L’Oréal Sublime Bronze Review: Spray en Mist

Door: Kimberly
Gepubliceerd op:

Bruin zonder zon is tegenwoordig heel populair en de vraag naar deze producten neemt alleen maar toe. 

Sinds we weten hoe schadelijk de UV-stralen van de zon zijn voor onze huid, proberen we ons zo goed mogelijk tegen de zon te beschermen. Dit heeft, voor de meesten van ons, als nadeel dat de kleur van onze huid er dan niet al te florissant uitziet. 

Zeker als je van jezelf een heel lichte huid hebt kan het zijn dat je toch behoefte hebt aan een kleurtje, omdat je er anders uitziet als een vaatdoek. 

Het blijkt dat het voor het geestelijk welbevinden, oftewel voor je humeur, ook beter is als je een tintje hebt. Als je je mooier voelt ben je vrolijker.

Inhoudsopgave

Zonnebank of L’Oréal Sublime Bronze

L’Oréal Paris Sublime Bronze

L’Oréal Paris Sublime Bronze

  • Na 1 keer smeren al heel licht tintje
  • Ruikt lekker
  • Gaat superlang mee

Lange tijd was de zonnebank de plek om aan je ’tan’ te werken als er nergens zon te bekennen was. Maar ook de zonnebank is in ongenade gevallen vanwege de gezondheidsrisico’s die daaraan kleven. Daar maken dus steeds minder mensen gebruik van. 

Er is dan ook steeds meer vraag naar zelfbruiners. Zelfbruiners, of ‘self tanners’ zijn een uitkomst voor wie niet in de zon wil of mag zitten en toch graag een kleurtje heeft. 

We zullen hieronder L’Oréal Sublime Bronze zelf bruinende lotion bespreken. Wat is dit product precies? Doet het wat het belooft? Wat zijn de voordelen en de nadelen van L’Oréal Sublime Bronze? 

We bespreken dit alles aan de hand van de ervaringen van gebruiksters en door informatie van de fabrikant te lezen.

Oranje vs. Egaal Bruin

Vroeger was het gebruik van een zelfbruiner een garantie om bruin gevlekt of knal oranje uit de strijd te komen. Bovendien kon je erop rekenen dat je nog dagenlang de geur van een ouderwetse foto-ontwikkelvloeistof om je heen had hangen. 

Er zijn talloze verhalen te vinden van mislukte bruiningsexperimenten met desastreuze gevolgen, zoals vlekken op de trouwjurk, of de date maar afzeggen.

Nog altijd hebben bruiningsproducten hierdoor een slechte naam. Want niet alleen viel het resultaat heel vaak tegen, je kon het spul er ook niet zomaar van af krijgen en dus moest je gevlekt of oranje gestreept blijven rondlopen totdat de zelfbruiner vanzelf afgesleten was.

Tegenwoordig zijn er geavanceerder technieken en ingrediënten, die jou precies de tint kunnen geven die je wilt. Als je de producten goed gebruikt behoort het ontstaan van vlekken ook tot het verleden. Sommige mensen maken gebruik van een spray tan.

Hiervoor moet je naar een salon waar ze een dergelijke cabine hebben staan. Je wordt van boven tot onder gelijkmatig besproeid met bruiningsmiddel en komt er met een, schijnbaar, zongebruind velletje weer uit. 

Een dergelijke behandeling is tamelijk kostbaar en dus niet voor iedereen weggelegd, tenzij het voor een enkele keer is. Voor de meeste mensen is het het gemakkelijkst om een zelfbruinende crème of milk te gebruiken.

L’Oréal Sublime Bronze is zo’n zelfbruinende melk. Het belooft een egale natuurlijke kleur en tevens hydratatie van de huid. Het product is bedoeld voor het lichaam én voor het gezicht n beloofd gelijkmatige verspreiding van de zelfbruiner over het gehele oppervlak van de huid.

Maakt L’Oréal Sublime Bronze zijn beloftes ook waar?

Hierover kunnen we kort zijn: De meeste gebruiksters (en gebruikers) zijn zeer tevreden. Als belangrijk pluspunt wordt genoemd dat het product zowel op het gezicht als op het lichaam te gebruiken is en dat de kleur dus ook hetzelfde is. 

