De 8 Beste Stijltangen Voor Krullen

Door: Kimberly
Geupdate op:

De 8 Beste Stijltangen Voor Krullen

Onze selectiecriteria

Onderzochte producten

53

Onderzochte
producten

Bestede uren

41

Bestede
uren

5

Onderzoeken
uitgevoerd

Opmerkingen verzamelt

20

Opmerkingen
verzameld


Met een krultang kun je stijl haar in een mooie bos krullen veranderen. Het is daardoor voor veel vrouwen een gadget wat ze in de badkamer hebben liggen. Een krultang is niet alleen ideaal om ervoor te zorgen dat je krullen krijgt, je kunt er ook slag in je haar mee maken.

Daarnaast kun je met sommige krultangen ook je haar stijlen als je bijvoorbeeld een paar uitstekende plukjes glad wilt maken. Een krultang is er voor iedereen en ieder type haar.

Het is er niet alleen voor mensen met dun en steil haar, een krultang kan ook worden gebruikt als je dik haar hebt of haar met slag erin.

Waar je goed op moet letten is dat je een krultang uitkiest die zowel jouw haar beschermt als voedt. Krullend haar heeft namelijk meer vocht nodig dan steil haar.

Sommige krultangen zijn speciaal gemaakt voor krullend haar. Waar moet je op letten bij het uitzoeken van een stijltang en wat is dan de beste stijltang voor krullend haar?

Inhoudsopgave

Wat is de beste stijltang voor krullen?

Ga jij een stijltang kopen om krullen in je haar te maken dan zal je al snel er achter komen dat er veel verschillende soorten krultangen beschikbaar zijn.

Sommige krultangen kunnen alleen krullen, andere krultangen zijn ook geschikt om je haar te stylen. Naast de verschillende functionaliteiten zijn er ook veel verschillende merken.

Ook moet je een keuze maken tussen keramische platen of titanium. Vaak geldt dat de titanium platen wat steviger zijn waardoor je beter krullen in je haar kunt maken.

Daarnaast is het ook slim om een stijltang te kopen die goed is voor je haar, anders kun je je haar lelijk beschadigen. Wat is nu de beste stijltang voor krullend haar die je kunt aanschaffen?

Om je het iets makkelijker te maken hebben wij de 8 beste stijltangen voor krullen op een rij gezet voor jou.

Alle voor- en nadelen staan handig op een rij zodat jij gemakkelijk de keuze kunt maken welke stijltang het beste bij jouw haar past.

Beste Keus

Remington S8500 Shine Therapy

9.9
Remington S8500 Shine Therapy
 • Binnen 15 seconden warm
 • Zet zichzelf uit na een uur
 • Temperatuur is verstelbaar
Favoriet

Carmen CR3200 - Stijltang - Zwart

9.7
Carmen CR3200 – Stijltang – Zwart
 • LED-display
 • Ook geschikt voor dun haar
 • Verstelbare temperatuur
Voordeligst

Remington S8598 Keratin Protect Intelligent Stijltang

9.4
Remington S8598 Keratin Protect Intelligent Stijltang
 • Keramische platen
 • Flexibele platen waarmee je ook kunt krullen
 • Verstelbare temperatuur

De 8 Beste Stijltangen Voor Krullen

Hieronder zijn de 8 beste stijltangen weergegeven voor krullen.

1. Remington S8500 Shine Therapy

Met de Remington S8500 Shine Terapy kun jij je haar een glanzende boost geven. De stijltang heeft een keramische coating welke is geïmpregneerd met verzorgende Marokkaanse Arganolie. Door de warmte tijdens het stylen wordt deze olie op het haar afgegeven.

Hierdoor krijg je niet alleen een mooi stijl kapsel, maar ook een kapsel wat glanst. Daarnaast wordt je haar nog eens extra verzorgd. Je kunt de temperatuur zelf instellen tot 230ºC, hierdoor kun je hem voor elk haartype gebruiken.

Binnen 15 seconden is de stijltang opgewarmd en klaar voor gebruik. Daarnaast heeft de stijltang flexibele platen en een draaisnoer zodat je hem gemakkelijk kunt bedienen.


Voordelen

 • Binnen 15 seconden is de stijltang opgewarmd en klaar om te gebruiken
 • Je kunt de temperatuur tussen de 150°C en 230°C graden instellen.
 • Na 60 minuten inactiviteit schakelt de stijltang vanzelf uit

Nadelen

 • De brede platen zijn niet geschikt voor het maken van krullen in je haar
 • De stijltang heeft geen negatieve ionen zodat hij statisch haar kan tegengaan
 • De stijltang heeft geen mogelijkheid voor koude lucht positie

2. Carmen CR3200

De Carmen CR3200 is een ideale stijltang voor krullend haar omdat deze extra lange platen heeft. Hierdoor is de stijltang niet alleen geschikt voor mensen die langer haar hebben, maar je kunt ook nog eens grotere plukken haar pakken voor grote krullen. De platen zijn voorzien van een keramische coating wat je haar goed beschermt.

