The Ordinary Review: Vitamin C, Hyaluronic en Caffeine

Door: Kimberly
Gepubliceerd op:

Ben je op zoek naar producten van The Ordinary, dan ben je bij het goede artikel uitgekomen. Ik heb verschillende soorten van The Ordinary getest en gereviewd, of deze producten helpen bij een droge of vette huid zal ik verder uitleggen hieronder.

Zelf ben ik een studente, maar heb al honderden producten getest. Zelf heb ik een droge huid en vind het al maar lastig om goede producten te vinden. Daarom ben ik dit keer voor de producten van The Ordinary gegaan, in dit artikel heb ik drie producten gekocht én getest.

Wil je ook een zachte en glanzende huid, lees dan verder.

Inhoudsopgave

The Ordinary Vitamin C Review

The Ordinary Review
9.5/10 Score

Last van droge huid?

 • Probeer The Ordinary producten, zelf ben ik al jaren op zoek naar producten die zouden werken voor mijn huid. Pas na maanden zoeken en testen van nieuwe producten ben ik uitgekomen bij The Ordinary.

The Ordinary vitamin C is een serum dat een vrij sterke werking heeft, hierbij moet oppassen dat je niet teveel gebruikt. Bij teveel gebruik zul je zien dat het je huid erg vettig kan maken. Wat ik altijd fijn vind, is om een paar druppels te gebruiken, zo weet ik ook zeker dat ik niet teveel gebruik.

Het is erg effectief, vooral als je het dagelijks gebruikt. Hoewel dit niet per se hoeft, is het wel handig. Dit ligt natuurlijk aan je huid en wat voor producten je al vorens gebruikte. Als je dit product vergelijkt met andere merken, dan zie je zeker dat het effectievere ingredienten bevat. 

Als je naar de ingredienten kijkt dan zie je dat

 • Ascorbic Acid oftewel vitamine C is gelijk te zien dat dit een beter resultaat geeft, dan de algemene serums.
 • Isodecyl Neopentanoate geeft een zeer verzachtende functie op de huid, tevens helpt het bij acne littekens.
 • Squalane helpt talg verminderen, daarnaast komt het van nature voor, dus hoef je er geen zorgen over te maken dat het schadelijk zal zijn.

Dit zijn een aantal ingredienten wat het product onderscheid van de andere merken. Daarnaast is het een heel fijn product. Wanneer je naar de iets mindere punten kijkt, dan is het enige wat ik vind, dat het redelijk snel op ging. Vooral bij dagelijks gebruik zul je merken dat het niet erg lang mee gaat.

Bij een toevoeging aan je skincare routine, zul je het wel merken hoe snel je het op maakt. Normaal gesproken is dit een goed teken, want je gebruikt het vaak genoeg dat het wel moet werken.

Veel vriendinnen van mij met een onzuivere huid, wat in ieders uitspraak anders is, vinden dat het erg goed werkt. Meestal zien ze na enkele keren gebruik al resultaat, maar verwacht dit niet zelf, want je moet wel realistisch blijven.

Niet elk product dat je koopt, zal wonderen doen. Al met al is het een product wat ik aanraad, vooral als je een langere tijd op zoek bent naar een gezichtsserum.

The Ordinary Hyaluronic Acid Review

The Ordinary Review
9.5/10 Score

Last van droge huid?

 • Probeer The Ordinary producten, zelf ben ik al jaren op zoek naar producten die zouden werken voor mijn huid. Pas na maanden zoeken en testen van nieuwe producten ben ik uitgekomen bij The Ordinary.

The Ordinary Hyaluronic Acid is een product wat je huid helpt bij het verzachten ervan. Het wordt ook wel als een hulpmiddel gezien, zelf vind ik een erg plakkerig product, dus het is wel even wennen als je het dagelijks gebruikt. 

Dit product is een extra stap dat je kunt toevoegen aan je skincare routine. Het is geen all-in-one product dat wonderen doet. Hoewel het wel relatief lage prijzen heeft bij bijna alle winkels, is het wel een product om te overwegen.

