L’Oreal Telescopic Mascara Review: Is het waterproof?

Door: Kimberly
Gepubliceerd op:

Zijn we niet allemaal voor altijd op zoek naar de ideale mascara? Dat is ook geen wonder want mooie wimpers horen bij het schoonheidsideaal. Helaas is niet iedereen gezegend met donkere, lange, dikke en, oh ja, ook nog krullende oogharen. 

Zelf ben ik een beauty fan en heb al meer dan honderden producten getest. Dus mascara to the rescue. Een populaire en geliefde mascara is de Telescopic van L’Oréal. Deze mascara bestaat al een aantal jaren en is dus beslist niet nieuw.

Als je de L’Oreal Telescopic Mascara zelf wilt uit testen, lees dan verder.

Inhoudsopgave

Waarom de L’Oreal Telescopic Mascara?

L'Oreal Telescopic Mascara Review
9.5/10 Score

De beste mascara?

  • De L’Oreal Telescopic Mascara is getest door meer dan 13+ bezoekers. 
  • Op zoek naar een mascara met een gloeiend zwart effect

De L’Oreal Telescopic Mascara iis herontdekt door een heleboel vrouwen en meisjes en daarom hier een overzicht van de pro’s en cons die gebruiksters melden. 

De verwachtingen zijn hoog gespannen, want het is nogal wat, wat beloofd wordt. L’Oréal Telescopic Mascara zou zorgen voor intense zwartheid, extreme lengte en extra veel volume. Dat zou dan moeten resulteren in een intense oogopslag.

Wat ik belangrijk vind bij een mascara is dat het niet te sterk is, maar ook niet weken lang op je gezicht blijft zitten.

Varianten van L’Oreal Paris Telescopic mascara

Natuurlijk blijft het niet bij één type mascara. L’Oréal Telescopic Mascara bestaat in een aantal verschillende varianten. 

  • L’Oréal Paris Telescopic Mascara – Zwart is de basisversie 
  • L’Oréal Paris Telescopic Carbon Black Mascara
  • L’Oréal Paris Telescopic – Extra Black Lengte Mascara
  • L’Oréal Paris False Lash Telescopic Magnetic Black 
  • L’Oréal Paris Telescopic Waterproof.

Alle varianten van deze mascara zijn gericht op het verlengen van de wimpers. De naam Telescopic verwijst daar al naar. Maar er zijn verschillende gradaties van zwart en intensiteit én er is dus ook een waterproof versie.

Voor- en nadelen

L’Oréal Paris Telescopic Mascara
L'Oréal Paris Telescopic Mascara
9.5/10 Score
  • Flexibel multi-precisie borsteltje
  • Verlengt de wimpers tot wel 60%
  • Borsteltje kan klonten maken

Deze mascara van L’Oréal Paris heeft een aantal grote voordelen, volgens de fabrikant. Niet alleen zorgt de mascara voor extreem lange wimpers. ze krijgen ook meer volume. De intens zwarte kleur zal niet voor iedereen geschikt zijn, maar als dat is wat je zoekt, dan krijg je precies dat.

De mascara bevat ook verzorgende ingrediënten, zodat je wimpers geen schade ondervinden van het gebruik. Dat natuurlijk onder voorwaarde dat je de mascara voorzichtig en zorgvuldig verwijdert voor het slapen gaan, met een speciale oogmake-up remover.

Natuurlijk heeft elk voordeel ook z’n nadeel. In dit geval is het de prijs. Het is vrij prijzig als je dit vergelijkt met andere mascara.

Hoe gebruik je de L’Oreal Telescopic Mascara?

Het is grappig hoe de instructies voor het gebruik van mascara in de loop der jaren veranderen. Ooit deed je gewoon een paar laagjes op je wimpers, beginnen bij de wortel. 

Nog eerder, in de jaren zestig werden de onder wimpers overgeslagen, om in de jaren zeventig juist extra veel mascara te krijgen. Tegenwoordig doen we het, volgens de fabrikant, als volgt:

Stap 1: Begin vanaf de wimperaanzet en ga door tot de puntjes. Beweeg het borsteltje in een zigzaggende beweging door de wimpers, startend bij de aanzet. 

