De 5 Beste Haarverf Voor Zwart Haar

Het zoeken naar een goede haarverf is vaak lastig, dat komt doordat je niet weet welke je moet kopen en of het wel de goede is. Dit probleem had ik ook en daarom ben ik de 5 beste haarverven gaan testen voor mijn zwarte haar.

Het heeft even geduurd, maar ik heb de 5 beste hieronder op een rijtje gezet. Daarnaast staan er een aantal veelgestelde vragen. Deze vragen kunnen jou helpen bij het vinden naar de beste haarverf voor jouw zwarte haar.

Waarom haarverf voor zwart haar essentieel is

Als je van plan bent je haar zwart te verven, is het inderdaad essentieel dat je een goede haarverf kiest. Zodra je de verkeerde haarverf gebruikt, kan het zo zijn dat heel je haar verpest wordt.

Dit is een aantal keer bij mij gebeurt toen ik me haar ging verven. Door de jaren heen heb ik veel verschillende soorten haarverf getest en daarom heb ik ook dit artikel geschreven.

Om jou te helpen de beste haarverf te vinden voor jouw haartype. Vaak zie je dat mensen producten aanbevelen zonder dat ze er iets van af weten. Alle producten die ik hieronder heb genoteerd zijn getest.

De 5 Beste Haarverf Voor Zwart Haar

Hieronder zijn de 5 beste haarverf weergegeven voor zwart haar. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk producten test. Hierme voorkom je dat je producten overslaat die toch erg goed zijn voor je haar.

1. SYOSS Color Oleo Intense 1-10 Intens zwart Haarverf

Product Review Prijs
#1 Beste Keuze
98

De SYOSS Color Oleo Intense zwarte haarverf is één van de betere haarverven voor zwart haar. Het pigment is vrij hoog waardoor je een diepzwart resultaat krijgt. 

De verf droogt snel en zorgt er dus voor dat deze niet vettig aanvoelt op je haar. Na het drogen wordt je haar ook niet kleverig. 

Je ziet snelle resultaten en de verf houdt nog wel een paar weken goed. De droogtijd is erg kort, daardoor kom je veel sneller door met het aanbrengen van deze haarverf.

Als je van plan bent deze haarverf aan te schaffen, dan moet je het zeker is proberen. Als je nooit nieuwe producten probeerd, kom je er ook nooit achter of het iets voor jou is.

Vaak is het zo dat je eigen haarkleur na een aantal weken al te voorschijn komt, maar dat is niet het geval bij deze. Deze verf is zo goed dat je voor een langere periode goed zit.

2. Poly Palette 900 Zwart Haarverf

Product Review Prijs
95

De PolyPoly Palette 900 Zwart Haarverf zwart is een pigmentrijke haarverf die je donkerder en voller maakt dan ooit. Deze verf is geschikt voor alle haartypes. Het product bevat natuurlijke ingrediënten en is derhalve goed voor je haar.

Ik heb al veel producten gebruikt voor aan mijn haar. Dit is een goede verf en het kost alleen wat meer dan andere zwarte haarverven, maar dat ben je absoluut geld waard. Het resultaat van deze verf is echt zeer goed.

Als je van plan bent deze verf aan te schaffen, dan raad ik het zeker aan. Zorg ervoor dat je niet te vaak je haar verft. Op langere termijn kan dit veel schade opleveren en dat wil je voorkomen.

Veel van mijn vriendinnen raden deze haarverf aan. Het bevat geen slechte kleurstoffen en de uitgroei is niet zo erg als bij andere soorten haarverf.

3. L’Oréal Paris Préférence 2.10

Product Review Prijs
90

De L’Oréal Paris Préférence 2.10 is een goede haarverf die je haar verandert in een prachtige zwarte look. Deze verf geeft vorm aan het grijze deel van je haar en maakt het weer mooi. Je haar wordt veel voller door het gebruik van deze verf.

Ik heb de verf bijna een maand gebruikt en ben er erg blij mee. Het haarverf wat je krijgt is een zwarte kleur, maar niet normaal als andere. Deze verf ziet er al veel beter uit als je de verpakking open maakt.

Bij veel andere soorten haarverf voor zwart haar die ik heb getest was het vaak al wat minder bij het uitpakken.

