Tandpasta tegen puistjes: het echte verhaal

Door: Kimberly
Gepubliceerd op:

Er gaat al jaren het verhaal rond dat tandpasta op je puistjes smeren helpt om van je puistjes af te komen. Werkt dit nou echt of is het toch een fabel? Is het eigenlijk ook wel verstandig om te doen? Hieronder ga ik je vertellen waarom je het juist wel of niet moet doen.

Inhoudsopgave

Fabel of feit

Veel mensen geloven in het verhaal dat tandpasta op je puistje ervoor zorgt dat je puist uitdroogt. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Dit is een fabel. Al zullen er mensen zijn die zeggen dat het wel gaat werken, maar die mensen krijgen vaak daarna meer puistjes. Tandpasta op de puistjes smeren kan juist voor nog meer complicaties zorgen. 

Slecht voor je huid

Tandpasta op je puistjes smeren is erg slecht voor je huid. Doordat je tandpasta op je huid smeert kunnen er veel meer complicaties komen. Je gebruikt tandpasta voor je tanden om bacteriën en tandsteen te verwijderen en niet om op je huid te smeren. Er zitten namelijk ingrediënten in tandpasta die je huid kunnen beschadigen. Denk bijvoorbeeld aan menthol, waterstofperoxide en baking soda. Deze ingrediënten zorgen er onder andere voor dat je huidirritaties krijgt, een extreem droge huid, het kan voor ontstekingen zorgen en in het ergste geval kan je brandwonden krijgen. 

Andere middelen

Tandpasta is dus iets wat je niet moet gebruiken tegen puisten. Gelukkig zijn er genoeg andere middelen die je kan gebruiken om puisten tegen te gaan. Wat het beste is om te doen tegen puisten is het goed reinigen van je huid. Doe dit bij voorkeur niet met zeep, want zeep kan namelijk voor verstoppingen zorgen in en onder de huid. Er zijn genoeg middelen die werken om je huid te reinigen, maar zoek daarvoor iets wat voor jouw huidtype is. Ook is voldoende water drinken goed om puisten tegen te gaan. Water zorgt er namelijk voor dat je huid van binnen reinigt. 

Plaats een reactie

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben Kimberly, een studente aan TU Delft die houdt van alles wat met schoonheid te maken heeft. Zelf heb ik twee huisdieren, een kat en een hond, die altijd aan mijn zijde zijn. Als ik niet bezig ben met schoolwerk of bloggen over beauty, breng ik graag tijd door met mijn vriendinnen!

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen
De verschillen tussen zilvershampoo en toner 

Veel mensen kiezen ervoor om hun haar blond te verven. Toch kan het zijn dat je haar na het verven geel kan uitslaan. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het…

De voordelen van een zilvershampoo

Zilvershampoo wordt met de jaren steeds populairder onder de mensen. Vooral bij mensen met blond of grijs haar is zilvershampoo tegenwoordig onmisbaar. Toch zijn er nog veel mensen die het…

Wat zijn de voordelen van melkzuur?

Als je aan mensen vraagt wat melkzuur is denken veel mensen vaak aan een soort verzuurde melk. Toch is melkzuur ook een heel ander product. Melkzuur is namelijk een huidverzorgingsingrediënt….

Welke haarverzorging past bij jouw haartype?

Iedereen weet dat er heel veel verschillende soorten haartypes zijn. Elk haartype heeft weer een ander haarverzorging nodig. Toch is het voor veel mensen moeilijk om erachter te komen welke…

beste zilvershampoo

Je hoort tegenwoordig steeds meer mensen die zilvershampoo gebruiken. Zilvershampoo heeft namelijk een goed effect op geverfd blond of grijs haar. Het geeft namelijk een koele gloed aan het kapsel….

Waarom oogverzorging zo belangrijk is

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het verzorgen van hun huid. Toch vergeten genoeg mensen het verzorgen van de ogen. Je ogen hebben namelijk ook gewoon een goede verzorging…