Microblading tips

Door: Kimberly
Gepubliceerd op:

Microblading is iets wat steeds meer mensen doen, maar wat is het nou eigenlijk? Microblading is een vorm van tatoeëren. Het wordt niet zomaar met inkt gebruikt, maar met een soort make-up. Microblading is dus eigenlijk het tatoeëren van permanente make-up. Veel mensen hebben er wel wat vragen bij:  Hoe lang blijft het zitten, is het wel goed voor je en zit er nog nazorg aan?

Inhoudsopgave

Hoe lang blijft microblading zitten?

De meest gebruikte microblading is voor de wenkbrauwen. De vraag is wel bij veel mensen: hoe lang blijft het zitten? Het resultaat van microblading blijft 1 tot 1,5 jaar zitten. Het pigment vervaagt natuurlijk, waardoor iedereen het graag snel zou willen bijvullen. Helaas mag je niet zomaar weer je wenkbrauwen bijvullen. Je moet daar namelijk 2 jaar voor wachten, zodat het meeste pigment is verdwenen. Toch zijn er ongeveer 3 sessies nodig om het gewenste resultaat te behalen. 

Is microblading slecht voor je?

Microblading is zeker niet voor ieder huidtype. Zodra je een vettige huid hebt blijft het pigment een stuk minder goed zitten. Je kan ervoor kiezen om dan iets harder op de huid te drukken, maar hierdoor kunnen er littekens ontstaan waardoor het pigment minder blijft zitten. Je kan microblading ook vergelijken met kleine snijwonden, doordat er steeds meer wondjes in je huid komen kunnen er ontstekingen en littekens ontstaan. Microblading is dus in het algemeen niet slecht voor je, maar er kunnen dus wel complicaties aan zitten.

Nazorg na microblading

Na het microbladen is het verstandig om nazorg uit te voeren. Na 30 minuten is het goed om met een doekje met lauw water je wenkbrauwen schoon te deppen. Doe daarna een crème op die je meekrijgt van de salon. Gebruik daarna nog 3 keer daags, 6 dagen lang het crèmepje dat je dun op je huid smeert. Er zijn ook een aantal dingen die je moet vermijden na de behandeling. Denk bijvoorbeeld aan make-up, veel zweten, zonnecrème en vermijd de sauna, het zwembad en de zonnebank. Als je dit allemaal doet, blijft je permanente make-up beter en langer zitten.

Plaats een reactie

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben Kimberly, een studente aan TU Delft die houdt van alles wat met schoonheid te maken heeft. Zelf heb ik twee huisdieren, een kat en een hond, die altijd aan mijn zijde zijn. Als ik niet bezig ben met schoolwerk of bloggen over beauty, breng ik graag tijd door met mijn vriendinnen!

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen
De verschillen tussen zilvershampoo en toner 

Veel mensen kiezen ervoor om hun haar blond te verven. Toch kan het zijn dat je haar na het verven geel kan uitslaan. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het…

De voordelen van een zilvershampoo

Zilvershampoo wordt met de jaren steeds populairder onder de mensen. Vooral bij mensen met blond of grijs haar is zilvershampoo tegenwoordig onmisbaar. Toch zijn er nog veel mensen die het…

Wat zijn de voordelen van melkzuur?

Als je aan mensen vraagt wat melkzuur is denken veel mensen vaak aan een soort verzuurde melk. Toch is melkzuur ook een heel ander product. Melkzuur is namelijk een huidverzorgingsingrediënt….

Welke haarverzorging past bij jouw haartype?

Iedereen weet dat er heel veel verschillende soorten haartypes zijn. Elk haartype heeft weer een ander haarverzorging nodig. Toch is het voor veel mensen moeilijk om erachter te komen welke…

beste zilvershampoo

Je hoort tegenwoordig steeds meer mensen die zilvershampoo gebruiken. Zilvershampoo heeft namelijk een goed effect op geverfd blond of grijs haar. Het geeft namelijk een koele gloed aan het kapsel….

Waarom oogverzorging zo belangrijk is

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het verzorgen van hun huid. Toch vergeten genoeg mensen het verzorgen van de ogen. Je ogen hebben namelijk ook gewoon een goede verzorging…