Op langere termijn ben ik ook erg blij met deze voor mijn zwarte haar. Je haar wordt er zachter na een aantal dagen en de verf blijft lang goed. Je zit voor ongeveer 8 weken goed, dus je hoeft je geen zorgen te maken om elke maand je haar te verven.

4. Schwarzkopf Poly Color Crème Haarverf

Product Review Prijs
87

De Schwarzkopf Poly Color Crème Haarverf is een haarverf met keratine. Deze verf is geschikt voor zaken die 100% grijsdekking willen, omdat deze zorgt voor een kleurstabilisering.

De crème-vormgave is ideaal voor het beschermen van je haar. Het product zorgt er voor dat jouw haar beschermd wordt tegen de schadelijke UV stralen.

Wat ook erg mooi is, is dat de crème-vormgave ook goed is voor de huid. Het staat erom bekend dat keratine goed is voor je haar, maar niet zo veel van deze producten zijn ook goed voor jouw huid.

Als ik een product gebruikt had dat goed is voor mijn huid en ook nog eens goed is voor het haar, dan zou ik dat eigenlijk veel gebruiken. De combinatie van de twee maakt dit product zo’n fijne aankoop.

Onthoudt wel dat dit product gemaakt is voor je haar, daarom raad ik het niet aan om op je gezicht te gebruiken. Met huid bedoel ik hoofdhuid, en dat geeft dus minder schade dan andere soorten haarverf.

5. Garnier Olia Haarverf

Product Review Prijs
85

De Garnier Olia Haarverf is een permanente haarverf voor zwart haar. Deze heeft een fluweelzachte textuur en is 100% grijsdekend.

Garnier Olia beschermt tegen droogheid en maakt het haar 35% zachter. Het is een goede verf, en deze doet wat hij belooft. Op langere termijn ben ik dus erg blij met dit product.

Ik raad het zeker aan aan de mensen die het willen testen. Als je van plan bent dit product te testen, dan moet je het zeker doen!

Veelgestelde vragen

Hieronder staan een aantal veelgestelde vragen. Deze vragen zouden jou kunnen helpen bij het vinden van de beste haarverf voor zwart haar.

Wat is een permanente kleuring?

Permanente kleuring is een kleuring die je haar aanpast door middel van pigmentatie. Het is een zeer effectieve methode om je haar te verven. Door dit te doen blijft de kleur langer zitten en zal er minder snel uitgroei ontstaan.

Wat is een semi-permanente kleuring?

Een semi-permanente kleuring is een kleuring die deels permanent en deels verwijdert wordt door je haar te borstelen. Het is een goede oplossing als je iets meer grijsdekking wil dan permanente kleuring, maar nog steeds de mogelijkheid wilt hebben om je haar te verven.

Hoe vaak moet je zwart haar verven?

Dit hangt ervan af hoe veel grijsdekking je wilt. Als je alleen even wat dingen wil verwijderen, dan kan dat best vaker (bijvoorbeeld eens per week). Maar de meeste mensen doen het een keer per maand of in de twee maanden.

Waar moet je op letten bij het kopen van zwarte haarverf?

Je moet letten op de volgende punten zoals: de prijs, kwaliteit en hoelang de haarverf in je haar blijft zitten. Als je naar de prijs kijkt dan wil je natuurlijk een goede verf voor een lage prijs. De kwaliteit van de verf zegt veel over hoe lang ze in je haar zal blijven en of het tegen invloeden kan die van buitenaf komen.

Misschien is De 12 Beste Stijltangen Voor Dik Haar een interessant artikel voor jou!

Conclusie

Nu je aan het einde bent gekomen van dit artikel kun je nu een keuze maken uit een aantal goede haarverfproducten die ik heb besproken hierboven.

Ik hoop dat jij nu meer inzicht in zwarte haarverf hebt gekregen en dat jij een goede keuze maakt. Mijn favoriet is de Garnier Olia Haarverf voor een permanente kleuring zonder ammoniak.

Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, een studente aan TU Delft die houdt van alles wat met schoonheid te maken heeft. Zelf heb ik twee huisdieren, een kat en een hond, die altijd aan mijn zijde zijn. Als ik niet bezig ben met schoolwerk of bloggen over beauty, breng ik graag tijd door met mijn vriendinnen!
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email