houden

Als je je haar in een leuk model draagt wil je natuurlijk graag dat het zo lang mogelijk goed blijft zitten en niet na een paar minuten op de fiets alweer slap naar beneden hangt.

Daar is wel iets aan te doen met de juiste producten. Wees voorzichtig met de hitte van föhn, krul- of styling-tang en gebruik altijd een product dat een heat protector bevat als je je haar gaat drogen of stylen (= in model brengen).

Als het haar eenmaal in model zit is haarlak je best vriend. Maar wat is de beste haarlak voor fijn haar? Niet iedereen met fijn haar hetzelfde en smaken verschillen van persoon tot persoon.

Daarom is er keuze uit een groot aantal haarlakken, zodat ook voor jouw haarwensen én portemonnee de beste haarlak voor fijn haar te vinden is.

Niet alle haarlakken zijn geschikt voor fijn haar maar hieronder staat de top 10 van dit moment:

De 10 Beste Haarlakken Voor Fijn Haar

Hieronder zijn de 10 beste haarlakken voor fijn haar weergegeven. Deze haarlakken zijn allemaal getest door ons.

1. Matrix Extra Strong Hairspray

Matrix - Extra strong hairspray Vavoom Freezing Spray (Extra Full Finishing Spray) 500 ml - 500ml

Deze haarlak heeft echt een stevige ‘hold’, ook al staat erop dat het een medium is. Een stevige hold is prettig voor de houdbaarheid van je kapsel. Maar heeft natuurlijk wel vaak als nadeel dat het haar er wat hard door kan aanvoelen.

Dat valt met dit product gelukkig reuze mee: Het haar blijft redelijk natuurlijk aanvoelen. Deze haarspray houdt je kapsel de hele dag in de juiste shape en is na het aanbrengen lekker snel droog en ook dat is een groot voordeel.

Ook krijgt je haar wat extra volume bij gebruik van deze haarlak én beschermt het UV-filter in de lak je haar tegen de schadelijke invloed van de zon. Wat wil je nog meer?

Een echte kampioen dus en wat ons betreft een hele goede, zo niet de beste haarlak voor fijn haar!

2. Alterna Caviar Anti-Aging P Erfect Texture Finishing Spray

Alterna- Caviar Anti-Aging P Erfect Texture Finishing Spray

Hiermee blijft je kapsel niet alleen in model, het zou je haar volgens de fabrikant ook beschermen en zelfs verzorgen, dankzij o.a. keratine. De verzorgende en beschermende eigenschappen zijn vooral bij het ouder worden extra van belang.

Met de jaren moeten we steeds zorgvuldiger met ons haar omgaan om het mooi en gezond te houden. Een ander voordeel van dit product is is dat deze lak de afzonderlijke haren van elkaar gescheiden houdt en niet plakkerig is.

Hiermee houdt het haar zijn natuurlijke look. Voor vrouwen (en mannen) die niet meer piepjong zijn en hun haar zo mooi mogelijk in model willen houden, is dit dus een super fijne haarlak van uitstekende kwaliteit.

Gebruik dagelijks een lichte nevel en bij bijzondere gelegenheden of weersomstandigheden wat meer spray. Nadeel is de hoge prijs maar die is te rechtvaardigen door de kwaliteit van deze haarlak.

3. Balmain Session Spray Strong Hairspray

Balmain - Session Spray Medium Hair Spray With Medium Fixing 300 Ml

Het merk van de professionals houdt je haar behoorlijk goed in model, zonder dat het echt hard wordt. Het is een langhoudende hairspray die zorgt voor het behoud van de vorm en een fijne glans.

Ook deze lak bevat UV-bescherming. Hij is bovendien goed vochtbestendig en dat is in ons klimaat natuurlijk een groot voordeel! De prijs is wel even slikken, maar dan heb je ook wat.

4. Schwarzkopf Junior Mega Strong Haarspray

Junior Hairspray Mega Strong 6x

Mega strong zegt het al: Het haar zit mega goed zoals het moet. Natuurlijk wordt het haar er wel hard van en moet je dus voorzichtig zijn als je het ’s avonds weer gaat uitborstelen.

Doe dat wel altijd zorgvuldig want als je haarlak laat zitten heb je grote kans dat je haar ’s nachts afbreekt. En wat heel fijn is: Dit is een super betaalbaar lakje!

5. Got2b Glued Hairspray Extreme Freeze

Got2b Glued Hairspray 3x 300ml - Voordeelverpakking

De naam geeft al aan dat dit een hele sterke hairspray is. Glue = lijm en dan nog extreem gefixeerd, dus ga maar na. Je haar zit als een helm om je hoofd maar blijft in ieder geval wel muurvast zitten, net zolang totdat jij vindt dat het genoeg is.