Of je nu sluik of dik haar hebt, de flexibele platen geven optimale bescherming aan je haar. Daarnaast zorgt de keramische coating ervoor dat je haar glanzend en pluisvrij blijft. De platen zijn voorzien van een ultra smooth ceramic coating waardoor de elke haarlok dezelfde hoeveelheid warmte krijgt.

Hierdoor zullen je krullen niet snel uitdrogen. Ook heeft de stijltang negatieve iconen, deze technologie zorgt ervoor dat je haar niet snel gaat pluizen en minder statisch wordt. Met de “fast heat” functie is de stijltang snel klaar voor gebruik en kun je beginnen met krullen draaien.

Je kunt de temperatuur instellen tussen de 130°C tot 230°C. Laat je de stijltang per ongeluk aanstaan? Geen nood, hij schakelt automatisch uit na 5 minuten


Voordelen

 • De stijltang heeft keramische coating met ultra smooth ceramic coating voor goede verzorging
 • Temperatuur kan tussen de 130°C en 230°C worden ingesteld.
 • Automatische uitschakeling na 60 minuten inactiviteit

Nadelen

 • De stijltang heeft geen mogelijkheid voor koude lucht positie

3. Remington S8598 Keratin Protect Intelligent

De Remington S8598 Keratin Protect Intelligent is een stijlstang die een temperatuursensor heeft. Deze temperatuursensor zorgt ervoor dat hij de vochtigheid in je haar meet en past dan automatisch de temperatuur aan.

Zo weet je zeker dat je nooit met een te warme temperatuur je haar stylt. Dit zorgt ervoor dat je haar niet kan uitdrogen of kan beschadigen. Je kunt daarnaast de temperatuur ook zelf instellen, de stijltang heeft vijf verschillende temperatuurstanden waarmee jij je haar in model kunt brengen.

Daarnaast zijn de keramische platen voorzien van keratine olie en amandelolie. Deze twee oliën zorgen ervoor dat je haar glanzend en zacht blijven na het stylen.

Ook kun je hierdoor je haar zowel stylen als verzorgen tegelijkertijd. Daarnaast is de stijltang binnen 15 seconden warm zodat je altijd snel aan de slag kunt. Handig als je ’s ochtends veel haast hebt.

Voordelen

 • De platen zijn voorzien van keratine en amandelolie waardoor je haar zachter wordt en beschermt is tegen de hitte.
 • Met een temperatuursensor wordt de vochtigheid van je haar gemeten en wordt de temperatuur automatisch op aangepast
 • De stijltang heeft keramische platen waardoor je haar wordt beschermd tegen hitte.

Nadelen

 • De stijltang beschikt niet over negatieve iconen voor statisch/pluizend haar tegen te gaan.
 • Was je je haar een keer? Dan is het zachte effect van de keratine en amandelolie gelijk te zien

4. Remington S6606 Curl & Straight

De Remington S6606 Curl & Straight is een handige stijltang die uitermate geschikt is voor het maken van krullen, maar die je ook kunt gebruiken voor het stylen van je haar. Deze stijltang heeft namelijk een 2-in-1 ontwerp. De platen zijn bevestigd dat je gemakkelijk krullen kunt draaien.

Je kunt het haar tussen de platen klemmen, de stijltang 180 graden draaien en dan naar beneden trekken. Ook het stylen van haar werk zo heel gemakkelijk. De stijltang heeft een digitaal scherm waarin je de temperatuur kunt aflezen.

Je kunt de temperatuur zelf selecteren variërend van 150°C tot 230°C. De gladden platen zijn voorzien van keramische coating met antistatische toermalijn zodat je je haar pluisvrij kunt stylen. Binnen 30 seconden is de stijltang klaar voor gebruik.

Wil je niet wachten tot dat de stijltang de hoogste temperatuur heeft? Dan kun je de temperatuurboost gebruiken om meteen met een temperatuur van 230°C je haar te stylen. Universeel voltage.


Voordelen

 • De stijltang heeft gedraaide platen, ideaal voor krullend haar
 • Het digitale scherm geeft de temperatuur aan, je kunt de temperatuur instellen tussen de 150°C en 230°C
 • De platen hebben een keramische coating met antistatische toermalijn zodat je haar niet gaat pluizen

Nadelen

 • Dun haar glijdt gemakkelijk door de platen door
 • Aan de bovenkant worden de platen erg warm

5. Max Pro XS Stijltang Zwart

De Max Pro XS Stijltang Zwart heeft een keramische coating welke is geïmpregneerd met verzorgende Marokkaanse Arganolie.

