Microblading is iets wat steeds meer mensen doen, maar wat is het nou eigenlijk? Microblading is een vorm van tatoeëren. Het wordt niet zomaar met inkt gebruikt, maar met een soort make-up. Microblading is dus eigenlijk het tatoeëren van permanente make-up. Veel mensen hebben er wel wat vragen bij: Hoe lang blijft het zitten, is het wel goed voor je en zit er nog nazorg aan?
Inhoudsopgave
Hoe lang blijft microblading zitten?
De meest gebruikte microblading is voor de wenkbrauwen. De vraag is wel bij veel mensen: hoe lang blijft het zitten? Het resultaat van microblading blijft 1 tot 1,5 jaar zitten. Het pigment vervaagt natuurlijk, waardoor iedereen het graag snel zou willen bijvullen. Helaas mag je niet zomaar weer je wenkbrauwen bijvullen. Je moet daar namelijk 2 jaar voor wachten, zodat het meeste pigment is verdwenen. Toch zijn er ongeveer 3 sessies nodig om het gewenste resultaat te behalen.
Is microblading slecht voor je?
Microblading is zeker niet voor ieder huidtype. Zodra je een vettige huid hebt blijft het pigment een stuk minder goed zitten. Je kan ervoor kiezen om dan iets harder op de huid te drukken, maar hierdoor kunnen er littekens ontstaan waardoor het pigment minder blijft zitten. Je kan microblading ook vergelijken met kleine snijwonden, doordat er steeds meer wondjes in je huid komen kunnen er ontstekingen en littekens ontstaan. Microblading is dus in het algemeen niet slecht voor je, maar er kunnen dus wel complicaties aan zitten.
Nazorg na microblading
Na het microbladen is het verstandig om nazorg uit te voeren. Na 30 minuten is het goed om met een doekje met lauw water je wenkbrauwen schoon te deppen. Doe daarna een crème op die je meekrijgt van de salon. Gebruik daarna nog 3 keer daags, 6 dagen lang het crèmepje dat je dun op je huid smeert. Er zijn ook een aantal dingen die je moet vermijden na de behandeling. Denk bijvoorbeeld aan make-up, veel zweten, zonnecrème en vermijd de sauna, het zwembad en de zonnebank. Als je dit allemaal doet, blijft je permanente make-up beter en langer zitten.