De fixatie is ongekend en volgens de producent zelfs “schandalig”. Hiermee kun je dan ook zelfs met fijn haar de meest bijzondere kapsels creëren. De zwaartekracht is voor deze haarlak geen enkel probleem.

Hoge kuif of hanekam? Gewoon doen. Avondje in de krullen? Net zo makkelijk. Ook wind en hele avonden dansen overleeft je kapsel dankzij deze nummer 5 in de lijst beste haarlak voor fijn haar.

De redelijke prijs maakt hem extra aantrekkelijk. Deze “haarlijm” heeft dan ook een vaste schare van fans die het merk al jaren gebruiken en nooit meer naar een ander merk omkijken.

6. Schwarzkopf Professional OSiS+ Session Hairspray

Schwarzkopf Professional - OSiS+ Session Hairspray - 500 ml.

Een prima haarlak van een goed merk, dat al zeer vele jaren een naam hoog te houden heeft. Deze haarspray houdt je haar de hele dag in model en is toch gemakkelijk uit te borstelen of te kammen.

Het is een spray waarmee je haar wel tegen een stootje kan en het is dan ook de sterkste uit de serie OSiS+, een echte mega hold. Prettig geprijsd voor zo’n goed en professioneel merkproduct.

Kan op zowel droog als op handdoek droog haar gebruikt worden en verdient dan ook zeker een zesde plek in de lijst “beste haarlak voor fijn haar”.

Een aanrader voor iedereen die gewoon een goede en langdurig werkende haarlak zoekt voor dagelijks gebruik.

7. L’Anza Healing Style AirPaste Hold

L'Anza Healing Style AirPaste Hold 8 - Finishing Hair Spray.

Niet de goedkoopste maar wel een goede. Dit is eigenlijk geen haarlak in de zin van een finishing spray, maar een styling pasta. Dat betekent dat je je haar ermee in model kneedt, waarna je het later alsnog fixeert.

Styling pasta’s zijn super mooie producten die normaal gesproken niet in een spuitbus zitten. Maar deze zit wel in een bus en dat is nu net het mooie: geen kleverige vingers, geen ongelijkmatige verdeling maar een fijne verneveling en daardoor versteviging waar je het wilt hebben.

Dit is de eerste stylingpasta die je als een haarlak kunt sprayen! Je moet de bus even schudden voor gebruik. De spray is heel licht en niet kleverig.

Je wast of borstelt het product ook weer gemakkelijk uit en dat is heel fijn als je ’s avonds niet al teveel tijd kwijt wilt zijn aan je haar.

8. Schwarzkopf Junior Extra Strong Haarspray

Schwarzkopf Junior Extra Strong Hairspray

Het iets bescheidener zusje van de Schwarzkopf Junior Mega Strong Haarspray op nummer 4. Heeft een stevige ‘hold’ maar je haar kan nog wel enigszins bewegen.

In de wind bijvoorbeeld. Geeft daardoor een natuurlijker effect dan de Mega Strong variant maar houdt je coupe toch mooi in model. Lekker betaalbaar voor iedereen.

9. Goldwell Big Finish 4 Stylesign Volume Spray

Goldwell - Big Finish 4 Stylesign Volume Perfect Hold Volume Hair Spray - 500ml

Een echte no nonsense krachtpatser, die het haar in vorm houdt, zonder ál te stevig te zijn. Werkt ook prima tegen pluizig haar, volgens gebruikers. Grote spuitbus voor een goede prijs, kortom de beste haarlak voor fijn haar als je prijs stelt op “waar voor je geld”.

De spray zorgt ook voor wat extra volume en dat zal je als ‘fijn harige’ waarschijnlijk als muziek in de oren klinken. Een kwaliteitsproduct dat doet wat het moet doen, zonder al teveel fratsen.

Een aanrader voor dagelijks gebruik en voor kapsels die gewoon de hele dag goed moeten blijven zitten maar wel een natuurlijke look moeten hebben.

10. Got2b Glued hairspray

Got2b Glued hairspray 6x 300ml - Voordeelverpakking

Deze hebben we op nummer 5 al beschreven maar omdat hij zo goed is krijgt hij nog een keer een plekje in de lijst van beste haarlak voor fijn haar.

Dit keer bespreken we de normale versie, die dus net iets minder sterk is dan de Extreme Freeze. Maar dan nog: Als je coupe echt muurvast moet zitten, bijvoorbeeld omdat je het opsteekt of een kuif maakt, is dit dé haarlak.

Niet voor niets heeft deze hairspray een heleboel fans die nooit meer iets anders willen. Omdat deze haarlak ook nog eens goed te betalen is voor zulke topprestaties verdient hij zeker een plekje in deze lijst.

