Crest Whitening Strips Review en Gebruiksaanwijzing

Door: Kimberly
Gepubliceerd op:

Iedereen wil graag mooie tanden en, als het even kan ook witte tanden, tenminste… tanden die licht zijn en niet gelig of, nog erger, bruinig.

Zelf heb ik best wel witte tanden, maar toch wilt iedereen wel is nog wittere tanden, de afgelopen weken heb ik gebruik gemaakt van de Crest Whitening Strips.

Crest Whitening Strips zijn super gemakkelijk in het gebruik en werken goed. Ook als niet per se een onnatuurlijk witte smile wilt, maar gewoon een paar tintjes lichter dan je huidige gebit, is dit een ideaal middel.

Je gebruikt de strips namelijk net zo lang totdat je het gewenste resultaat hebt. Daarna houd je het bij door eens in de zoveel tijd een strip te gebruiken. Je kunt dus heel simpel zelf bepalen hoe wit je tanden worden.

Wil je zelf ook de whitening strips uitproberen, lees dan verder.

Inhoudsopgave

Het verschil met behandelingen bij de tandarts

Crest Whitestrips luxe

Crest Whitestrips luxe

  • Snel resultaat
  • Makkelijk aan te brengen
  • Een keer in de week voor snelle resultaten

Er zijn allerlei mogelijkheden om je tanden professioneel te laten bleken. Dat is natuurlijk prima, maar het heeft ook nadelen. Om te beginnen is het veel duurder. Verder kun je niet precies bepalen hoeveel tinten witter je tanden worden. 

In ieder geval gaat dat minder geleidelijk en subtiel dan bij Crest Whitening Strips. De belangrijkste voordelen van Crest Whitening Strips zijn dus de prijs en het feit dat je ze zelf kunt gebruiken op het moment dat jij het wilt.

Zelf ben ik al een enkele keren naar een professionele tandenbleker geweest, maar telkens merk ik dat het niet zo’n super groot verschil maakt met de whitening strips. Tenzij je extreem gele tanden hebt, maar zelfs dan werken de whitening strips goed.

Gebruiksaanwijzing van de Crest Whitening Strips

Zoals gezegd gaat het geleidelijk, maar al na de eerste keer zien veel gebruikers verschil. Het is een goed idee om vooraf een foto te maken van je tanden met daarnaast een strook wit papier. 

Probeer de lichtomstandigheden zo te regelen dat je na een aantal behandelingen precies dezelfde foto kunt maken. In ieder geval zul je zien of het verschil met het papier groter wordt. Je zult blij verrast zijn. 

Let wel, je tanden kunnen zo wit worden als ze van zichzelf zijn zonder verkleuring of vlekken. Hoe wit precies, is een kwestie van genetische aanleg, dus bij de ene persoon worden de tanden witter dan bij de andere. 

Het zal altijd verrassend witter zijn dan hoe je tanden eruit zien als je begint met de kuur.

Hoe gebruik je de Crest Whitening Strips?

We hadden het in deze Crest Whitening Strips Review al over het feit dat ze gemakkelijk in het gebruik zijn. Maar hoe gaat dat dan? Je pakt het zakje, waar twee strips per keer in zitten, uit. 

Na het tanden poetsen verwijder je de strips, als een sticker, van het onderliggende plastic velletje. Je plakt één strip op je boventanden (de smalste) en één op je ondertanden (de bredere). Ze zijn iets te groot, dus je vouwt ze over de rand van je tanden. Dan laat je ze een aantal minuten zitten. Je kunt gewoon van alles gaan doen, alleen niet eten natuurlijk. 

Hoe lang ze moeten blijven zitten hangt van het type af. Kijk hiervoor op de gebruiksaanwijzing. Meestal is 15-30 minuten genoeg.

Oh ja, je moet de plakstrips wel stevig aandrukken, want de werkzame stof zit in een soort bolletjes op de strip en die stof wil je dus op je tanden krijgen. 

Tot twee uur na gebruik van de strips mag je geen kleurende voedingsstoffen gebruiken, zoals rode wijn, bepaalde kruiden, koffie, thee, cola of drop. 

Voor de veiligheid kun je beter even niets eten of drinken (behalve gewoon kraanwater), ook geen water met koolzuur (prik).

Werken Crest Whitening Strips ook op facings?

Crest Whitening Strips werken alleen op natuurlijke tanden. Als je facings verkleurd zijn heb je er dus niets aan. Dan zul je naar de tandarts moeten en waarschijnlijk moet je dan nieuwe facings aanschaffen. 

Of wellicht zijn er types die nog gereinigd kunnen worden. In ieder geval heeft het geen zin om Crest Whitening Strips te gebruiken.

Hoeveel tinten witter worden je tanden?

Crest Whitestrips luxe

Crest Whitestrips luxe

  • Snel resultaat
  • Makkelijk aan te brengen
  • Een keer in de week voor snelle resultaten

Het verschilt per persoon en per gebit maar je tanden kunnen echt een stuk lichter worden. Ze zullen niet hagelwit worden, maar wel mooi licht (nog net natuurlijk). 