Het is aangeraden om dit ‘s ochtends of ‘s avonds aan te brengen op je gezicht, dit kan natuurlijk zoals je doet bij andere crèmes. Als je kijkt naar de ingredienten dan zie je al snel dat het Sodium hyaluronate bevat, dit is helpt super tegen “anti-aging” oftewel veroudering.

Andere ingredienten zijn:

 • Pathenol
 • Pentylene glycol
 • Trisodium ethylenediamine disuccinate

Aan de hand van deze ingredienten kun je verwachten dat je huid een stuk beter wordt. Of dit nou een aantal weken duurt of maanden, ik weet zeker dat het resultaat brengt.

Wat je vooral merkt bij de serum is dat het lang in je huid vasthoudt, wat betekent dat het minder kans geeft bij puistjes, rimpels en bacteriën.

Zelf gebruik ik het product ongeveer een a twee weken en merk vooral dat mijn huid een stuk zachter is geworden. Daarnaast is het wel belangrijk dat je het structureel blijft gebruiken, wanneer je stopt met het gebruiken van dit product, dan zul je zien dat je huid erg snel achteruit gaat.

Een ander voordeel is dat het ook helpt bij mee-eters, misschien is dit niet voor iedereen, maar zeker een pluspunt.

Wanneer je kijkt naar de prijs-kwaliteitverhouding, kan ik een conclusie trekken dat het zeker een aanrader is. Het is niet te duur, wat het interessant maakt voor de mensen met een kleiner budget.

Ook als je kijkt naar de producten van andere merken, dan is dit zeker een must have, nou ja… voor mij tenminste. Beter dan dit kan je eigenlijk niet krijgen voor de prijs, dus zeker waard om uit te proberen.

The Ordinary Caffeine Solution Review

The Ordinary Review
8.6/10 Score

Last van droge huid?

 • Probeer The Ordinary producten, zelf ben ik al jaren op zoek naar producten die zouden werken voor mijn huid. Pas na maanden zoeken en testen van nieuwe producten ben ik uitgekomen bij The Ordinary.

De Caffeine Solution van the Ordinary is een product wat helpt bij het verminderen van wallen, maar of dit wel waar is heb ik voor je uitgezocht. Tijdens het uit testen van verschillende producten heb ik de Caffeine Solution maar aangeschaft.

Opmerkingen:

 • Het helpt wel bij wallen en/of donkere circels onder je ogen, maar het is geen wondermiddel
 • Mijn huid werd er erg door van, wat irritatie kan opleveren
 • Kan een goede aanvulling zijn op je dagelijkse routine, maar of het noodzakelijk is, dat is aan jezelf.

Als je al een langere tijd last hebt van wallen bijvoorbeeld, dan is dit zeker een product om uit te proberen. Echter zal het geen wonderen doen, want dat was ook mijn verwachting met als gevolg een kleine teleurstelling.

Naast het verminderen van wallen, helpt het wel bij vermindering van veroudering.

De andere producten zijn zeker wel aanraders. Alle drie de producten zijn uitstekend voor iemand die op zoek is naar een nieuwe dagelijkseroutine.

Wanneer je wat ervaren bent met skincare producten, dan zou ik alleen de eerste twee aanschaffen. Zelf heb ik gemerkt dat de producten van The Ordinary erg varieren van persoon tot persoon.

Bij de ene persoon werkt het wel goed, maar bij de ander weet niet. Dit is vrij logisch inderdaad, maar toch vond ik het wel interessant om deze test uit te voeren.

Mijn ervaring

Nu ik alle drie de producten heb getest, ben ik tot een conclusie gekomen. Wanneer je het budget hebt om meerdere producten te testen en reviewen, dan zou ik zeker alle drie de producten aanschaffen.

Maar als je binnen een bepaald budget moet blijven, dan zou ik alleen de eerste producten aanschaffen. Ik merk echt, dat als ik het uit mijn dagelijkse routine haal (de eerste twee producten) dat mijn huid een stuk droger is.

Voor mij zijn dit producten die iedereen in zijn of haar routine moet hebben, of ooit getest te hebben. 

