De beste tips voor het gebruik van zilvershampoo

Door: Kimberly
Gepubliceerd op:

Onze selectiecriteria

Onderzochte producten

53

Onderzochte
producten

Bestede uren

41

Bestede
uren

5

Onderzoeken
uitgevoerd

Opmerkingen verzamelt

20

Opmerkingen
verzameld


Zilvershampoo wordt steeds populairder onder de mensen met blond haar. Er zijn ook veel verschillende manieren waarop je zilvershampoo kan gebruiken. Toch weet niet iedereen welke manieren je hiervoor hebt. Daarom hebben wij hier een paar tips voor je opgeschreven hoe je het beste zilvershampoo kan gebruiken.

Inhoudsopgave

Zilvershampoo op droog haar

Iets wat veel mensen niet weten is dat je zilvershampoo ook op droog haar kan aanbrengen. Het is dan handig om je haar in tweeën te delen. Zo kun je eerst de onderkant goed inmasseren, zodat je elk haartje mee neemt. Als je de hele onderkant goed hebt ingesmeerd met zilvershampoo, ga je door naar het bovenste gedeelte van je haar en doe je precies hetzelfde. Dan laat je dat ongeveer 15 minuten intrekken en spoel je het daarna grondig uit. Let op dat je de zilvershampoo niet te lang laat intrekken. Doe je dat wel, dan  kan het zijn dat er een paar plukken een tijdje paars blijven. 

Tijdens het douche 

De meest voorkomende manier om zilvershampoo te gebruiken is onder de douche. Als je namelijk al nat haar hebt is het makkelijker om de zilvershampoo in te masseren. Zo kan je het goed verdelen over je hele haar. Bij een zilvershampoo laat je het wel iets langer intrekken dan normale shampoo. Zodra je het voldoende hebt laten intrekken is het belangrijk dat je het goed uitwast. Als je het niet goed uit hebt gewassen, bestaat er namelijk een kans dat je een paarse gloed door je haar krijgt. 

Kies goede zilvershampoo

Er zijn heel veel verschillende soorten zilvershampoos. Het is dus wel handig om goed de recensies te lezen over welke zilvershampoo werkt. Het kan namelijk zijn dat in sommige zilvershampoo weinig tot geen pigment zit en dat er alleen een soort kleurstof in zit om de shampoo paars te maken. Als dat het geval is werkt de zilvershampoo dus helemaal niet.

Veelgestelde vragen

Beschadigt zilvershampoo je haar?

Zilvershampoo beschadigt je haar niet. Het is eigenlijk gewoon een shampoo, alleen dan met een extra kleur toevoeging erin waardoor er warme en gele tinten uit je haar gaan.

Hoe vaak moet je zilvershampoo gebruiken?

Je moet het zeker niet elke dag gebruiken, maar dat moet je met geen een shampoo doen. Zilvershampoo kun je namelijk net als alle andere shampoos twee keer in de week gebruiken om je haar ook gezond te houden. 

Is zilvershampoo tijdelijk?

Zilvershampoo haalt de gele gloed uit je haar. Toch is het inderdaad maar tijdelijk. Als je dus een tijdje geen zilvershampoo meer gebruikt, kan je haar weer een gele gloed krijgen.

Plaats een reactie

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben Kimberly, een studente aan TU Delft die houdt van alles wat met schoonheid te maken heeft. Zelf heb ik twee huisdieren, een kat en een hond, die altijd aan mijn zijde zijn. Als ik niet bezig ben met schoolwerk of bloggen over beauty, breng ik graag tijd door met mijn vriendinnen!

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen
De verschillen tussen zilvershampoo en toner 

Veel mensen kiezen ervoor om hun haar blond te verven. Toch kan het zijn dat je haar na het verven geel kan uitslaan. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het…

De voordelen van een zilvershampoo

Zilvershampoo wordt met de jaren steeds populairder onder de mensen. Vooral bij mensen met blond of grijs haar is zilvershampoo tegenwoordig onmisbaar. Toch zijn er nog veel mensen die het…

Wat zijn de voordelen van melkzuur?

Als je aan mensen vraagt wat melkzuur is denken veel mensen vaak aan een soort verzuurde melk. Toch is melkzuur ook een heel ander product. Melkzuur is namelijk een huidverzorgingsingrediënt….

Welke haarverzorging past bij jouw haartype?

Iedereen weet dat er heel veel verschillende soorten haartypes zijn. Elk haartype heeft weer een ander haarverzorging nodig. Toch is het voor veel mensen moeilijk om erachter te komen welke…

beste zilvershampoo

Je hoort tegenwoordig steeds meer mensen die zilvershampoo gebruiken. Zilvershampoo heeft namelijk een goed effect op geverfd blond of grijs haar. Het geeft namelijk een koele gloed aan het kapsel….

Waarom oogverzorging zo belangrijk is

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het verzorgen van hun huid. Toch vergeten genoeg mensen het verzorgen van de ogen. Je ogen hebben namelijk ook gewoon een goede verzorging…