De 8 Beste Stijltangen Voor Kroeshaar

De 8 Beste Stijltangen Voor Kroeshaar

Een stijltang is voor de meeste vrouwen een onmisbaar gadget als ze hun haar in model willen brengen. Een stijltang kan niet alleen dienstdoen om ervoor te zorgen dat er geen uitstekende plukjes in de weg zitten, ook kan het ervoor zorgen dat je haar strak in model zit.

Misschien denk je dat alleen mensen met dun of sluik haar een stijltang gebruiken om hun haar in model te brengen, maar niets is minder waar. Ook mensen met kroeshaar of krullen kunnen goed een stijltang gebruiken.

Het is dan wel van belang dat je een stijltang kiest die ook goed is voor jouw kroeshaar en het niet beschadigd. Wat is dan de beste stijltang voor kroeshaar?

Wat is de beste stijltang voor kroeshaar?

Ga jij een stijltang voor kroeshaar kopen dan zal je zien dat er veel verschillende soorten stijltangen zijn, daarnaast kun je ook nog eens een keuze maken uit veel verschillende merken.

Wat is nu de beste stijltang? Heb je een stijltang nodig met keramische platen of is titanium beter? Over het algemeen zijn titanium platen wat steviger en daardoor geschikt voor dikker haar zoals kroeshaar. Het is slim om een stijltang te kopen die goed is voor je haar, anders kun je je haar lelijk beschadigen.

Wij zetten hier de 8 beste stijltangen voor kroeshaar voor jou op rij. Compleet met alle voor- en nadelen kun jij zo de beste keuze maken welke geschikt is voor jouw kroeshaar.

De 8 Beste Stijltangen Voor Kroeshaar

Hieronder zijn de 8 beste stijltangen voor kroeshaar weergegeven

1. Remington S8500 Shine Therapy

Product Review Prijs
#1 Beste Keuze
98

Met de Remington S8500 Shine Terapy kun jij je haar een glanzende boost geven. De stijltang heeft een keramische coating welke is geïmpregneerd met verzorgende Marokkaanse Arganolie. Door de warmte tijdens het stylen wordt deze olie op het haar afgegeven.

Hierdoor krijg je niet alleen een mooi stijl kapsel, maar ook een kapsel wat glanst. Daarnaast wordt je haar nog eens extra verzorgd. Je kunt de temperatuur zelf instellen tot 230ºC, hierdoor kun je hem voor elk haartype gebruiken.

Binnen 15 seconden is de stijltang opgewarmd en klaar voor gebruik. Daarnaast heeft de stijltang flexibele platen en een draaisnoer zodat je hem gemakkelijk kunt bedienen.

Voordelen:

 • Binnen 15 seconden is de stijltang opgewarmd en klaar om te gebruiken
 • Je kunt de temperatuur tussen de 150°C en 230°C graden instellen.
 • Na 60 minuten inactiviteit schakelt de stijltang vanzelf uit

Nadelen:

 • De brede platen zijn niet geschikt voor het maken van krullen in je haar
 • De stijltang heeft geen negatieve ionen zodat hij statisch haar kan tegengaan
 • De stijltang heeft geen mogelijkheid voor koude lucht positie

2. Carmen CR1070

Product Review Prijs
95

De Carmen CR1070 is een stijltang welke extra lange platen van maar liefst 110 cm heeft. Hierdoor is deze stijltang uitermate geschikt voor mensen met lang haar. Daarnaast hebben de platen een keramische coating waardoor hij niet alleen makkelijk door dun en dik haar glijdt, maar het haar ook nog goed verzorgd.

De keramische coating zorgt er daarnaast voor dat je haar niet gaat pluizen. Elke haarlok krijgt dezelfde hoeveelheid warmte. De negatieve iconen zorgen ervoor dat je haar minder statisch wordt. De stijltang heeft een “fast heat” functie waardoor je hem snel kunt gebruiken.

De temperatuur kan worden ingesteld tussen de 130°C tot 230°C. Laat je de stijltang per ongeluk aanstaan? Dat is geen probleem, na 1 uur schakelt de stijltang vanzelf uit.

Voordelen:

 • Met de fast heat functie kun je snel beginnen met stylen
 • Je kunt de temperatuur tussen de 130°C en 230°C graden instellen.
 • Na 60 minuten inactiviteit schakelt de stijltang vanzelf uit

Nadelen:

 • De brede platen zijn niet geschikt voor het maken van krullen in je haar
 • De stijltang heeft geen mogelijkheid voor koude lucht positie

3. Shasim Steampod – Steam Styler

Product Review Prijs
93

De Shasim Steampod is een stijlstang die werkt met stoom. Hierdoor kun je je haar stylen en verzorgen tegelijkertijd. Zeker voor kroeshaar is dit erg fijn omdat kroeshaar sneller uitdroogt tijdens het stylen.