Deze olie zorgt ervoor dat je haar niet alleen mooi stijl blijft, ook geeft het een glans aan je haar af. Wanneer de stijltang warm is wordt de olie op het haar afgegeven.

Je kunt de temperatuur zelf instellen tot 230ºC, hierdoor kun je hem voor elk haartype gebruiken. De stijltang heeft geïntegreerde sensoren waardoor je de warmte gelijkmatig wordt verdeeld.

Dit is ook prettig voor kroeshaar. Binnen 15 seconden is de stijltang opgewarmd en klaar voor gebruik. Met een temperatuur boost is hij gelijk op het hoogste niveau.

Daarnaast heeft de stijltang flexibele platen en een draaisnoer zodat je hem gemakkelijk kunt bedienen.


Voordelen
Met de temperatuur boost is de stijltang direct op de hoogste temperatuur
De stijltang heeft 9 temperatuurinstellingen tussen de 150°C en 230°C graden.
Na 60 minuten inactiviteit schakelt de stijltang vanzelf uit

Nadelen
De brede platen zijn niet geschikt voor het maken van krullen in je haar
De stijltang heeft geen negatieve ionen zodat hij statisch haar kan tegengaan

6. BaByliss ST330E Diamond Ceramic

De BaByliss ST330E Diamond Ceramic is een perfecte stijltang om krullen, steil of glad haar te maken. De stijltang heeft lange smalle platen waardoor je met gemak krullen kunt maken in je haar.

Daarnaast zorgen de opstaande randen ervoor dat het haar niet tussen de platen uit glijdt. Binnen 15 seconden is de stijltang warm en klaar om te gebruiken.

De functieknop bij temperatuur zorgt ervoor dat je de temperatuur kunt vastzetten. Zo heb je niet het risico dat je de temperatuur per ongeluk verandert tijdens het stylen.

De stijltang beschikt over verschillende temperatuurinstellingen die je zelf kunt bedienen.

Voordelen

 • De afgeronde platen zijn ideaal om een krul in je haar te maken
 • De stijltang heeft 9 temperatuurinstellingen tussen de 150°C en 230°C graden.
 • Een handige functie knop om de temperatuur vast te zetten

Nadelen

 • De keramische coating slijt snel als je hem vaak gebruikt
 • De stijltang heeft geen negatieve ionen zodat hij statisch haar kan tegengaan

7. CHI G2 Limited Edition Jewel Grandeur

Met de CHI G2 Limited Edition Jewel Grandeur kun jij je haar eenvoudig in model brengen. De stijltang heeft extra dikke platen waardoor deze stijltang ideaal is voor mensen met dik of lang haar. Je kunt meer haar meenemen of grove krullen maken doordat de platen extra breed zijn.

Daarnaast zijn het flexibele platen die zorgen voor een gelijkmatige verdeling van warmte. De stijltang heeft een keramische coating die is verrijkt met microconditioners en Marokkaanse arganolie zodat je haar direct goed verzorgt wordt en blijft glanzen.

De stijltang heeft 10 vooraf ingestelde temperatuurstanden oplopend van 150°C tot 235°C. Met de temperatuurboots zet je de stijltang direct in de hoogste temperatuur. In 15 seconden is de stijltang opgewarmd en kun je hem gebruiken.


Voordelen

 • Keramische coating verrijkt met microconditioners voor extra verzorging
 • Flexibele brede platen geschikt voor dik of lang haar
 • De stijltang heeft 10 temperatuurstanden

Nadelen

 • Je kunt niet zelf de temperatuur in stellen
 • De brede platen werken niet prettig als je dun of sluik haar hebt

8. BaByliss Micro Steam ST495

Met de BaByliss Micro Steam ST495 kun jij je haar stylen door middel van stoom. Dit is niet alleen een veilige manier, maar je zorgt op deze manier ook goed voor je haar. De stoom zorgt er namelijk voor dat je haar niet uitdroogt en houdt de vochtbalans op peil.

Hierdoor is deze stijltang uitermate geschikt voor mensen met kroeshaar. Door de stoom sluiten de haarschubben en zorgt voor optimale bescherming van haar.

Ook heeft de stijltang ingebouwde steilkammen waardoor je haar voor het steilen gemakkelijk ontward. Ook zorgen ze er voor het haar gelijkmatig over de stijltang wordt verdeeld.

De iconische anti-frizz zorgt ervoor dat je haar niet meer statisch is en pluisvrij blijft. De stijltang heeft vijf verschillende temperatuurinstellingen oplopend van 170 tot 230 °C waardoor de stijltang zowel geschikt is voor dun of dik haar.

Voordelen

 • De stijltang heeft een keramische platen en geeft stoom af voor perfecte conditie van je haar
 • De ingebouwde steilkammen zorgen ervoor dat je haar wordt ontward en verspreid over de stijltang
 • De stijltang heeft 5 temperatuurstanden

Nadelen

 • Je kunt niet zelf de temperatuur in stellen
 • De stijltang beschikt niet over afgeronde platen, krullen of slag kun je met deze stijltang niet maken

Hoe kies je een stijltang?

