Puistjes: wat kun je er tegen doen?

Door: Kimberly
Gepubliceerd op:

Onze selectiecriteria

Onderzochte producten

53

Onderzochte
producten

Bestede uren

41

Bestede
uren

5

Onderzoeken
uitgevoerd

Opmerkingen verzamelt

20

Opmerkingen
verzameld


Iedereen komt terecht in de puberteit. Op het moment dat je in de puberteit komt, kan het zijn dat je last krijgt van puistjes. Veel mensen worden in die tijd ook erg onzeker van puistjes. Wat natuurlijk niet leuk is. Toch zijn er een paar tips wat je tegen de puistjes kunt doen. Hieronder hebben we een paar tips voor je opgeschreven om puistjes te verminderen.

Inhoudsopgave

Laat je huid met rust

Iets wat zeker niet gemakkelijk is om te doen, maar probeer je huid zoveel mogelijk met rust te laten. Er zitten namelijk veel bacteriën op je hand die ervoor kunnen zorgen dat je puistjes kan krijgen. Wrijf dus ook niet overmatig over je gezicht als je je gezicht aan het wassen bent. Op deze manier kan je huid geïrriteerd raken, waardoor je ook sneller last kan krijgen van puistjes. 

Ook is het belangrijk om niet aan je puistjes te peuteren of ze uit te knijpen. Als je dat doet, kunnen puistjes sneller terugkomen, maar kunnen er ook littekens ontstaan. 

Gezichtsverzorging

Iets wat zeker belangrijk is, is gezichtsverzorging.  Op deze manier worden de bacteriën die op en in je huid zitten verminderd. Zo krijg je dus minder last van puistjes. Een belangrijk onderdeel van veel mensen hun gezichtsverzorging bij het verminderen van puistjes is een crème met benzoylperoxide. Dit ingrediënt zorgt ervoor dat je geen overtollig talg aanmaakt. Ook zorgt het ervoor dat de bacteriën die puisten veroorzaken minder worden. 

Make-up 

Een van de meest voorkomende producten die puistjes kunnen veroorzaken is make-up. Dat komt omdat make-up je poriën kan verstoppen. Doordat je poriën verstopt raken, blijven de bacteriën steeds meer groeien. Op deze manier worden de puistjes steeds meer getriggerd om op te komen in je huid. Doordat je poriën verstopt raken, kunnen er ook onderhuidse puisten ontstaan. Het is dus van belang om je make-up er goed af te halen aan het einde van de dag. 

Gezonde voeding

Als jij de hele tijd ongezonde dingen eet, bijvoorbeeld suikers, dan is de kans groter dat jij steeds meer puistjes krijgt. Dat komt doordat je suikerspiegel op deze manier stijgt. Zo krijg je meer insuline, waardoor je dus sneller puisten krijgt. Het is dus verstandig om wat meer gezonde producten te eten. 

Toch is zuivel ook niet altijd even goed voor je huid. Dat komt omdat dit je insulinehormoon vergroot. Hou er dus ook rekening mee dat je niet te veel zuivelproducten eet en drinkt.

Veelgestelde vragen

Zijn puisten gevaarlijk?

Puistjes zijn zeker niet gevaarlijk. Het hoort eigenlijk ook bij de puberteit. Iedereen heeft er dus wel eens last van gehad.

Mag je een puist uitknijpen?

Puisten kan je uitknijpen, maar het is niet verstandig. Dat komt doordat je een oppervlakte groter maakt, waar bacteriën in kunnen komen en makkelijker kunnen groeien.

Zijn puisten normaal in de puberteit?

Puisten krijgen in de puberteit is zeker normaal. Dat komt doordat je hormonen een grote rol spelen die puisten kunnen veroorzaken.

Plaats een reactie

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben Kimberly, een studente aan TU Delft die houdt van alles wat met schoonheid te maken heeft. Zelf heb ik twee huisdieren, een kat en een hond, die altijd aan mijn zijde zijn. Als ik niet bezig ben met schoolwerk of bloggen over beauty, breng ik graag tijd door met mijn vriendinnen!

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen
De verschillen tussen zilvershampoo en toner 

Veel mensen kiezen ervoor om hun haar blond te verven. Toch kan het zijn dat je haar na het verven geel kan uitslaan. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het…

De voordelen van een zilvershampoo

Zilvershampoo wordt met de jaren steeds populairder onder de mensen. Vooral bij mensen met blond of grijs haar is zilvershampoo tegenwoordig onmisbaar. Toch zijn er nog veel mensen die het…

Wat zijn de voordelen van melkzuur?

Als je aan mensen vraagt wat melkzuur is denken veel mensen vaak aan een soort verzuurde melk. Toch is melkzuur ook een heel ander product. Melkzuur is namelijk een huidverzorgingsingrediënt….

Welke haarverzorging past bij jouw haartype?

Iedereen weet dat er heel veel verschillende soorten haartypes zijn. Elk haartype heeft weer een ander haarverzorging nodig. Toch is het voor veel mensen moeilijk om erachter te komen welke…

beste zilvershampoo

Je hoort tegenwoordig steeds meer mensen die zilvershampoo gebruiken. Zilvershampoo heeft namelijk een goed effect op geverfd blond of grijs haar. Het geeft namelijk een koele gloed aan het kapsel….

Waarom oogverzorging zo belangrijk is

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het verzorgen van hun huid. Toch vergeten genoeg mensen het verzorgen van de ogen. Je ogen hebben namelijk ook gewoon een goede verzorging…