Hoe bescherm je je huid optimaal tegen de zon?

Door: Kimberly
Gepubliceerd op:

Onze selectiecriteria

Onderzochte producten

53

Onderzochte
producten

Bestede uren

41

Bestede
uren

5

Onderzoeken
uitgevoerd

Opmerkingen verzamelt

20

Opmerkingen
verzameld


Iedereen houdt er natuurlijk van om lekker in de zon te zitten. Toch is de zon niet altijd even goed voor je. Dus is het belangrijk dat je je huid goed beschermt tegen de zon. Toch weet niet iedereen hoe je jezelf het beste kan beschermen tegen de zon. Daarom hebben we hieronder voor jou een paar tips neergezet, waardoor jij beschermt bent tegen de zon.

Inhoudsopgave

Zonnebrand

Een van de meest voorkomende tips die je krijgt om je huid beschermen tegen de zon is natuurlijk zonnebrand. Zonnebrand is speciaal gemaakt om je huid te beschermen en hoe hoger de zonnebrandfactor, hoe meer je wordt beschermd.

Bij zonnebrand is het zeker ook verstandig om het op te smeren als de zon achter de wolken is. Dat komt omdat de UV-straling dan ook je huid nog kan beschadigen.
Het is verstandig om de zonnebrand ruim een half uur van tevoren op te smeren. Op deze manier kan de zonnebrand goed intrekken in je huid en ben je dus beter beschermd.
Zorg er ook voor dat je na het zwemmen jezelf weer opnieuw insmeert aangezien de zonnebrand dan van je huid af kan weken. Het is natuurlijk verstandig om jezelf vaker dan één keer in te smeren om je huid optimaal te beschermen tegen de zon.

Het dragen van een hoofddeksel

De beste manier om je hoofd te beschermen naast zonnebrand is het gebruiken van een hoofddeksel. Denk daarbij aan een pet, hoed of een ander soort kledingstuk. Op deze manier zorg je er dus voor dat er minder UV-straling bij je gezicht kan komen, waardoor je dus minder snel verbrandt. 

Parasol op het strand

Ga jij graag naar het strand toe? Dan is het verstandig om een parasol mee te nemen. Op deze manier voel je nog steeds de warmte van de zon, maar kom je niet direct in aanraking met de zon. Naast dat de parasol je beschermt tegen de zon, geeft de parasol je ook nog is verkoeling op zo’n warme dag. 

Houd voldoende vocht in je lichaam

Doordat je in de zon bent, verlies je natuurlijk veel vocht, doordat je veel zweet. Het is daarom erg belangrijk dat je voldoende water drinkt om je vochtbalans op peil te houden. Zodra je dat niet doet ontstaat er een kans dat je uitdroogt en dat is natuurlijk iets wat je niet wilt. 

Veelgestelde vragen

Word je nog wel bruin met zonnebrand?

Je wordt zeker nog bruin met zonnebrand. Het ligt er natuurlijk wel aan welke factor je gebruikt. 

Is zonnebrand gevaarlijk?

Over het algemeen is zonnebrand niet gevaarlijk of schadelijk voor je. Het kan wel zijn dat je allergisch bent voor sommige zonnebrand. Let daarom wel op welke zonnebrand je koopt.

Is er ook zonnebrand voor kinderen?

Er is zeker zonnebrand voor kinderen. Eigenlijk is er zonnebrand voor iedereen met verschillende leeftijden en huidtypes. 

Plaats een reactie

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben Kimberly, een studente aan TU Delft die houdt van alles wat met schoonheid te maken heeft. Zelf heb ik twee huisdieren, een kat en een hond, die altijd aan mijn zijde zijn. Als ik niet bezig ben met schoolwerk of bloggen over beauty, breng ik graag tijd door met mijn vriendinnen!

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen
De verschillen tussen zilvershampoo en toner 

Veel mensen kiezen ervoor om hun haar blond te verven. Toch kan het zijn dat je haar na het verven geel kan uitslaan. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het…

De voordelen van een zilvershampoo

Zilvershampoo wordt met de jaren steeds populairder onder de mensen. Vooral bij mensen met blond of grijs haar is zilvershampoo tegenwoordig onmisbaar. Toch zijn er nog veel mensen die het…

Wat zijn de voordelen van melkzuur?

Als je aan mensen vraagt wat melkzuur is denken veel mensen vaak aan een soort verzuurde melk. Toch is melkzuur ook een heel ander product. Melkzuur is namelijk een huidverzorgingsingrediënt….

Welke haarverzorging past bij jouw haartype?

Iedereen weet dat er heel veel verschillende soorten haartypes zijn. Elk haartype heeft weer een ander haarverzorging nodig. Toch is het voor veel mensen moeilijk om erachter te komen welke…

beste zilvershampoo

Je hoort tegenwoordig steeds meer mensen die zilvershampoo gebruiken. Zilvershampoo heeft namelijk een goed effect op geverfd blond of grijs haar. Het geeft namelijk een koele gloed aan het kapsel….

Waarom oogverzorging zo belangrijk is

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het verzorgen van hun huid. Toch vergeten genoeg mensen het verzorgen van de ogen. Je ogen hebben namelijk ook gewoon een goede verzorging…