Aanbevolen Artikel: De 11 Beste Stijltangen Voor Beach Waves

Veelgestelde vragen

Hieronder staan een aantal veelgestelde vragen die je zouden kunnen helpen bij het vinden van de beste haarlak voor fijn haar.

Welke stylingproduct voor fijn haar?

Er zijn verschillende soorten stylingproducten voor fijn haar. Een haarlak is een product dat je op het haar aanbrengt en waardoor het haar steviger wordt. Deze moet bij voorkeur op een droog haar gebruikt worden.

De haarlak maakt fijn haar een stuk steviger. Deze laat het haar mooier bewegen en trekt ook niet zo snel uit elkaar. Daarnaast ruikt de haarlak ook super lekker.

Wat is fijn haar?

Fijn haar is een type haar dat vlak is en verschillende strengen heeft. Deze kan je op allerlei manieren knippen, bijvoorbeeld om een kuif te maken of om over de schouders te laten vallen.

Deze wordt vaak gebruikt voor een romantische, maar ook voor een casual look. De stijl van je haar hangt af van de haarstijl die jij voor ogen hebt. Een goede haarlak zorgt ervoor dat het kapsel goed blijft zitten.

De haarstijl die jij kiest heeft natuurlijk te maken met wat je aan wilt trekken en waar je naartoe gaat. Deze houdt rekening met de gelegenheid, de tijd van het jaar en veel andere factoren.

Wat te doen met fijn haar?

Er zijn verschillende manieren waar je mee kunt knippen, bijvoorbeeld een pony of een vlecht. Deze moet je uiteraard af en toe verzorgen, zodat deze optimaal blijft zitten. De stijl hangt ook weer van het gekozen kapsel af.

Hoe fijn haar brushen?

Fijn haar moet je brushen om het haar in model te zetten. Deze kun je zo mooi drogen en dan doe je een lekkere haarlak erop. Het helpt als je haar droog is, dit zorgt ervoor dat je je haar zo goed mogelijk gebrusht wordt.

Conclusie

Al met al zijn deze haarlakken voor fijn haar een stuk minder pluizig dan andere varianten die je op het internet tegenkomt. De beste haarlakken zorgen ervoor dat de kapsels beter blijven zitten en geven net dat beetje extra stevigheid.

De beste haarlak voor fijn haar is echter afhankelijk van deze factoren en uiteraard van persoon tot persoon verschillend.

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben Kimberly, een studente aan TU Delft die houdt van alles wat met schoonheid te maken heeft. Zelf heb ik twee huisdieren, een kat en een hond, die altijd aan mijn zijde zijn. Als ik niet bezig ben met schoolwerk of bloggen over beauty, breng ik graag tijd door met mijn vriendinnen!

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen

Deze tekst gaat over het belang van scheerschuim. Zo weet je precies waarom deze voor velen vanzelfsprekende stap in het scheren, nou eenmaal zo belangrijk is.

In deze blogpost gaat het over de verschillende stappen uit een skincare routine. Zo weet jij precies wat voor verschillende stappen in huidverzorging er zijn.

In deze blogpost wordt uitgelegd hoe je jouw nagels kunt ontdoen van gellak of nepnagels. Zo kun je weer jouw natuurlijke nagels rocken óf ze klaar maken voor de volgende set nagels!

sporters

Haarverzorging voor sporters is essentieel vanwege uitdagingen zoals zweet, chloor, zout water en blootstelling aan de elementen. Basisverzorging omvat regelmatig wassen met geschikte shampoos en conditioners, terwijl specifieke strategieën zoals het dragen van een badmuts of het gebruik van leave-in conditioners kunnen helpen bij specifieke situaties. Kies natuurlijke haarverzorgingsproducten die passen bij jouw haartype en behoeften voor gezond en sterk haar, zelfs tijdens het sporten.

stralende huid voeding

Voor een stralende huid zijn voedingsstoffen als vitamines A, C, E, mineralen zoals zink en selenium, en omega-3 vetzuren essentieel. Water houdt de huid gehydrateerd. Eet groenten, fruit, vette vis en noten, en vermijd suiker, bewerkte voeding, sommige zuivelproducten, alcohol en cafeïne voor een gezonde huid.

zwanger

Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om je haar zorgvuldig te verzorgen. Gebruik milde en veilige haarproducten zonder sulfaten en parabenen, was je haar regelmatig, vermijd agressieve stylingtools en chemicaliën zoals haarkleurmiddelen tijdens het eerste trimester. Zorg voor een uitgebalanceerd dieet met essentiële voedingsstoffen en hydrateer je haar met maskers. Hormonale veranderingen kunnen haaruitval veroorzaken, maar dit is meestal tijdelijk. Raadpleeg een arts voor aanhoudende haarproblemen.