Dit dient voor een betere separatie van de haartjes. Hoewel de zogenaamde ‘spinnenpoten’ soms opeens in de mode zijn bij bepaalde groepen, willen de meest vrouwen toch dat hun wimperhaartjes niet teveel aan elkaar vast zitten.

Stap 2: Bouw in laagjes de intensiteit van de mascara op. Je stopt als het gewenste volume hebt bereikt.

Stap 3: Als je gaat voor opvallend, breng je de mascara ook aan op de onderste wimpers.

De applicator

De applicator van de Telescopic mascara is een borsteltje met vier platte zijkanten. Dit zou zorgen voor het telescopische effect. Het verlengt de wimpers ’tot in het oneindige’. 

Het zou het doseren van de hoeveelheid product eenvoudig maken omdat precies de juist hoeveelheid op het borsteltje blijft zitten als je het uit het hulsje haalt. 

Dat is natuurlijk wel zo prettig, want wie heeft er niet met een veel te grote hoeveelheid van het zwarte goedje zitten worstelen? 

Zonde van de mascara, want je moet het er eerst allemaal weer vanaf halen. Als je het laat zitten worden het grote klonten in je wimpers en bovendien gaat het onder je ogen zitten, wat geen goede look is.

Kortom, goed doseren is een fijne eigenschap.

Maakt deze mascara de claims waar?

De meeste gebruiksters melden dat de verlenging inderdaad indrukwekkend is. De telescoop doet zijn werk! De verlenging is behoorlijk want de mascara verlengt tot wel 60%! Ook voor dames met gevoelige ogen of contactlenzen is dit product prima te gebruiken. Verder blijkt het product de wimpers goed te separeren en ook de gewenste extra dikte te geven. Het is wel even oefenen met het borsteltje om ten volle te profiteren van de mogelijkheden.

De juiste hoeveelheid product

Wat heel fijn is: je strijkt inderdaad precies de juiste hoeveelheid mascara af aan de huls, zodat je exact de goede hoeveelheid product op je applicator overhoudt. Even wennen en oefenen, maar dan heb je ook wat: Lange zwarte wimpers, goed gesepareerd en met extra volume. Het wordt niet geclaimd en doet het dan ook niet bijzonder goed: krullen. Hiervoor heb je dus je wimperkruller nodig.

Zwart effect

Deze mascara kent verschillende gradaties in zwartheid. Het verschil in mate van zwartheid is subtiel maar wel goed waarneembaar. Als je wel zwart wilt maar voor een natuurlijke look gaat, kun je het beste kiezen voor ‘black’ en niet voor ‘carbon black’ of ‘intense black’ want dan wordt het teveel van het goede. 

Intens wordt je blik sowieso wel met deze mascara, zeker als je hem in een aantal laagjes aanbrengt. Let er hierbij wel op dat je, zeker als je dunne wimpers hebt, het product niet té dik aanbrengt. Sommige gebruiksters melden dat de wimpers dan te zwaar kunnen worden en dus kunnen gaan ‘zakken’. 

Probeer het uit om erachter te komen hoeveel van deze mascara jouw wimpers kunnen hebben voordat ze besluiten te gaan hangen. Overigens is ook met één of twee laagjes het effect, zeker het verlengende effect, al duidelijk zichtbaar, dus je hoeft niet per se heel veel laagjes op je wimpers aan te brengen.

Waterproof en smudge proof

De waterproof versie van deze mascara is intens. Hij is inderdaad goed bestand tegen water. Het zwart blijft de hele dag op je wimpers zitten, ook als je doucht of zwemt (en niet in je ogen wrijft). 

Voor vakanties dus ideaal, ook als je in het vliegtuig of in de trein een tukje doet, heb je bij het wakker worden geen panda ogen. De mascara waterproof blijft netjes op zijn plek zitten.

