Tandenpoetsen met houtskool

Door: Kimberly
Gepubliceerd op:

Wittere tanden is iets wat veel mensen graag zouden willen. Iets wat tegenwoordig in veel beautyproducten zit verwerkt, is houtskool en nu dus ook in tandpasta. De vraag die veel mensen hebben is natuurlijk of de tandpasta met houtskool werkt om wittere tanden te krijgen en of het  schadelijk is  voor je tanden.

Inhoudsopgave

Soort houtskool

Het is niet zomaar houtskool wat er in beautyproducten wordt gestopt, er gaat eerst nog een heel proces aan vooraf. Houtskool ontstaat bijvoorbeeld door een kokosnoot of hout te verhitten. Hierdoor krijg je de zwarte poeder die we allemaal kennen, maar dat is nog niet de houtskool die in de tandpasta wordt verwerkt. De houtskool wordt daarna namelijk nog verhit en gefilterd om de houtskool te activeren. We spreken nu namelijk van activated charcoal, of actieve houtskool. Deze houtskool wordt dus gebruikt in de beautyproducten.

Tandpasta met houtskool

Actieve houtskool werkt absorberend. Het werkt al een soort magneet dat vuil en vetten opneemt. Er zijn al veel verschillende tandpasta’s met houtskool, maar er zijn nog genoeg ontdekkingen die gedaan moeten worden, volgens de wetenschappers.

De actieve houtskool is goed voor de bacteriën in je mond die je gebit gezond en sterk houden. Naast het feit dat het goed is voor je mondgezondheid heeft de zwarte tandpasta een reinigende werking. Hierdoor wordt de oppervlakte van je tanden dus gereinigd, waardoor je tanden witter worden. De zwarte tandpasta zorgt dus voor een reiniging op de buitenkant van je tanden, maar de binnenkant blijft hetzelfde. Als je dus een tijdje de tandpasta niet meer gebruikt krijgen de tanden weer dezelfde kleur.

Tandpasta met houtskool gevaarlijk?

Het gebruiken van de tandpasta is niet gevaarlijk, maar er zijn wel een paar regeltjes. Ten eerste is het verstandig voor de vrouw om te vragen of de tandpasta in combinatie kan met de pil die je slikt. Er is geen hard bewijs dat het hierdoor verkeerd kan gaan, maar je veiligheid gaat natuurlijk voor.

Ook moet je er op letten dat de schuurwaarde van de houtskoolproducten onder de 250  zijn. Hierom is het belangrijk om ook te kijken naar zuivere en extra gefilterde houtskool. Gebruik het product met mate en poets niet te hard. Op deze manier is het niet slecht voor je en krijg je mooie wittere tanden.

Plaats een reactie

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben Kimberly, een studente aan TU Delft die houdt van alles wat met schoonheid te maken heeft. Zelf heb ik twee huisdieren, een kat en een hond, die altijd aan mijn zijde zijn. Als ik niet bezig ben met schoolwerk of bloggen over beauty, breng ik graag tijd door met mijn vriendinnen!

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen

Deze tekst gaat over het belang van scheerschuim. Zo weet je precies waarom deze voor velen vanzelfsprekende stap in het scheren, nou eenmaal zo belangrijk is.

In deze blogpost gaat het over de verschillende stappen uit een skincare routine. Zo weet jij precies wat voor verschillende stappen in huidverzorging er zijn.

In deze blogpost wordt uitgelegd hoe je jouw nagels kunt ontdoen van gellak of nepnagels. Zo kun je weer jouw natuurlijke nagels rocken óf ze klaar maken voor de volgende set nagels!

sporters

Haarverzorging voor sporters is essentieel vanwege uitdagingen zoals zweet, chloor, zout water en blootstelling aan de elementen. Basisverzorging omvat regelmatig wassen met geschikte shampoos en conditioners, terwijl specifieke strategieën zoals het dragen van een badmuts of het gebruik van leave-in conditioners kunnen helpen bij specifieke situaties. Kies natuurlijke haarverzorgingsproducten die passen bij jouw haartype en behoeften voor gezond en sterk haar, zelfs tijdens het sporten.

stralende huid voeding

Voor een stralende huid zijn voedingsstoffen als vitamines A, C, E, mineralen zoals zink en selenium, en omega-3 vetzuren essentieel. Water houdt de huid gehydrateerd. Eet groenten, fruit, vette vis en noten, en vermijd suiker, bewerkte voeding, sommige zuivelproducten, alcohol en cafeïne voor een gezonde huid.

zwanger

Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om je haar zorgvuldig te verzorgen. Gebruik milde en veilige haarproducten zonder sulfaten en parabenen, was je haar regelmatig, vermijd agressieve stylingtools en chemicaliën zoals haarkleurmiddelen tijdens het eerste trimester. Zorg voor een uitgebalanceerd dieet met essentiële voedingsstoffen en hydrateer je haar met maskers. Hormonale veranderingen kunnen haaruitval veroorzaken, maar dit is meestal tijdelijk. Raadpleeg een arts voor aanhoudende haarproblemen.