Donkere kringen en strepen onder de ogen

Door: Kimberly
Gepubliceerd op:

Iets waar veel mensen onzekerheid over hebben zijn zwarte kringen en strepen onder de ogen. Zij vragen zich dan ook af hoe die kringen en strepen onder de ogen komen. Ook willen ze graag weten hoe ze er het beste vanaf kunnen komen.

Hoe komen donkere kringen en strepen onder het oog?

De huid onder je oog is dunner vergeleken met de rest van je huid. Hierdoor zijn bloedvaatjes beter te zien. Doordat je huid heel dun is en je de bloedvaatjes goed ziet, zie je snel dat het bloed niet altijd even goed doorstromen. Wat je dus terug kan zien in de kringen en strepen onder je oog.

De rode bloedcellen hopen zich op en gaan dan op zoek naar een uitweg rondom de ogen. De enzymen in je lichaam proberen het hoopje bloedcellen af te breken, hierdoor ontstaat er een donkere kleur. Dit gebeurt voornamelijk in de nacht, waardoor je in de ochtend wakker wordt met donkere kringen. De donkere kringen zullen in de loop van de dag verminderen of verdwijnen.

Ben je daarbij ook nog eens vermoeid, heb je stress, slaap je slecht of heb je gehuild? Dan houdt het vetweefsel onder je oog ook meer vocht vast. Hierdoor wordt je huid bleker en schijnen de bloedvaatjes nog beter door je huid. Waar je donkere kringen en strepen beter te zien zijn.

Donkere kringen en strepen onder het oog verminderen

Je kan je donkere kringen en strepen onder de ogen zeker verminderen. Het is namelijk belangrijk om het gebied van je doorbloeding goed te stimuleren. Gebruik daarbij een oogcrème met ingrediënten zoals retinol, vitamine K, cafeïne, antioxidanten en licht reflecterende deeltjes die je kringen zullen verminderen. Neem een klein beetje op je vinger en klop dit lichtjes onder je oog. Masseer daarna rustig het crèmepje in door een beweging van binnen naar buiten.

Ook iets wat goed werkt is cafeïne. Nee, niet de cafeïne dat in koffie zit, maar het medicijn dat in veel crèmepjes zit. De strepen onder je oog kan je ook verminderen door gezichtsoefeningen te doen. Doordat je huid strakker wordt verdwijnen de strepen beter of worden ze minder zichtbaar. 

Een oefening die voor veel mensen werkt is een oefening waarbij je de huid onder je ogen wegveegt. Met je middelvinger ga je vanuit de binnenkant van je oog zacht wrijven richting je slaap. Je schuift je vinger steeds een stukje op totdat je bij de buitenkant van je oog bent. Dit zorgt ervoor dat je huid wat strakker wordt, waardoor de strepen minder zichtbaar zijn.

Plaats een reactie

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben Kimberly, een studente aan TU Delft die houdt van alles wat met schoonheid te maken heeft. Zelf heb ik twee huisdieren, een kat en een hond, die altijd aan mijn zijde zijn. Als ik niet bezig ben met schoolwerk of bloggen over beauty, breng ik graag tijd door met mijn vriendinnen!

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen
De verschillen tussen zilvershampoo en toner 

Veel mensen kiezen ervoor om hun haar blond te verven. Toch kan het zijn dat je haar na het verven geel kan uitslaan. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het…

De voordelen van een zilvershampoo

Zilvershampoo wordt met de jaren steeds populairder onder de mensen. Vooral bij mensen met blond of grijs haar is zilvershampoo tegenwoordig onmisbaar. Toch zijn er nog veel mensen die het…

Wat zijn de voordelen van melkzuur?

Als je aan mensen vraagt wat melkzuur is denken veel mensen vaak aan een soort verzuurde melk. Toch is melkzuur ook een heel ander product. Melkzuur is namelijk een huidverzorgingsingrediënt….

Welke haarverzorging past bij jouw haartype?

Iedereen weet dat er heel veel verschillende soorten haartypes zijn. Elk haartype heeft weer een ander haarverzorging nodig. Toch is het voor veel mensen moeilijk om erachter te komen welke…

beste zilvershampoo

Je hoort tegenwoordig steeds meer mensen die zilvershampoo gebruiken. Zilvershampoo heeft namelijk een goed effect op geverfd blond of grijs haar. Het geeft namelijk een koele gloed aan het kapsel….

Waarom oogverzorging zo belangrijk is

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het verzorgen van hun huid. Toch vergeten genoeg mensen het verzorgen van de ogen. Je ogen hebben namelijk ook gewoon een goede verzorging…