Snel drogend

Kleine waarschuwing voor alle varianten: het product droogt erg snel. Daarom moet je niet te langzaam werken. Wel ideaal voor een verzorgde blik als je haast hebt! In een minuutje ben je klaar om te gaan. 

Geen probleem met mascara onder de ogen omdat je te vroeg met je (lange!) wimpers hebt geknipperd en ook geen vlekken op je (zonne)bril.

Tot slot

Conclusie
9.5/10 Score

Raad ik L’Oréal Paris Telescopic Mascara aan om uit te proberen?

Ja zeker!

Het is de perfecte mascara die je wilt uitproberen. Niet alleen maakt het je wimpers extreem mooi, daarnaast geeft het ook een Aziatisch effect.

Het is niet zo gek dat deze mascara is herontdekt want er is blijkbaar weinig mis mee. Sterker nog, het is eigenlijk een heel goede mascara, die, volgens de overgrote meerderheid van de gebruiksters, doet wat hij belooft. 

Vooral de extreme verlenging van de wimpers valt op, dus als je daarop uit bent, is deze mascara een goed idee. Breng het product niet té dik aan, want dan heb je kans dat de wimpers gaan ‘hangen’. 

Dit is dan moeilijk op te lossen met de wimperkruller omdat de wimpers te zwaar geworden zijn. Werk ook niet te langzaam want het product droogt erg snel.

Op alle fronten maakt het merk de claims waar. De prijs is niet buitensporig en dus aantrekkeljk genoeg voor grote groepen dames. 

Proberen is leren, het is even wennen met het vlakke borsteltje. De mascara is overal verkrijgbaar en natuurlijk ook prima online te bestellen. Geen nieuw product dus, maar al met al is deze mascara (nog steeds) zeer de moeite waard.

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben Kimberly, een studente aan TU Delft die houdt van alles wat met schoonheid te maken heeft. Zelf heb ik twee huisdieren, een kat en een hond, die altijd aan mijn zijde zijn. Als ik niet bezig ben met schoolwerk of bloggen over beauty, breng ik graag tijd door met mijn vriendinnen!

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen

Deze tekst gaat over het belang van scheerschuim. Zo weet je precies waarom deze voor velen vanzelfsprekende stap in het scheren, nou eenmaal zo belangrijk is.

In deze blogpost gaat het over de verschillende stappen uit een skincare routine. Zo weet jij precies wat voor verschillende stappen in huidverzorging er zijn.

In deze blogpost wordt uitgelegd hoe je jouw nagels kunt ontdoen van gellak of nepnagels. Zo kun je weer jouw natuurlijke nagels rocken óf ze klaar maken voor de volgende set nagels!

sporters

Haarverzorging voor sporters is essentieel vanwege uitdagingen zoals zweet, chloor, zout water en blootstelling aan de elementen. Basisverzorging omvat regelmatig wassen met geschikte shampoos en conditioners, terwijl specifieke strategieën zoals het dragen van een badmuts of het gebruik van leave-in conditioners kunnen helpen bij specifieke situaties. Kies natuurlijke haarverzorgingsproducten die passen bij jouw haartype en behoeften voor gezond en sterk haar, zelfs tijdens het sporten.

stralende huid voeding

Voor een stralende huid zijn voedingsstoffen als vitamines A, C, E, mineralen zoals zink en selenium, en omega-3 vetzuren essentieel. Water houdt de huid gehydrateerd. Eet groenten, fruit, vette vis en noten, en vermijd suiker, bewerkte voeding, sommige zuivelproducten, alcohol en cafeïne voor een gezonde huid.

zwanger

Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om je haar zorgvuldig te verzorgen. Gebruik milde en veilige haarproducten zonder sulfaten en parabenen, was je haar regelmatig, vermijd agressieve stylingtools en chemicaliën zoals haarkleurmiddelen tijdens het eerste trimester. Zorg voor een uitgebalanceerd dieet met essentiële voedingsstoffen en hydrateer je haar met maskers. Hormonale veranderingen kunnen haaruitval veroorzaken, maar dit is meestal tijdelijk. Raadpleeg een arts voor aanhoudende haarproblemen.