Tandenpoetsen met houtskool

Door: Kimberly
Gepubliceerd op:

Wittere tanden is iets wat veel mensen graag zouden willen. Iets wat tegenwoordig in veel beautyproducten zit verwerkt, is houtskool en nu dus ook in tandpasta. De vraag die veel mensen hebben is natuurlijk of de tandpasta met houtskool werkt om wittere tanden te krijgen en of het  schadelijk is  voor je tanden.

Inhoudsopgave

Soort houtskool

Het is niet zomaar houtskool wat er in beautyproducten wordt gestopt, er gaat eerst nog een heel proces aan vooraf. Houtskool ontstaat bijvoorbeeld door een kokosnoot of hout te verhitten. Hierdoor krijg je de zwarte poeder die we allemaal kennen, maar dat is nog niet de houtskool die in de tandpasta wordt verwerkt. De houtskool wordt daarna namelijk nog verhit en gefilterd om de houtskool te activeren. We spreken nu namelijk van activated charcoal, of actieve houtskool. Deze houtskool wordt dus gebruikt in de beautyproducten.

Tandpasta met houtskool

Actieve houtskool werkt absorberend. Het werkt al een soort magneet dat vuil en vetten opneemt. Er zijn al veel verschillende tandpasta’s met houtskool, maar er zijn nog genoeg ontdekkingen die gedaan moeten worden, volgens de wetenschappers.

De actieve houtskool is goed voor de bacteriën in je mond die je gebit gezond en sterk houden. Naast het feit dat het goed is voor je mondgezondheid heeft de zwarte tandpasta een reinigende werking. Hierdoor wordt de oppervlakte van je tanden dus gereinigd, waardoor je tanden witter worden. De zwarte tandpasta zorgt dus voor een reiniging op de buitenkant van je tanden, maar de binnenkant blijft hetzelfde. Als je dus een tijdje de tandpasta niet meer gebruikt krijgen de tanden weer dezelfde kleur.

Tandpasta met houtskool gevaarlijk?

Het gebruiken van de tandpasta is niet gevaarlijk, maar er zijn wel een paar regeltjes. Ten eerste is het verstandig voor de vrouw om te vragen of de tandpasta in combinatie kan met de pil die je slikt. Er is geen hard bewijs dat het hierdoor verkeerd kan gaan, maar je veiligheid gaat natuurlijk voor.

Ook moet je er op letten dat de schuurwaarde van de houtskoolproducten onder de 250  zijn. Hierom is het belangrijk om ook te kijken naar zuivere en extra gefilterde houtskool. Gebruik het product met mate en poets niet te hard. Op deze manier is het niet slecht voor je en krijg je mooie wittere tanden.

Plaats een reactie

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben Kimberly, een studente aan TU Delft die houdt van alles wat met schoonheid te maken heeft. Zelf heb ik twee huisdieren, een kat en een hond, die altijd aan mijn zijde zijn. Als ik niet bezig ben met schoolwerk of bloggen over beauty, breng ik graag tijd door met mijn vriendinnen!

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen
De verschillen tussen zilvershampoo en toner 

Veel mensen kiezen ervoor om hun haar blond te verven. Toch kan het zijn dat je haar na het verven geel kan uitslaan. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het…

De voordelen van een zilvershampoo

Zilvershampoo wordt met de jaren steeds populairder onder de mensen. Vooral bij mensen met blond of grijs haar is zilvershampoo tegenwoordig onmisbaar. Toch zijn er nog veel mensen die het…

Wat zijn de voordelen van melkzuur?

Als je aan mensen vraagt wat melkzuur is denken veel mensen vaak aan een soort verzuurde melk. Toch is melkzuur ook een heel ander product. Melkzuur is namelijk een huidverzorgingsingrediënt….

Welke haarverzorging past bij jouw haartype?

Iedereen weet dat er heel veel verschillende soorten haartypes zijn. Elk haartype heeft weer een ander haarverzorging nodig. Toch is het voor veel mensen moeilijk om erachter te komen welke…

beste zilvershampoo

Je hoort tegenwoordig steeds meer mensen die zilvershampoo gebruiken. Zilvershampoo heeft namelijk een goed effect op geverfd blond of grijs haar. Het geeft namelijk een koele gloed aan het kapsel….

Waarom oogverzorging zo belangrijk is

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het verzorgen van hun huid. Toch vergeten genoeg mensen het verzorgen van de ogen. Je ogen hebben namelijk ook gewoon een goede verzorging…