Tanden bleken: tips

Door: Kimberly
Geupdate op:

Witte tanden zijn voor bijna iedereen een schoonheidsideaal. Steeds meer mensen gaan ook naar een kliniek om hun tanden te bleken. De vraag is alleen: hoe lang blijven je tanden wit, wat kost het, is het schadelijk en zitten er ook nadelen aan vast? 

Inhoudsopgave

Hoe lang blijven je tanden wit?

Hoe lang je tanden wit blijven heeft voor grotendeels ook te maken met jezelf. Wanneer je tanden zijn gebleekt blijven ze gedurende 2 tot 2,5 jaar wit. Zodra jij veel koffie, thee of rode wijn drinkt, tast dat de kleur van je tanden sneller aan. Ook bij het eten van veel kleurstof wordt de witte kleur van je tanden aangetast. Een van de grootste oorzaken van het aantasten van je witte kleur is roken. Door de rook worden je tanden weer sneller geel. Probeer dit dus zoveel mogelijk te vermijden als je tanden zijn gebleekt.

Is tanden bleken duur?

Je tanden bleken is een dure hobby. Vaak ben je er niet met één behandeling vanaf. Je hebt verschillende soorten tandenbleeksessies nodig die je ook thuis kunt voortzetten. Het is verstandig om al een goed bedrag gespaard te hebben als je je tanden wil gaan bleken. Je zit al snel aan een bedrag van 800 tot 1300 euro. Dat komt omdat je na één keer vaak niet het gewenste resultaat hebt en het is verstandig om het goed bij te houden. Als je je bedenkt om het bij één sessie te houden ben je vaak tussen de 80 en 100 euro kwijt aan het bleken van je tanden. 

Is tanden bleken schadelijk voor je tanden?

Tanden bleken is voor veel mensen de oplossing tegen gele tanden, maar is het wel goed voor je? Je tanden kunnen na de behandeling erg gevoelig worden. Ook kan je tandglazuur dunner worden en wordt er dus meer vuil doorgelaten, waardoor je tanden later sneller kunnen verkleuren. Tanden bleken is verder niet schadelijk voor je gezondheid. Dat komt doordat de tandartsen waterstofperoxide verwerken in bleekgel, hierdoor gaat het percentage van 20% naar 6%. Dit zorgt ervoor dat het niet schadelijk is voor je gezondheid en de gezondheid van je gebit en tandvlees. De hoeveelheid bleekgel is schadelijk voor je gebit, omdat het een erg heftig goedje is. Door de waterstofperoxide wordt het bleekgel uitgedund, hierdoor is het dus niet schadelijk.

Plaats een reactie

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben Kimberly, een studente aan TU Delft die houdt van alles wat met schoonheid te maken heeft. Zelf heb ik twee huisdieren, een kat en een hond, die altijd aan mijn zijde zijn. Als ik niet bezig ben met schoolwerk of bloggen over beauty, breng ik graag tijd door met mijn vriendinnen!

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen

Deze tekst gaat over het belang van scheerschuim. Zo weet je precies waarom deze voor velen vanzelfsprekende stap in het scheren, nou eenmaal zo belangrijk is.

In deze blogpost gaat het over de verschillende stappen uit een skincare routine. Zo weet jij precies wat voor verschillende stappen in huidverzorging er zijn.

In deze blogpost wordt uitgelegd hoe je jouw nagels kunt ontdoen van gellak of nepnagels. Zo kun je weer jouw natuurlijke nagels rocken óf ze klaar maken voor de volgende set nagels!

sporters

Haarverzorging voor sporters is essentieel vanwege uitdagingen zoals zweet, chloor, zout water en blootstelling aan de elementen. Basisverzorging omvat regelmatig wassen met geschikte shampoos en conditioners, terwijl specifieke strategieën zoals het dragen van een badmuts of het gebruik van leave-in conditioners kunnen helpen bij specifieke situaties. Kies natuurlijke haarverzorgingsproducten die passen bij jouw haartype en behoeften voor gezond en sterk haar, zelfs tijdens het sporten.

stralende huid voeding

Voor een stralende huid zijn voedingsstoffen als vitamines A, C, E, mineralen zoals zink en selenium, en omega-3 vetzuren essentieel. Water houdt de huid gehydrateerd. Eet groenten, fruit, vette vis en noten, en vermijd suiker, bewerkte voeding, sommige zuivelproducten, alcohol en cafeïne voor een gezonde huid.

zwanger

Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om je haar zorgvuldig te verzorgen. Gebruik milde en veilige haarproducten zonder sulfaten en parabenen, was je haar regelmatig, vermijd agressieve stylingtools en chemicaliën zoals haarkleurmiddelen tijdens het eerste trimester. Zorg voor een uitgebalanceerd dieet met essentiële voedingsstoffen en hydrateer je haar met maskers. Hormonale veranderingen kunnen haaruitval veroorzaken, maar dit is meestal tijdelijk. Raadpleeg een arts voor aanhoudende haarproblemen.