Dat is iets wat nog wel eens tegen kan vallen, als je twee verschillende producten gebruikt voor lichaam en gezicht. Een ander voordeel dat wordt genoemd: L’Oréal Sublime Bronze laat geen vettig laagje achter. 

Je kunt dus na gebruik meteen je kleren weer aan. Aangeraden wordt om het lichaam en het gezicht goed te reinigen en te scrubben voor gebruik, ter voorkoming van vlekken. Vóórdat je de huis scrubt zullen er namelijk nog veel dode huidcellen aanwezig zijn. 

Als die eraf vallen ná de behandeling met de lotion, krijg je daar lichte plekken. Als alle huidschilfers ongeveer dezelfde ‘leeftijd’ hebben, zal het vervagen van de kleur gelijkmatiger plaatsvinden.

Weinig klachten over vlekken

L’Oréal Paris Sublime Bronze

L’Oréal Paris Sublime Bronze

  • Na 1 keer smeren al heel licht tintje
  • Ruikt lekker
  • Gaat superlang mee

Overigens wordt er door bijna niemand geklaagd over vlekken. De belofte van de gelijkmatige verspreiding wordt dus zeker waargemaakt. 

Voorwaarde is wel dat je het product zeer zorgvuldig uitsmeert en geen enkel plekje vergeet. Ook waarschuwen sommige gebruiksters ervoor dat je niet moet vergeten na afloop je handen te wassen.

Omdat je anders met Oranje bruine handpalmen rond blijft lopen. Sommigen suggereren het gebruik van handschoenen tijdens het opsmeren. Hiermee voorkom

De geur: voor de één geen probleem, voor de ander een deal breaker

Voor velen onder ons is het een pre als een verzorgingsproduct geen parfum bevat. Hoe minder onnodige ingrediënten, hoe kleiner de kans op allergische reacties. Bovendien is het wel zo prettig Als je zelf je geurtje kunt uitkiezen. 

Bij een zelfbruiner wordt dit een beetje moeilijk. L’Oréal Sublime Bronze bevat parfum en dat heeft een reden. 

Want zelfs ondanks die parfum dringt er toch een chemisch luchtje door, zodra het product op de huid inwerkt. Dit is niet echt storend voor de meeste Mensen, omdat het na korte tijd weer verdwijnt.

L’Oréal Sublime Bronze in de strijd tegen de melkflessen

Voor sommige mensen is vooral het hebben van hele witte benen (‘melkflessen’) aan het begin van de zomer vervelend. 

Dan kun je dit product natuurlijk prima alleen op je benen gebruiken. Als je Alleen je gezicht een tintje wilt geven, dan kan dat ook prima met dit product, kortom L’Oréal Sublime Bronze is echt veelzijdig toepasbaar. 

Voor sommige tevreden gebruiksters is het product zelfs zo fijn, dat ze het zomer en winter gebruiken. Gewoon, omdat ze nooit meer van die witte benen willen hebben, ook niet in de winter.

Hoe gebruik je L’Oréal Sublime Bronze?

Zoals gezegd is het goed om vooraf de huid te scrubben. Daarmee verklein je de kans op ongelijke verkleuringen. L’Oréal Sublime Bronze is een melkachtig product, wat dunner dan een normale body lotion en het laat zich gemakkelijk verdelen over de huid. 

Je brengt overal waar je dat wilt een dun laagje aan en vrijst dat in. Na ongeveer een kwartier is het helemaal ingetrokken. Na twee uur zie je het resultaat. 

Als je de huid donkerder wilt hebben kun je de kleur opbouwen. Je brengt dan gewoon een nieuwe laag aan, op dezelfde wijze als je de eerste laag aanbracht.

De kleur van L’Oréal Sublime Bronze

Het blijkt dat de kleur van L’Oréal Sublime Bronze voor de meeste Mensen juist is. Toch zijn er ook gebruiksters die melden dat de kleur voor hun huid niet geschikt is. 

Dit kan soms het geval zijn bij roodharigen met een zeer lichte huid en bij Mensen met Aziatisch bloed en een duidelijke gele ondertoon. 

Om het zeker te weten is het sowieso het beste om eerst een minder zichtbare plek uit te kiezen om de proef op de som te nemen. 

Probeer de zelfbruiner bijvoorbeeld eerst uit op de binnenkant van je dijbeen en wacht het resultaat af. Dit is meteen een goede test op allergische reacties. 

