De 8 Beste Haarmaskers Voor Beschadigd Haar

Heb je last van beschadigd haar? Wil je weten wat de beste manieren zijn om het te herstellen? Nou, als dat zo is dan is dit blogpost voor jou.

Deze producten zijn hier om u te redden van broze punten, gespleten haarpunten, breuk, kroes en nog veel meer. 

In deze blogpost ga ik je 8 van de beste haarmaskers geven die perfect zijn voor het herstellen van je droge en beschadigde lokken.

Waarom je een haarmasker voor beschadigd haar nodig hebt

Een haarmasker is essentieel voor beschadigd haar. Veel mensen met beschadigd haar weten vaak niet weten vaak niet wat ze er mee moeten. Daarom is het juist belangrijk om een goed haarmasker te gebruiken voor beschadigd haar.

Iedereen heeft het wel eens gehad. Wat is het beste haarmasker voor welke haar type. We hebben daarom meer dan 15+ verschillende haarmaskers vergeleken en getest om de beste voor jou te vinden.

De 8 Beste Haarmaskers Voor Beschadigd Haar

We hebben allemaal wel eens die ene keer dat we iets leuks voor ons haar willen doen en denken “ik neem gewoon een masker!” Maar dan kom je de honderden maskers tegen in de winkels, niet wetende welke het beste is voor je haar.

Dus hier zijn 8 van de meest populaire haarmaskers van over het hele internet, zodat je een perfecte match kunt vinden!

1. Shea Moisture Manuka Honey

Product Review Prijs
#1 Beste Keuze
98

Deze haarmasker van Shea Moisture Manuka Honey behoort tot één van de betere haarmaskers ooit. Ik heb deze haarmasker al ongeveer 5 maanden in huis en het is zonder op te scheppen, is het perfect

De haarmasker bevat Mafura Olie wat heel goed is voor beschadigd haar. Het helpt gespleten punten, en uitgedroogd haar. Veel mensen producten ze moeten gebruiken.

Door de gezonde ingredienten kun je er van uit gaan dat je binnen een aantal keer al hele goede resultaten ziet. Veel van mijn vriendinnen gebruiken ook deze haarmasker en ze kunnen niet meer zonder.

Vaak zijn haarmaskers niet super goed, maar deze is zo goed dat je het bijna niet wilt verspillen. Als je deze nog nooit hebt geprobeerd, dan raad ik het zeker aan.

2. Olaplex No. 3 Hair Perfector

Product Review Prijs
95

De Olaplex merk kennen de meeste mensen wel. Het is erg populair onder de beauty community en wordt vaak aangeraden. Het product is ook daadwerkelijk goed, maar je moet wel op passen met de hoeveelheid dat je gebruikt.

Het is daarnaast ook erg prijzig voor wat je krijgt, maar als je het budget ervoor hebt dan zou ik het zeker uit proberen.

De Olaplex merk staat er bekend om snelle en hele goede resultaten te geven. Het product is echt heel erg goed, maar soms iets te prijzig voor de meeste mensen. Ik heb dit product een aantal keer geprobeerd en heb er nooit problemen mee gehad.

Als je het geld ervoor hebt dan is het zeker aan te raden. Waarom dit product zo goed is, is omdat het vrij is van siliconen en sulfaten.

Deze ingredienten staan er bekend om om op langere termijn schade te leveren, maar omdat Olapex dit niet gebruikt hoef je hier geen zorgen over te maken.

3. Olive Touch Haarmasker met Biologische Olijfolie

Product Review Prijs
92

Deze masker van Olive Touch kennen de meeste mensen misschien niet, maar olijfolie staat er bekend om goed voor je haar te zijn. Het helpt bij beschadigd en uitgedroogd haar.

Als je olijfolie in huis hebt kun je ook zelf een masker maken. Vaak is dat nog goedkoper dan een product kopen online of in een winkel.

Maar de meeste mensen die dit lezen hebben er geen tijd voor. Ik heb deze masker een aantal keer gebruikt afgelopen maanden en het werkt erg goed.

Voor mij ruikt het iets te sterk, maar als je daar juist van houdt dan zou ik dit zeker aanraden.

Daarnaast bevat de masker honing extract, vitamine B5 en vitamine E. Deze ingredienten zijn supergoed voor je haar. Je kunt binnen een aantal keer wel goede resultaten verwachten en vooral met heel erg beschadigd haar.

4. Garnier Loving Blends Haarmasker

Product Review Prijs
89

De Garnier Loving Blends haarmasker is de 4e op de lijst en zeker een goed haarmasker voor beschadigd haar. De Loving Blends recept bestaat uit een romige, smeltende textuur dat ervoor zorgt dat het heel snel en makkelijk uitwasbaar is.

Daarnaast ruikt het masker ook superlekker en het blijft heel de dag om je heen hangen. Vaak zie je bij andere haarmaskers voor beschadigd haar dat de geur na een paar minuten al verdwijnt, maar dat is niet het geval bij deze masker.

Honing staat er bekend om beschadigd haar te herstellen. Soms kan dit enkele weken duren, maar andere keren ook een aantal dagen. Het ligt er maar net aan hoe jouw haar hierop reageert.

Al met al is deze haarmasker zeker het proberen waard, en zeker voor de prijs wat je ervoor betaald.