Ik gebruik het iedere ochtend na het douchen, wanneer de poriën open zijn van het warme water. De producten zijn bij veel webshops te koop, hoewel het niet overal even goedkoop is, heb ik hieronder een link gezet naar mijn favoriete webshop om skincare producten aan te schaffen.

Veelstelde vragen

Naar aanleiding van een aantal bezoekers, zijn dit de veelgestelde vragen die ik per mail binnen kreeg.

Is The Ordinary een goed merk?

Ja, The Ordinary is een uitstekend merk. Het bied een groot assortiment aan verschillende producten, voor elk persoon is wel een product dat werkt. Als je dit nog niet hebt gevonden, dan is het van belang dat je nieuwe producten blijft uitproberen.

Alleen op deze manier zul je de beste producten vinden voor jou huid, echter kan dit wel honderden euro’s kosten en extreem veel tijd. Wanneer je de juiste producten hebt gevonden, dan ben je eigenlijk goed voor de rest van je leven. 

Je hoeft niet telkens nieuwe producten uit te zoeken, dus ik zou zeker de producten van The ordinary uitproberen.

Welke producten raad je aan van The Ordinary?

The Ordinary bied een uigebreid assortiment aan producten, denk maar een serum bijvoorbeeld. Natuurlijk zijn er ook andere producten zoals shampoos en conditioners. 

Zelf heb ik alleen de serums uitgeprobeerd en daar bij raad ik zeker de The Ordinary Niacinamide aan. Voor mij heeft het wonderen gedaan en misschien zal dit ook voor jou zo zijn.

Conclusie

Tot slot is het belangrijk dat je producten uitzoekt die bij jouw huidtype passen. Niet iedereen kan verwachten dat elk product voor iedereen werkt.

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben Kimberly, een studente aan TU Delft die houdt van alles wat met schoonheid te maken heeft. Zelf heb ik twee huisdieren, een kat en een hond, die altijd aan mijn zijde zijn. Als ik niet bezig ben met schoolwerk of bloggen over beauty, breng ik graag tijd door met mijn vriendinnen!

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen

Deze tekst gaat over het belang van scheerschuim. Zo weet je precies waarom deze voor velen vanzelfsprekende stap in het scheren, nou eenmaal zo belangrijk is.

In deze blogpost gaat het over de verschillende stappen uit een skincare routine. Zo weet jij precies wat voor verschillende stappen in huidverzorging er zijn.

In deze blogpost wordt uitgelegd hoe je jouw nagels kunt ontdoen van gellak of nepnagels. Zo kun je weer jouw natuurlijke nagels rocken óf ze klaar maken voor de volgende set nagels!

sporters

Haarverzorging voor sporters is essentieel vanwege uitdagingen zoals zweet, chloor, zout water en blootstelling aan de elementen. Basisverzorging omvat regelmatig wassen met geschikte shampoos en conditioners, terwijl specifieke strategieën zoals het dragen van een badmuts of het gebruik van leave-in conditioners kunnen helpen bij specifieke situaties. Kies natuurlijke haarverzorgingsproducten die passen bij jouw haartype en behoeften voor gezond en sterk haar, zelfs tijdens het sporten.

stralende huid voeding

Voor een stralende huid zijn voedingsstoffen als vitamines A, C, E, mineralen zoals zink en selenium, en omega-3 vetzuren essentieel. Water houdt de huid gehydrateerd. Eet groenten, fruit, vette vis en noten, en vermijd suiker, bewerkte voeding, sommige zuivelproducten, alcohol en cafeïne voor een gezonde huid.

zwanger

Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om je haar zorgvuldig te verzorgen. Gebruik milde en veilige haarproducten zonder sulfaten en parabenen, was je haar regelmatig, vermijd agressieve stylingtools en chemicaliën zoals haarkleurmiddelen tijdens het eerste trimester. Zorg voor een uitgebalanceerd dieet met essentiële voedingsstoffen en hydrateer je haar met maskers. Hormonale veranderingen kunnen haaruitval veroorzaken, maar dit is meestal tijdelijk. Raadpleeg een arts voor aanhoudende haarproblemen.