Tips om je haar sneller te laten groeien

Door: Kimberly
Gepubliceerd op:

Je haar groeit natuurlijk eindeloos door. Een haar groeit gemiddeld 2 tot 6 jaar, daarna valt je haar uit. Een haar groeit ongeveer één centimeter per maand. Iedereen heeft verschillende haargroeifases. Hier een paar tips om je haar sneller te laten groeien

Inhoudsopgave

Haargroeifases

Je haar heeft drie verschillende soorten fases. Het is belangrijk dat je weet welke fases je hebt om je haar sneller te laten groeien.


·        Fase 1 groeifase: Dat houdt in dat je haar groeit vanuit het haarzakje dat in je hoofdhuid zit.

·        Fase 2 overgangsfase: Dat houdt in dat je haar loslaat van de bloedtoevoer. De haren krijgen hierdoor minder voedingsstoffen en zuurstof. Hierdoor groeit je haar minder.

·        Fase 3: de rustfase: Dat betekent dat er nieuwe haren onder je oude haren groeien. Tijdens de rustfasen vallen vele oude haren uit.

Dit is de cyclus van je haren.

Vanaf de kern

Het verschilt per persoon hoe lang je in een groeifase zit. Om het haar sneller te laten groeien is het belangrijk om je haar goed te voorzien van voldoende zuurstof en voedingsstoffen. Je haren groeien namelijk door de zuurstof en voedingsstoffen die je krijgt vanuit de bloedbaan. De haarzakjes zitten namelijk in je hoofdhuid die verbonden zijn met je bloedvaatjes en aderen. 

Masseren van je hoofdhuid

Door het masseren van je hoofdhuid krijgen je haarzakjes meer voeding en zuurstof. Dat komt doordat je op die manier je doorbloeding beter stimuleert. Door het beter stimuleren van je doorbloeding gaat er voldoende bloedtoevoer naar de haarzakjes toe. Probeer eens een massageborstel voor een goede hoofdhuidmassage.

Haarvitamines 

Het is dus belangrijk om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Er zijn verschillende vitamines die goed zijn voor je haar, denk bijvoorbeeld aan biotine, seleen en zink. Deze vitamines houden je haar sterk en dragen bij aan een normale haargroei. Ook zorgen deze vitamines voor het versnellen van je haargroei. Collageen is ook van belang voor betere haargroei. Collageen is namelijk goed voor de conditie van je bloedvaten. Dit stofje wordt versterkt en gevormd door vitamine C. 

Plaats een reactie

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben Kimberly, een studente aan TU Delft die houdt van alles wat met schoonheid te maken heeft. Zelf heb ik twee huisdieren, een kat en een hond, die altijd aan mijn zijde zijn. Als ik niet bezig ben met schoolwerk of bloggen over beauty, breng ik graag tijd door met mijn vriendinnen!

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen
De verschillen tussen zilvershampoo en toner 

Veel mensen kiezen ervoor om hun haar blond te verven. Toch kan het zijn dat je haar na het verven geel kan uitslaan. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het…

De voordelen van een zilvershampoo

Zilvershampoo wordt met de jaren steeds populairder onder de mensen. Vooral bij mensen met blond of grijs haar is zilvershampoo tegenwoordig onmisbaar. Toch zijn er nog veel mensen die het…

Wat zijn de voordelen van melkzuur?

Als je aan mensen vraagt wat melkzuur is denken veel mensen vaak aan een soort verzuurde melk. Toch is melkzuur ook een heel ander product. Melkzuur is namelijk een huidverzorgingsingrediënt….

Welke haarverzorging past bij jouw haartype?

Iedereen weet dat er heel veel verschillende soorten haartypes zijn. Elk haartype heeft weer een ander haarverzorging nodig. Toch is het voor veel mensen moeilijk om erachter te komen welke…

beste zilvershampoo

Je hoort tegenwoordig steeds meer mensen die zilvershampoo gebruiken. Zilvershampoo heeft namelijk een goed effect op geverfd blond of grijs haar. Het geeft namelijk een koele gloed aan het kapsel….

Waarom oogverzorging zo belangrijk is

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het verzorgen van hun huid. Toch vergeten genoeg mensen het verzorgen van de ogen. Je ogen hebben namelijk ook gewoon een goede verzorging…