5. Love Beauty and Planet Haarmasker

Product Review Prijs
85

De Love Beauty and Planet Haarmasker is een hele goede haarmasker voor beschadigd haar. Het bevat kokosolie en ylang ylang.

Kokosolie staat er bekend om beschadigd haar heel erg snel te herstellen. Je ziet ook steeds meer mensen kokosolie gebruiken en waarom niet gelijk een haarmasker kopen dat al kokosolie bevat.

Je slaat hiermee twee vliegen in één klap en daarnaast kun je ook goede resultaten verwachten. Van kokosolie is mijn haar veel zachter en glanzender geworden.

Het heeft ook geholpen met mijn roos dat ik een aantal jaar geleden had. Het enige minpunt van kokosolie is dat het erg vettig is, maar het is olie dus dat is ook wel logisch.

6. Alpecin Caffeine Liquid Haarmasker

Product Review Prijs
83

De Alpecin Caffine Liquid haarmasker is goed voor mensen met beschadigd haar. de haarmasker zorgt er voor dat je haar sneller groeit, maar verhoogt ook de productiviteit.

Het product wordt vooral gebruikt door mannen, maar het is ook goed voor vrouwen. Binnen 24 uur zul je a werking zien en het ruikt lekker. De masker is wel vloeiend dus je hoeft het niet uit te spoelen.

Bij andere maskers moest dit wel, daarbij moet je de masker laten inbrengen in je haar en vervolgens uitspoelen. Nou, hier hoeft dat niet bij en veel mensen zijn hier tevreden mee.

Als je dit nog nooit hebt geprobeerd, dan is het zeker aan te raden. Voor de prijs kun je niet verkeerd gaan en je kunt het ook in meerdere sets kopen voor een nog goedkopere prijs.

7. L’Oréal Paris Elvive Full Resist Haarmasker 

Product Review Prijs
80

De L’Oréal Paris haarmasker is perfect voor mensen met zwak en beschadigd haar. Deze masker zorgt ervoor dat je haar veel meer energie krijgt, maar niet alleen dat. Het helpt ook je haarvezels versterken, dus het product is iets wat zeker goed werkt.

Ik heb deze haarmasker een aantal keren getest en zonder enige minpunten. Het werkt goed, ruikt lekker en gaat lang mee. Dat zijn de drie belangrijkste punten waar je naar moet kijken.

Daarnaast is het L’Oréal merk wereldwijd bekend, dus je kunt er wel van uit gaan dat het snelle en goede resultaten zult brengen. Na een aantal keren gebruiken merkte ik wel dat mijn haar een stuk sterker aan voelde.

Mijn gespleten punten waren ook minder geworden, als dit iets is waar je al een tijdje naar op zoek bent dan zou ik het zeker uitproberen.

8. Redken Extreme Strength Builder

Product Review Prijs
79

De Redken Extreme Strength Builder is de laatste op de lijst, maar zeker niet de slechtste. Deze masker werkt super goed tegen beschadigd haar. Binnen no-time is je haar weer hersteld.

Zelf gebruik ik deze masker nog een aantal keer per maand, omdat het echt goed werkt. Het is geschikt voor alle haar type, maar werkt vooral goed bij mensen met beschadigd haar.

Als je haar heel erg beschadigd is door bijv. een stijltang of haardroger. Dan is dit het perfecte product. Het ligt misschien wel aan de prijzige kant, maar de resultaten die je ervan krijgt zijn verbijsterend.

Zorg er wel voor dat je dit niet dagelijks gaat gebruiken. Haarmaskers hoef je maar 2 a 3 keer per maand te gebruiken. Dit geeft ook het beste resultaat en het product gaat ook langer mee.

Veelgestelde vragen

Hieronder staan een aantal vragen weergegeven die jouw zou kunnen helpen bij het vinden van het beste haarmasker voor beschadigd haar.

Is een haarmasker nodig voor beschadigd haar?

Nee, maar het is wel aan te raden. Eigenlijk bestaat er geen haarmasker die goed werkt voor iedereen. Wat echt belangrijk is dat je de beste keuze maakt en daarbij komt ook het beste resultaat.

Het is daarom altijd aan te raden om je best zo goed mogelijk te informeren over de verschillende haarmaskers en dan maak jij uiteindelijk zelf wel een keuze. Maar uiteindelijk is de keuze aan jezelf.

Hoe vaak moet je haarmasker voor beschadigd haar gebruiken?

De meeste mensen gebruiken een haarmasker elke 2 weken. Dit is best wel lang wachten, maar het is wel zo dat je niet te vaak een haarmasker gebruikt.

Conclusie

Nu je aan het eind bent gekomen van dit artikel, is het aan jouw om de beste haarmasker voor beschadigd haar te vinden. Er zijn tientallen verschillende haarmaskers, maar de beste vinden voor jouw specifieke haarstijl is vaak het lastigst.

Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk verschillende producten test, zo kom je er langzaam achter wat de beste resultaten brengt.

Lees hier De 8 Beste Shampoos Voor Volume

Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, een studente aan TU Delft die houdt van alles wat met schoonheid te maken heeft. Zelf heb ik twee huisdieren, een kat en een hond, die altijd aan mijn zijde zijn. Als ik niet bezig ben met schoolwerk of bloggen over beauty, breng ik graag tijd door met mijn vriendinnen!
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email