Hoe vaak naar de kapper?

Door: Kimberly
Gepubliceerd op:

Naar de kapper gaan is een gewoonte voor de meeste mensen. Je maakt een afspraak online of via de telefoon en gaat naar de kapper. Maar er zijn ook kappers waar je gewoon naar binnen kunt lopen.

Dit zijn de kappers waar het “vaak” goedkoper is, dan bij een kapper waar je een afspraak moet maken. Dit komt vaak omdat het erg snel is om het haar te knippen waar je geen afspraak voor nodig hebt.

Daarnaast hebben de meeste mannen wat korter haar en ongeveer dezelfde coupe. Dit maakt het knippen voor kappers erg makkelijk en efficiënt.

Hoe vaak naar de kapper om puntjes te knippen?

Als je merkt dat de puntjes erg lang beginnen te worden, dan zou ik om de 3 a 4 weken naar de kapper gaan. Zorg ervoor dat je alleen de puntjes eraf laat knippen en niet alles.

Dit is een fout die veel mensen maken in het begin. Vooral als je bij een kapper komt, die je nog nooit eerder heeft geknipt. Vaker dan 3 of 4 keer per week naar de kapper is ook onnodig.

Het ligt er maar net aan hoe snel je haar groeit en hoe goed je het bij wilt houden. Sommige mensen doen het eens in de maand, terwijl andere iedere week doen.

Gelukkig is het geen verplichting, want anders zouden de kappers vol lopen. Als je niet naar de kapper wilt of geen zin hebt, dan kan je ook de puntjes er zelf af knippen.

De beste schaar om puntjes af te knippen is deze. De schaar is ergonomisch wat het supermakkelijk maakt en voelt erg scherp aan.

Ten slotte is de schaar ook nog goedkoop. Ik zie ook steeds vaker dat mensen de puntjes er zelf af knippen, dan de kapper dat te laten doen. Het is goedkoper, sneller en vaak ook nog is beter.

Hoe vaak naar de kapper als vrouw?

De meeste vrouwen gaan om de 2 a 3 weken naar de kapper. Dit is het best om de puntjes bij te houden, maar niet alleen dat. Het helpt ook om uitgroei te voorkomen als je je haar hebt geverfd.

Vaak is het zo dat je niet elke week naar de kapper hoeft, als je van plan ben je haar uit te laten groeien dan hoef je eigenlijk maanden niet naar de kapper. Ik ken ook veel vriendinnen van mij die hun haar zelf knippen met een schaar.

Het is sneller en goedkoper, maar of het resultaat hetzelfde is als bij de kapper dat is niet te verwachten. Zorg er wel voor dat je de juiste schaar gebruikt. Dit is essentieel vooral bij het knippen van haar.

Hoe vaak naar de kapper als kind?

Als kind, hoef je niet zo supervaak naar de kapper. Bij kinderen groeit het haar niet zo snel als bij volwassenen. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar over het algemeen hoeft een kind, maar 1 keer in de maand naar de kapper.

Je kunt natuurlijk vaker gaan en het ligt er aan hoe snel het haar groeit. De meeste kinderen gaan 1 keer in de maand naar de kapper en knippen het dan vrij kort.

Kort haar bij kinderen ziet er vaak beter uit, maar dit is een persoonlijke voorkeur. Zorg er wel voor dat je regelmatig naar de kapper gaat als kind. Je wilt niet dat het superlang wordt, want kinderen zijn in het begin vaak bang voor de kapper.

Door dit een gewoonte te maken zullen ze er minder bang voor zijn. En misschien zelfs leuk vinden om naar de kapper te gaan.

Waarom gaan sommige mensen elke week naar de kapper?

Als iemand elke week naar de kapper gaat, dan willen ze hun kapsel erg goed bijhouden, maar dit zijn er vrij weinig omdat het gewoon erg duur kan worden als je elke week naar de kapper gaat.

Als je € 15 per knipbeurt rekent dan zit je na 52 weken al op € 780. En dat is superveel om alleen naar de kapper te gaan.

Moet je naar de kapper als je je haar wilt laten groeien?

Het is wel belangrijk om de zijkantjes bij te laten knippen als man. Voor vrouwen zal het niet superveel uitmaken omdat het anders is.

Maar als je van plan bent je haar uit te laten groeien als man, dan is het wel verstandig om elke 2 a 3 weken de zijkantjes bij te laten knippen. Dit zorgt ervoor dat het niet de andere kant opgroeit en het ziet er ook nog is beter uit.

Wat je ook zou kunnen doen is je haar uitdunnen. Hierdoor wordt je haar minder zwaar en met het wassen zal dit ook prettiger aanvoelen. Zelf heb ik dit ook gedaan en het is een erg prettig gevoel.

Als je veel zweet of je haar erg vettig wordt, dan zul je echt merken dat het wassen veel langer kan duren dan als je je haar uit laat dunnen.

Conclusie

Nu je aan het eind van dit artikel bent gekomen weet je vast wel hoe vaak de meeste mensen naar de kapper gaan. Het is aangeraden om de 2 a 3 weken, maar sommige mensen gaan vaker terwijl andere juist minder gaan.

Je moet een balans vinden en kijken hoe snel je haar groeit. Voor de ene kan dit elke week zijn terwijl de ander, maar 1 keer in de 2 a 3 maanden hoeft. Het ligt er ook aan hoe goed je je haar wilt bijhouden.

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben Kimberly, een studente aan TU Delft die houdt van alles wat met schoonheid te maken heeft. Zelf heb ik twee huisdieren, een kat en een hond, die altijd aan mijn zijde zijn. Als ik niet bezig ben met schoolwerk of bloggen over beauty, breng ik graag tijd door met mijn vriendinnen!

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen

BeautyGaze heeft Iontrend.nl overgenomen. Deze online shop zal zich focussen op de verkoop van haarproducten, huidverzorgingsmiddelen en andere beauty producten voor het aanbieden naar eindgebruikers via internet. BeautyGaze wil ervoor…

BeautyGaze heeft Jeanderegezicht.nl overgenomen, een website en tevens community waar iedereen zijn of haar gezicht kan laten beoordelen. Iedere dag wordt er op deze website een foto geplaatst met daarbij…

BeautyGaze heeft Freshwatervalley.nl gekocht en ik ga het een nieuw leven geven door middel van content over beauty, fashion en lifestyle.  In de toekomst zullen er verschillende veranderingen op de…

BeautyGaze heeft NanoControle.nl officieel overgenomen. We hebben hiermee een groot deel van de bezoekers doorgestuurd naar artikelen zoals: Beste Zilvershampoo Beste Anti Roos Shampoo Olaplex 3 Review Dit zijn enkele…

Op zoek naar een shampoo, maar weet je niet waar je op moet letten? Dit zijn de 10 belangrijkste kenmerken waar je op moet letten wanneer je een shampoo gaat…

Sulfaten zijn chemische ingredienten die de shampoo laat schuimen. Daarnaast helpen sulfaten ook bij het reinigen van de haren. Het enige nadeel aan sulfaten in een shampoo is dat het…