De stijltang is geschikt voor ieder haartype en wordt komt samen met een flesje waterreservoir. De ingebouwde stoomgenerator zorgt er voor dat er tijdens het stijlen constant stoom wordt gecreëerd waardoor je haar sneller steil of krullen heeft. Daarnaast blijft het ook langer in model zitten.

De stijltang kun je aanpassen in vijf verschillende temperatuurstanden, variërend van 160 tot 230 °C. De stijltang heeft keramische platen voorzien van een ionische technologie waardoor je haar is beschermd tegen hoge temperaturen.

Voordelen:

 • De stoomgenerator zorgt voor sneller steil of krullend haar
 • De stijltang heeft 5 verschillende temperatuurinstellingen
 • De stijltang heeft keramische platen met iconen

Nadelen:

 • Je moet na elke stylingbeurt het waterreservoir bijvullen
 • Je kunt niet zelf de temperatuur instellen

4. Max Pro Evolution

Product Review Prijs
90

De Max Pro Evolution is een stijltang met 100% titanium platen. De titanium platen zorgen ervoor dat jouw haar goed wordt beschermd en snel steil is.

Daarnaast beschikt de stijltang over negatieve iconen waardoor je haar niet gaat pluizen, ook geeft het je haar een mooie glans. Met een instant heat functie is de stijltang binnen een paar minuten klaar om te gebruiken.

Je kunt de temperatuur zelf instellen tussen de 130°C en 230°C, hierdoor kun je de stijltang zowel voor dik en kroeshaar gebruiken als voor fijn haar. Ook de titannium platen zijn prettig voor verzorging van kroeshaar.

Voordelen:

 • De stijltang heeft keramische platen met iconen
 • Je kunt de temperatuur zelf instellen tussen de 130°C en 230°C, wat de stijltang geschikt maakt voor zowel fijn of beschadigd haar als erg dik, stug haar

Nadelen:

 • De platen sluiten niet volledig, hierdoor glijdt het dun haar gemakkelijk door de platen heen
 • De platen worden aan de buitenkant ook warm

5. Remington Shine Therapy Pro S9300

Product Review Prijs
87

De Remington Shine Therapy Pro S9300 heeft een keramische coating welke is geïmpregneerd met verzorgende Marokkaanse Arganolie. Deze olie zorgt ervoor dat je haar niet alleen mooi stijl blijft, ook geeft het een glans aan je haar af.

Wanneer de stijltang warm is wordt de olie op het haar afgegeven. Je kunt de temperatuur zelf instellen tot 230ºC, hierdoor kun je hem voor elk haartype gebruiken. De stijltang heeft geïntegreerde sensoren waardoor je de warmte gelijkmatig wordt verdeeld. Dit is ook prettig voor kroeshaar.

Binnen 15 seconden is de stijltang opgewarmd en klaar voor gebruik. Met een temperatuur boost is hij gelijk op het hoogste niveau. Daarnaast heeft de stijltang flexibele platen en een draaisnoer zodat je hem gemakkelijk kunt bedienen.

Voordelen:

 • Met de temperatuur boost is de stijltang direct op de hoogste temperatuur
 • De stijltang heeft 9 temperatuurinstellingen tussen de 150°C en 230°C graden.
 • Na 60 minuten inactiviteit schakelt de stijltang vanzelf uit

Nadelen:

 • De brede platen zijn niet geschikt voor het maken van krullen in je haar
 • De stijltang heeft geen negatieve ionen zodat hij statisch haar kan tegengaan

6. Remington PRO Sleek & Curl S6505

Product Review Prijs
85

De Remington PRO-Sleek & Curl S6505 is een perfecte stijltang om krullen, steil of glad haar te maken. De stijltang heeft lange smalle platen waardoor je met gemak krullen kunt maken in je haar. Daarnaast zorgen de opstaande randen ervoor dat het haar niet tussen de platen uit glijdt.

Binnen 15 seconden is de stijltang warm en klaar om te gebruiken. De functieknop bij temperatuur zorgt ervoor dat je de temperatuur kunt vastzetten.

Zo heb je niet het risico dat je de temperatuur per ongeluk verandert tijdens het stylen. De stijltang beschikt over verschillende temperatuurinstellingen die je zelf kunt bedienen.

