Hoe krijg je een vette huid en wat valt er tegen te doen?

Door: Kimberly
Gepubliceerd op:

Een vette huid is iets wat veel mensen geen fijn gevoel vinden. Mensen beschouwen het als snel als iets wat erg vies is. Maar wat doet je huid, hoe kom je aan een vette huid en wat kan je er allemaal aan doen? Hieronder ga ik het allemaal uitleggen.

Inhoudsopgave

Wat doet je huid?

Onze huid beschermt ons elke dag tegen verschillende soorten stoffen en stralingen van buiten. De huid is ons grootste orgaan. De huid bestaat uit drie verschillende soorten lagen: de epidermis, dermis en de hypodermis. Deze lagen houden ziekteverwekkers, chemicaliën, beschadigingen en uv-licht buiten de deur. In de laag dermis bevinden zich de talgklieren die talg afscheiden. Talg bestaat vooral uit vetten en beschermt de huid. Meestal produceren de talgklieren precies genoeg talg, maar soms is er overproductie van talg en dat zorgt ervoor dat de huid vettig wordt.

Hoe krijg je een vette huid?

Een vette huid ontstaat dus door het te veel produceren van talg. Mensen vragen zich dus ook vaak af hoe het komt dat de talgproductie zo hoog is. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan erfelijke factoren, de leefstijl, voeding, leeftijd of geslacht. Zo zie je vaak dat de verandering in de puberteit vaak zorgt voor vette huid. Ook is je huid afhankelijk van je voeding. Vaak is het dus geen pech dat je hebt, maar iets waar je ook wat aan zou kunnen doen.

Veel suikers zorgen ervoor dat je een hoge talgproductie aanmaakt. Te veel suiker kan er ook voor zorgen dat je alvleesklier veel insuline aanmaakt. Insuline maakt veel androgene hormonen globuline aan, wat ook voor een hogere talgproductie zorgt. Niet alleen suiker, maar ook melkproducten zorgen voor het verhogen van insuline. De combinatie van melkproducten en puberteit zorgt bij veel mensen ook voor een vette huid.

Wat te doen tegen een vette huid?

Wat dus goed is om te doen tegen een vette huid, is het beperken van het gebruik van melk- en suikerproducten. In plaats van melkproducten zijn gefermenteerde zuivelproducten wel goed, denk bijvoorbeeld aan yoghurt. Deze producten zorgen er namelijk voor dat je minder talgproduct aanmaakt, waardoor je minder snel een vette huid krijgt. Ook heeft je huid vitamines nodig. Denk bijvoorbeeld aan vitamine A, C, D, E, en B. Vitamine D en A zijn de belangrijkste talgproductie remmers. 

Plaats een reactie

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben Kimberly, een studente aan TU Delft die houdt van alles wat met schoonheid te maken heeft. Zelf heb ik twee huisdieren, een kat en een hond, die altijd aan mijn zijde zijn. Als ik niet bezig ben met schoolwerk of bloggen over beauty, breng ik graag tijd door met mijn vriendinnen!

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen
De verschillen tussen zilvershampoo en toner 

Veel mensen kiezen ervoor om hun haar blond te verven. Toch kan het zijn dat je haar na het verven geel kan uitslaan. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het…

De voordelen van een zilvershampoo

Zilvershampoo wordt met de jaren steeds populairder onder de mensen. Vooral bij mensen met blond of grijs haar is zilvershampoo tegenwoordig onmisbaar. Toch zijn er nog veel mensen die het…

Wat zijn de voordelen van melkzuur?

Als je aan mensen vraagt wat melkzuur is denken veel mensen vaak aan een soort verzuurde melk. Toch is melkzuur ook een heel ander product. Melkzuur is namelijk een huidverzorgingsingrediënt….

Welke haarverzorging past bij jouw haartype?

Iedereen weet dat er heel veel verschillende soorten haartypes zijn. Elk haartype heeft weer een ander haarverzorging nodig. Toch is het voor veel mensen moeilijk om erachter te komen welke…

beste zilvershampoo

Je hoort tegenwoordig steeds meer mensen die zilvershampoo gebruiken. Zilvershampoo heeft namelijk een goed effect op geverfd blond of grijs haar. Het geeft namelijk een koele gloed aan het kapsel….

Waarom oogverzorging zo belangrijk is

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het verzorgen van hun huid. Toch vergeten genoeg mensen het verzorgen van de ogen. Je ogen hebben namelijk ook gewoon een goede verzorging…