Bij het uitzoeken van een geschikte stijltang is het slim om van tevoren na te denken wat je er mee wilt doen. Als je de stijltang dagelijks gebruikt is een keramische plaat beter voor je haar dan een stijltang met alleen keramische coating.

Ook zorgen keramische platen voor een gelijkmatige verspreiding van warmte. Daarnaast is het handig dat je zelf de temperatuur in kunt stellen of als er verschillende temperatuurinstellingen zijn. Zo heeft kroeshaar een hogere temperatuur nodig omdat het haar minder snel warmte opneemt.

Een temperatuur boost tot 220°C is handig. Let bij het uitzoeken van de stijltang ook op de breedte en dikte van de platen.

Zo is een stijltang met dikke en brede platen meer geschikt voor kroeshaar en kun je voor dun haar een stijltang nemen met smalle platen.

Kan Je Haarverf Mixen is een vraag die we vaak gesteld krijgen.

Conclusie

Nu je bij het eind van dit artikel bent gekomen weet je vast wel wat de beste stijltang voor jou is. Probeer er zoveel mogelijk zodat je weet of de stijltang wel bij jou past. Soms duurt het een paar weken voordat je erachter komt dat de stijltang niks voor jou is.

Alleen door te testen kun je erachter komen of de stijltang echt iets voor jou is en dat maakt testen zo belangrijk. Zorg ervoor dat je de lijst 1 voor 1 af gaat en uiteindelijk kom je bij de juiste voor jouw haar type.

Veelgestelde vragen

Kun je krullen maken met een stijltang?

Pak een pluk haar en wikkel deze een keer om de stijltang. Draai de stijltang en ga voorzichtig naar de punt van het haar. Dit doe je vervolgens met de rest van je haar.

Hoe bescherm je het haar voor het stijlen?

Zorg er eerst voor dat het haar helemaal droog is. Ook moet je altijd een verzorgende lotion of serum aanbrengen in je haar voordat je gaat stijlen. Dit beschermt het haar.

Wat is beter: keramische stijltang of titanium?

Keramische platen zijn vooral geschikt voor normaal haar, en de platen zijn soepel. Titanium platen zijn steviger en daardoor meer geschikt voor kroeshaar.

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben Kimberly, een studente aan TU Delft die houdt van alles wat met schoonheid te maken heeft. Zelf heb ik twee huisdieren, een kat en een hond, die altijd aan mijn zijde zijn. Als ik niet bezig ben met schoolwerk of bloggen over beauty, breng ik graag tijd door met mijn vriendinnen!

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen

Deze tekst gaat over het belang van scheerschuim. Zo weet je precies waarom deze voor velen vanzelfsprekende stap in het scheren, nou eenmaal zo belangrijk is.

In deze blogpost gaat het over de verschillende stappen uit een skincare routine. Zo weet jij precies wat voor verschillende stappen in huidverzorging er zijn.

In deze blogpost wordt uitgelegd hoe je jouw nagels kunt ontdoen van gellak of nepnagels. Zo kun je weer jouw natuurlijke nagels rocken óf ze klaar maken voor de volgende set nagels!

sporters

Haarverzorging voor sporters is essentieel vanwege uitdagingen zoals zweet, chloor, zout water en blootstelling aan de elementen. Basisverzorging omvat regelmatig wassen met geschikte shampoos en conditioners, terwijl specifieke strategieën zoals het dragen van een badmuts of het gebruik van leave-in conditioners kunnen helpen bij specifieke situaties. Kies natuurlijke haarverzorgingsproducten die passen bij jouw haartype en behoeften voor gezond en sterk haar, zelfs tijdens het sporten.

stralende huid voeding

Voor een stralende huid zijn voedingsstoffen als vitamines A, C, E, mineralen zoals zink en selenium, en omega-3 vetzuren essentieel. Water houdt de huid gehydrateerd. Eet groenten, fruit, vette vis en noten, en vermijd suiker, bewerkte voeding, sommige zuivelproducten, alcohol en cafeïne voor een gezonde huid.

zwanger

Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om je haar zorgvuldig te verzorgen. Gebruik milde en veilige haarproducten zonder sulfaten en parabenen, was je haar regelmatig, vermijd agressieve stylingtools en chemicaliën zoals haarkleurmiddelen tijdens het eerste trimester. Zorg voor een uitgebalanceerd dieet met essentiële voedingsstoffen en hydrateer je haar met maskers. Hormonale veranderingen kunnen haaruitval veroorzaken, maar dit is meestal tijdelijk. Raadpleeg een arts voor aanhoudende haarproblemen.