Tips om je haar sneller te laten groeien

Door: Kimberly
Gepubliceerd op:

Je haar groeit natuurlijk eindeloos door. Een haar groeit gemiddeld 2 tot 6 jaar, daarna valt je haar uit. Een haar groeit ongeveer één centimeter per maand. Iedereen heeft verschillende haargroeifases. Hier een paar tips om je haar sneller te laten groeien

Haargroeifases

Je haar heeft drie verschillende soorten fases. Het is belangrijk dat je weet welke fases je hebt om je haar sneller te laten groeien.


·        Fase 1 groeifase: Dat houdt in dat je haar groeit vanuit het haarzakje dat in je hoofdhuid zit.

·        Fase 2 overgangsfase: Dat houdt in dat je haar loslaat van de bloedtoevoer. De haren krijgen hierdoor minder voedingsstoffen en zuurstof. Hierdoor groeit je haar minder.

·        Fase 3: de rustfase: Dat betekent dat er nieuwe haren onder je oude haren groeien. Tijdens de rustfasen vallen vele oude haren uit.

Dit is de cyclus van je haren.

Vanaf de kern

Het verschilt per persoon hoe lang je in een groeifase zit. Om het haar sneller te laten groeien is het belangrijk om je haar goed te voorzien van voldoende zuurstof en voedingsstoffen. Je haren groeien namelijk door de zuurstof en voedingsstoffen die je krijgt vanuit de bloedbaan. De haarzakjes zitten namelijk in je hoofdhuid die verbonden zijn met je bloedvaatjes en aderen. 

Masseren van je hoofdhuid

Door het masseren van je hoofdhuid krijgen je haarzakjes meer voeding en zuurstof. Dat komt doordat je op die manier je doorbloeding beter stimuleert. Door het beter stimuleren van je doorbloeding gaat er voldoende bloedtoevoer naar de haarzakjes toe. Probeer eens een massageborstel voor een goede hoofdhuidmassage.

Haarvitamines 

Het is dus belangrijk om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Er zijn verschillende vitamines die goed zijn voor je haar, denk bijvoorbeeld aan biotine, seleen en zink. Deze vitamines houden je haar sterk en dragen bij aan een normale haargroei. Ook zorgen deze vitamines voor het versnellen van je haargroei. Collageen is ook van belang voor betere haargroei. Collageen is namelijk goed voor de conditie van je bloedvaten. Dit stofje wordt versterkt en gevormd door vitamine C. 

Plaats een reactie

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben Kimberly, een studente aan TU Delft die houdt van alles wat met schoonheid te maken heeft. Zelf heb ik twee huisdieren, een kat en een hond, die altijd aan mijn zijde zijn. Als ik niet bezig ben met schoolwerk of bloggen over beauty, breng ik graag tijd door met mijn vriendinnen!

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen
tandenpoetsen met houtskool

Wittere tanden is iets wat veel mensen graag zouden willen. Iets wat tegenwoordig in veel beautyproducten zit verwerkt, is houtskool en nu dus ook in tandpasta. De vraag die veel…

donkere kringen en strepen onder oog

Iets waar veel mensen onzekerheid over hebben zijn zwarte kringen en strepen onder de ogen. Zij vragen zich dan ook af hoe die kringen en strepen onder de ogen komen….

vette huid

Een vette huid is iets wat veel mensen geen fijn gevoel vinden. Mensen beschouwen het als snel als iets wat erg vies is. Maar wat doet je huid, hoe kom…

tips tegen vettig haar

Veel mensen vinden vettig haar een van de meest vervelende dingen. Het begint te jeuken, je voelt je vies en zo krijg je je haar niet mooi in model. Maar…

Eyeliner

Vind je je uitstraling een beetje saai worden? Dan is eyeliner wat voor jou! Het laat je ogen naar voren komen en ook ziet het er gewoon mooi uit. Daarnaast…

hoe gezicht stomen

Je hoort regelmatig dat mensen hun gezicht stomen. Dit wordt ook wel een gezichtssauna genoemd. Dit ritueel wordt door veel mensen als fijn ervaren: de huid kan diep worden gereinigd….