Dood haar voorkomen of herstellen: tips

Door: Kimberly
Geupdate op:

Je haar is eigenlijk een van de eerste dingen die mensen opvalt. Je haar maakt namelijk je gezicht. Toch zijn er veel mensen met dood haar en dat is natuurlijk erg zonde. Gelukkig zijn er verschillende soorten manieren waarbij je dood haar kan voorkomen en/of herstellen. In deze blog vertellen we je wat je kan doen om dood haar te voorkomen en/of herstellen.

Inhoudsopgave

Je haar stijlen

Een van de meest voorkomende producten die je haar doden zijn stijltangen, krultangen en föhnen. Je haar is er namelijk niet voor gemaakt om elke dag veel hitte te verdragen. Je haar breekt namelijk stukje bij beetje af als je iedere keer je haar gaat stijlen met hitteapparaten. Het is daarom erg belangrijk om een heat protection te gebruiken. Dit zorgt er namelijk voor dat je haar minder beschadigt. Ook is het verstandig om de hitte op je apparaat niet te hoog te zetten. Eigenlijk is de maximale temperatuur voor je haar 180 graden. Ga je daar boven, dan vergroot je de kans op het doden van je haar. 

Puntjes knippen

Heb je mooi en lang haar en wil je dat niet meteen helemaal afknippen? Dan is een goede tip om in de zoveel tijd even je puntjes te knippen. Door je puntjes te knippen zorg je er namelijk voor dat je dode puntjes steeds beetje bij beetje eraf geknipt worden. Op deze manier laat je je haar weer langzaam gezond worden.

Haren wassen

Het te vaak wassen van je haar is ook erg schadelijk voor je haar. Je haar neemt namelijk verschillende soorten voedingsstoffen op. Doordat je je haar te vaak wast worden die voedingsstoffen afgestoten. Hierdoor krijgt je haar niet de voldoende voeding die je haar nodig heeft. Op deze manier brokkelt je haar dus steeds meer af.

Strakke elastiekjes 

Het gebruiken van hele strakke elastiekjes bij een staart is erg schadelijk voor je haar. Het zorgt er namelijk voor dat je haar makkelijker afbreekt. Het metalen deel van een elastiekje is hetgeen dat  het meest ervoor zorgt dat je haar afbreekt. Het is daarom verstandig om een elastiekje te halen dat van rubber is gemaakt waar geen metalen deeltje aan vast zit. Ook is het verstandig om wat lossere elastiekjes te gebruiken. Op deze manier breekt je haar minder makkelijk af.

Geduld 

Een van de moeilijkste dingen die je moet doen, is geduld hebben. Zodra je je haar goed verzorgt en genoeg geduld hebt is het een kwestie van tijd dat je haar weer mooi en gezond eruitziet.

Plaats een reactie

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben Kimberly, een studente aan TU Delft die houdt van alles wat met schoonheid te maken heeft. Zelf heb ik twee huisdieren, een kat en een hond, die altijd aan mijn zijde zijn. Als ik niet bezig ben met schoolwerk of bloggen over beauty, breng ik graag tijd door met mijn vriendinnen!

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen
De verschillen tussen zilvershampoo en toner 

Veel mensen kiezen ervoor om hun haar blond te verven. Toch kan het zijn dat je haar na het verven geel kan uitslaan. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het…

De voordelen van een zilvershampoo

Zilvershampoo wordt met de jaren steeds populairder onder de mensen. Vooral bij mensen met blond of grijs haar is zilvershampoo tegenwoordig onmisbaar. Toch zijn er nog veel mensen die het…

Wat zijn de voordelen van melkzuur?

Als je aan mensen vraagt wat melkzuur is denken veel mensen vaak aan een soort verzuurde melk. Toch is melkzuur ook een heel ander product. Melkzuur is namelijk een huidverzorgingsingrediënt….

Welke haarverzorging past bij jouw haartype?

Iedereen weet dat er heel veel verschillende soorten haartypes zijn. Elk haartype heeft weer een ander haarverzorging nodig. Toch is het voor veel mensen moeilijk om erachter te komen welke…

beste zilvershampoo

Je hoort tegenwoordig steeds meer mensen die zilvershampoo gebruiken. Zilvershampoo heeft namelijk een goed effect op geverfd blond of grijs haar. Het geeft namelijk een koele gloed aan het kapsel….

Waarom oogverzorging zo belangrijk is

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het verzorgen van hun huid. Toch vergeten genoeg mensen het verzorgen van de ogen. Je ogen hebben namelijk ook gewoon een goede verzorging…