Voordelen:

 • De afgeronde platen zijn ideaal om een krul in je haar te maken
 • De stijltang heeft 9 temperatuurinstellingen tussen de 150°C en 230°C graden.
 • Een handige functie knop om de temperatuur vast te zetten

Nadelen:

 • De keramische coating slijt snel als je hem vaak gebruikt
 • De stijltang heeft geen negatieve ionen zodat hij statisch haar kan tegengaan

7. Remington S8550 Shine Therapy

Product Review Prijs
84

Met de Remington S8500 Shine Terapy kun jij je haar eenvoudig in model brengen. De stijltang heeft extra dikke platen waardoor deze stijltang ideaal is voor mensen met dik of lang haar. Je kunt meer haar meenemen of grove krullen maken doordat de platen extra breed zijn.

Daarnaast zijn het flexibele platen die zorgen voor een gelijkmatige verdeling van warmte. De stijltang heeft een keramische coating die is verrijkt met microconditioners en Marokkaanse arganolie zodat je haar direct goed verzorgt wordt en blijft glanzen.

De stijltang heeft 10 vooraf ingestelde temperatuurstanden oplopend van 150°C tot 235°C. Met de temperatuurboots zet je de stijltang direct in de hoogste temperatuur. In 15 seconden is de stijltang opgewarmd en kun je hem gebruiken.

Voordelen:

 • Keramische coating verrijkt met microconditioners voor extra verzorging
 • Flexibele brede platen geschikt voor dik of lang haar
 • De stijltang heeft 10 temperatuurstanden

Nadelen:

 • Je kunt niet zelf de temperatuur in stellen
 • De brede platen werken niet prettig als je dun of sluik haar hebt

8. BaByliss ® I-Pro 230 Steam ST395E

Product Review Prijs
82

Met de BaByliss ® I-Pro 230 Steam ST395E kun jij je haar stylen door middel van stoom. Dit is niet alleen een veilige manier, maar je zorgt op deze manier ook goed voor je haar. De stoom zorgt er namelijk voor dat je haar niet uitdroogt en houdt de vochtbalans op peil.

Hierdoor is deze stijltang uitermate geschikt voor mensen met kroeshaar. Door de stoom sluiten de haarschubben en zorgt voor optimale bescherming van haar. Ook heeft de stijltang ingebouwde steilkammen waardoor je haar voor het steilen gemakkelijk ontward.

Ook zorgen ze er voor het haar gelijkmatig over de stijltang wordt verdeeld. De iconische anti-frizz zorgt ervoor dat je haar niet meer statisch is en pluisvrij blijft. De stijltang heeft vijf verschillende temperatuurinstellingen oplopend van 170 tot 230 °C waardoor de stijltang zowel geschikt is voor dun of dik haar.

Voordelen:

 • De stijltang heeft een keramische platen en geeft stoom af voor perfecte conditie van je haar
 • De ingebouwde steilkammen zorgen ervoor dat je haar wordt ontward en verspreid over de stijltang
 • De stijltang heeft 5 temperatuurstanden

Nadelen:

 • Je kunt niet zelf de temperatuur in stellen
 • De stijltang beschikt niet over afgeronde platen, krullen of slag kun je met deze stijltang niet maken

Hoe kies je een stijltang voor kroeshaar?

Bij het uitzoeken van een geschikte stijltang is het slim om van tevoren na te denken wat je er mee wilt doen. Als je de stijltang dagelijks gebruikt is een keramische plaat beter voor je haar dan een stijltang met alleen keramische coating.

Ook zorgen keramische platen voor een gelijkmatige verspreiding van warmte. Daarnaast is het handig dat je zelf de temperatuur in kunt stellen of als er verschillende temperatuurinstellingen zijn. Zo heeft kroeshaar een hogere temperatuur nodig omdat het haar minder snel warmte opneemt.

Conclusie

Let bij het uitzoeken van de stijltang ook op de breedte en dikte van de platen. Zo is een stijltang met dikke en brede platen meer geschikt voor kroeshaar en kun je voor dun haar een stijltang nemen met smalle platen. Wanneer je hier op let vind jij de beste stijltang voor kroeshaar.

Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, een studente aan TU Delft die houdt van alles wat met schoonheid te maken heeft. Zelf heb ik twee huisdieren, een kat en een hond, die altijd aan mijn zijde zijn. Als ik niet bezig ben met schoolwerk of bloggen over beauty, breng ik graag tijd door met mijn vriendinnen!
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email