Ondersteun de stoelgang met behulp van deze laxeermiddelen

Door: Kimberly
Gepubliceerd op:

Onze selectiecriteria

Onderzochte producten

53

Onderzochte
producten

Bestede uren

41

Bestede
uren

5

Onderzoeken
uitgevoerd

Opmerkingen verzamelt

20

Opmerkingen
verzameld


Het is niet prettig om steeds last van obstipatie te hebben. Het doet pijn en het kan onverwachts komen opzetten. Om dit te voorkomen is het innemen van een laxeermiddel een optie. Het zorgt voor minder harde ontlasting en geeft een opgelucht gevoel.

Maar welke middelen moet jij kiezen en waarom? Wij sommen de vijf beste laxeermiddelen voor je op om jouw stoelgang weer positief te stimuleren.

Inhoudsopgave

Lijst met de vijf beste laxeermiddelen

Hieronder vind je de vijf beste laxeermiddelen om verstoppingen te voorkomen en weer zonder last de dag door te komen.

IberoLax laxeermiddel

Het laxeermiddel van IberoLax is geschikt voor ieder persoon, van zwangere vrouwen tot mensen met diabetes. Het helpt de ontlasting te verzachten en stimuleert de stoelgang. Zo voorkom je kramp en/of buikpijn.

Let wel goed op de hoeveel sachets je per dag mag hebben en voor hoeveel dagen. Dit verschilt namelijk per leeftijd.

Lucovitaal laxeermiddel

Doordat het Lucovitaal laxeermiddel een hoog waterhoudend vermogen heeft, wordt de stoelgang snel weer op gang gezet. De capsules zijn zowel voor volwassenen als kinderen te gebruiken. Daarnaast is het belangrijk om naast het innemen van het middel minimaal 1,5 liter water per dag te drinken.

Het laxeermiddel kan in het begin wat bijwerkingen veroorzaken. Zoals darmklachten of dunne ontlasting. Deze bijwerkingen verdwijnen vaak na een paar dagen.

American Health laxeermiddel

Dankzij de laxerende kruidentabletten van American Health ben je vlot van obstipatie af. De puur natuurlijke kruiden zorgen voor een snelle en pijnloze bevordering van de stoelgang. De tabletten mogen maximaal 6 keer per dag ingenomen worden, verspreid over de dag of in één keer.

Het product kan door iedereen ingenomen worden, van mensen met allergieën tot veganisten en vegetariërs.

Vaud laxeermiddel

De natuurlijke supplementen van Vaud hebben een ondersteunende functie voor de stoelgang en darmen. Het bestaat uit vezels die slijmstoffen bevatten en goed water opnemen. Deze eigenschappen geven een zachtere ontlasting als resultaat.

Vaud laxeermiddel bevat een hogere dosering, in tegenstelling tot andere laxeermiddelen. Hierdoor heeft de stoelgang nog meer ondersteuning.

Dulcosoft laxeermiddel

Het laxeerpoeder van Dulcosoft kan worden toegevoegd aan een drank naar keuze en zorgt ervoor dat de ontlasting op een milde wijze wordt onthard. In de poeder zitten actieve stoffen die de opname van water in de darmen vertraagt. Zo wordt de stoelgang gestimuleerd en heb je geen last meer van verstopping.

De poeder mag maximaal twee keer per dag worden gebruikt, bij voorkeur een sachet ’s ochtends.

Waarom laxeermiddel gebruiken?

Wanneer bepaalde laxerende etenswaren geen effect hebben op de harde stoelgang, kun je ervoor kiezen om laxeermiddelen in te nemen. Wanneer je verstopping hebt, zorgt dit middel ervoor dat de ontlasting weer gestimuleerd wordt. Oorzaken van verstoppingen zijn vaak ongezonde eetgewoontes, weinig beweging en onvoldoende hydratatie. Voordat je laxeermiddelen gaat uitproberen, is het goed om eerst contact op te nemen met je huisarts of dokter!

Conclusie

Wanneer je last hebt van obstipatie is het gebruiken van laxeermiddel een oplossing. Door een aantal keer per dag het middel in te nemen, wordt de stoelgang weer op gang gezet. Na het nemen van een laxeermiddel heb je al snel een verzachte ontlasting als resultaat. Wel is het belangrijk om te kijken of het middel bij jouw lichaam past qua eventuele allergieën.

Veelgestelde vragen

Is laxeermiddel goed voor je?

Laxeermiddel is niet schadelijk voor het lichaam. Het wordt niet opgenomen in je lichaam, maar blijft in de darmen. Daarna wordt het met de ontlasting weer uitgescheiden. Het heeft dus weinig effect op de darmen.

Hoelang duurt het voordat een laxeermiddel werkt?

Vaak werkt een laxeermiddel na ongeveer 5 tot 10 uur. Let er wel op om niet te veel laxeermiddelen te gebruiken in een korte tijd. Het middel kan namelijk een gewenning worden voor de darmen. Hierdoor kan laxeermiddel minder effect hebben.

Wat zijn laxerende middelen?

Producten die laxerend werken zijn onder andere volkoren producten zoals brood, pasta en rijst. Andere producten zijn groente, fruit en noten.

Plaats een reactie

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben Kimberly, een studente aan TU Delft die houdt van alles wat met schoonheid te maken heeft. Zelf heb ik twee huisdieren, een kat en een hond, die altijd aan mijn zijde zijn. Als ik niet bezig ben met schoolwerk of bloggen over beauty, breng ik graag tijd door met mijn vriendinnen!

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen
De verschillen tussen zilvershampoo en toner 

Veel mensen kiezen ervoor om hun haar blond te verven. Toch kan het zijn dat je haar na het verven geel kan uitslaan. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het…

De voordelen van een zilvershampoo

Zilvershampoo wordt met de jaren steeds populairder onder de mensen. Vooral bij mensen met blond of grijs haar is zilvershampoo tegenwoordig onmisbaar. Toch zijn er nog veel mensen die het…

Wat zijn de voordelen van melkzuur?

Als je aan mensen vraagt wat melkzuur is denken veel mensen vaak aan een soort verzuurde melk. Toch is melkzuur ook een heel ander product. Melkzuur is namelijk een huidverzorgingsingrediënt….

Welke haarverzorging past bij jouw haartype?

Iedereen weet dat er heel veel verschillende soorten haartypes zijn. Elk haartype heeft weer een ander haarverzorging nodig. Toch is het voor veel mensen moeilijk om erachter te komen welke…

beste zilvershampoo

Je hoort tegenwoordig steeds meer mensen die zilvershampoo gebruiken. Zilvershampoo heeft namelijk een goed effect op geverfd blond of grijs haar. Het geeft namelijk een koele gloed aan het kapsel….

Waarom oogverzorging zo belangrijk is

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het verzorgen van hun huid. Toch vergeten genoeg mensen het verzorgen van de ogen. Je ogen hebben namelijk ook gewoon een goede verzorging…