Het belangrijkste is dat je verkleuring, die nu eenmaal met de jaren optreedt, verwijdert. Een fris, schoon gebit zorgt dat je er jaren jonger uitziet.

Hoe werkt het?

Crest Whitening Strips bevatten waterstof peroxide als bleekmiddel. Dit is toegevoegd in een zeer lage concentratie en daardoor niet schadelijk voor je tanden. Ook de meeste professionele behandelingen bevatten de stof waterstof peroxide.

Zitten er risico’s aan het gebruik van Crest Whitening Strips?

Als je een normaal gezond gebit hebt én gezond tandvlees, zit er geen risico aan het gebruik van de strips. Toch moet je natuurlijk altijd meteen stoppen als je een gevoeligheidsreactie hebt, pijn voelt of een ander nadelig effect ervaart.

Het zou kunnen dat je één van de zeer grote uitzonderingen bent die ze niet goed verdragen. Maar kwaad kan het niet, als je ze niet vaker gebruikt dan voorgeschreven. Als je een beetje overgevoelig bent kun je ook kiezen voor een mildere variant want er zijn verschillende sterktes.

Welke varianten zijn er?

Crest Whitestrips luxe

Crest Whitestrips luxe

  • Snel resultaat
  • Makkelijk aan te brengen
  • Een keer in de week voor snelle resultaten

De Supreme is de sterkste variant. Daarmee krijgt je gebit een grondige make-over. Ook als je flink hardnekkige vlekken op je tanden hebt of verkleuringen door roken, koffie of rode wijn, kun je wegkrijgen door een kuurtje met de strips te doen. Als je gevoelige tanden hebt, kun je deze sterkte niet gebruiken.

Crest 3D white whitestrips – Charcoal Mint bevat niet alleen het bleek ingrediënt, maar ook een serum dat het glazuur versterkt. Als je bros of dun glazuur hebt, is dit een goede kuur voor jou.

Crest 3D Whitestrips Gentle Routine is de milde variant, geschikt voor gevoelige tanden. Als je niet zeker bent of je gevoelige tanden hebt is het goed om met deze kuur te beginnen. 

Als het effect niet groot genoeg is, kun je daarna nog een kuur doen of het proberen met een sterkere variant. Het is ook een goede onderhoudskuur voor tussendoor. 

Meestal is één keer per jaar voldoende, als je niet rookt. Als je wel rookt, zal het vaker moeten. De Vivid variant is een basiskuur die bestaat uit tien (dubbele) strips voor tien dagen. 

Heel geschikt om mee te beginnen als niet geen super gevoelige tanden hebt.

Conclusie

Kortom, Crest Whitening Strips zijn een aanrader om zelf je tanden te bleken, mits je tanden en tandvlees gezond zijn en je niet allergisch bent voor één van de bestanddelen. 

De werking is geleidelijk en het gebruik is super eenvoudig. De prijs is laag in vergelijking met andere behandelingen, zeker in vergelijking met professionele behandelingen door de tandarts of tandenbleekspecialist.

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben Kimberly, een studente aan TU Delft die houdt van alles wat met schoonheid te maken heeft. Zelf heb ik twee huisdieren, een kat en een hond, die altijd aan mijn zijde zijn. Als ik niet bezig ben met schoolwerk of bloggen over beauty, breng ik graag tijd door met mijn vriendinnen!

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen
De verschillen tussen zilvershampoo en toner 

Veel mensen kiezen ervoor om hun haar blond te verven. Toch kan het zijn dat je haar na het verven geel kan uitslaan. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het…

De voordelen van een zilvershampoo

Zilvershampoo wordt met de jaren steeds populairder onder de mensen. Vooral bij mensen met blond of grijs haar is zilvershampoo tegenwoordig onmisbaar. Toch zijn er nog veel mensen die het…

Wat zijn de voordelen van melkzuur?

Als je aan mensen vraagt wat melkzuur is denken veel mensen vaak aan een soort verzuurde melk. Toch is melkzuur ook een heel ander product. Melkzuur is namelijk een huidverzorgingsingrediënt….

Welke haarverzorging past bij jouw haartype?

Iedereen weet dat er heel veel verschillende soorten haartypes zijn. Elk haartype heeft weer een ander haarverzorging nodig. Toch is het voor veel mensen moeilijk om erachter te komen welke…

beste zilvershampoo

Je hoort tegenwoordig steeds meer mensen die zilvershampoo gebruiken. Zilvershampoo heeft namelijk een goed effect op geverfd blond of grijs haar. Het geeft namelijk een koele gloed aan het kapsel….

Waarom oogverzorging zo belangrijk is

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het verzorgen van hun huid. Toch vergeten genoeg mensen het verzorgen van de ogen. Je ogen hebben namelijk ook gewoon een goede verzorging…