Je kunt ook oefenen met het smeren van meerdere lagen, uiteraard met een dag tussentijd, om uit te vinden hoe het opbouwen van de kleur bij jou werkt. Iedereen is anders en elke huid reageert ook anders, daarvan moet je je wel bewust zijn.

De voor- en nadelen van L’Oréal Sublime Bronze

Voordelen:

1. Het product is gemakkelijk In het gebruik, het smeert goed uit n is bij het aanbrengen niet onaangenaam van geur

2. L’Oréal Sublime Bronze trekt snel in en laat geen vettig laagje achter

3. Deze zelfbruiner is geschikt voor zowel het gezicht als voor het lichaam

4. de kleur is subtiel en goed in verschillende lagen op te bouwen

5. de prijs is redelijk.

Nadelen:

1. Een aantal mensen klaagt over een onaangename, chemische geur, die enkele uren na het aanbrengen van het product optreedt. Deze geur trekt wel weer redelijk snel weg. Voor een aantal gebruiksters was dit toch reden om het product niet meer te willen gebruiken.

2. L’Oréal Sublime Bronze is niet geschikt voor alle huidskleuren. Met name bij sommige mensen met Aziatisch bloed en bij roodharigen kan het voorkomen dat de kleur niet het gewenste effect geeft.

Bij verreweg de meeste gebruiksters en gebruikers bleek de kleur echter goed op de eigen huidskleur aan te sluiten. De subtiele, niet opvallende, tint viel bij hen dan ook zeer in de smaak.

Tot slot

L’Oréal Paris Sublime Bronze

L’Oréal Paris Sublime Bronze

  • Na 1 keer smeren al heel licht tintje
  • Ruikt lekker
  • Gaat superlang mee

L’Oréal Sublime Bronze bestaat al een aantal jaren en kent inmiddels veel tevreden gebruikers. Het is ook door het tv programma Radar getest en vergeleken met andere self tanners. Het kwam toen als beste uit de test naar voren.

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben Kimberly, een studente aan TU Delft die houdt van alles wat met schoonheid te maken heeft. Zelf heb ik twee huisdieren, een kat en een hond, die altijd aan mijn zijde zijn. Als ik niet bezig ben met schoolwerk of bloggen over beauty, breng ik graag tijd door met mijn vriendinnen!

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen

Deze tekst gaat over het belang van scheerschuim. Zo weet je precies waarom deze voor velen vanzelfsprekende stap in het scheren, nou eenmaal zo belangrijk is.

In deze blogpost gaat het over de verschillende stappen uit een skincare routine. Zo weet jij precies wat voor verschillende stappen in huidverzorging er zijn.

In deze blogpost wordt uitgelegd hoe je jouw nagels kunt ontdoen van gellak of nepnagels. Zo kun je weer jouw natuurlijke nagels rocken óf ze klaar maken voor de volgende set nagels!

sporters

Haarverzorging voor sporters is essentieel vanwege uitdagingen zoals zweet, chloor, zout water en blootstelling aan de elementen. Basisverzorging omvat regelmatig wassen met geschikte shampoos en conditioners, terwijl specifieke strategieën zoals het dragen van een badmuts of het gebruik van leave-in conditioners kunnen helpen bij specifieke situaties. Kies natuurlijke haarverzorgingsproducten die passen bij jouw haartype en behoeften voor gezond en sterk haar, zelfs tijdens het sporten.

stralende huid voeding

Voor een stralende huid zijn voedingsstoffen als vitamines A, C, E, mineralen zoals zink en selenium, en omega-3 vetzuren essentieel. Water houdt de huid gehydrateerd. Eet groenten, fruit, vette vis en noten, en vermijd suiker, bewerkte voeding, sommige zuivelproducten, alcohol en cafeïne voor een gezonde huid.

zwanger

Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om je haar zorgvuldig te verzorgen. Gebruik milde en veilige haarproducten zonder sulfaten en parabenen, was je haar regelmatig, vermijd agressieve stylingtools en chemicaliën zoals haarkleurmiddelen tijdens het eerste trimester. Zorg voor een uitgebalanceerd dieet met essentiële voedingsstoffen en hydrateer je haar met maskers. Hormonale veranderingen kunnen haaruitval veroorzaken, maar dit is meestal tijdelijk. Raadpleeg een arts voor aanhoudende haarproblemen.