Vet haar tegengaan met deze tips

Door: Kimberly
Geupdate op:

Onze selectiecriteria

Onderzochte producten

53

Onderzochte
producten

Bestede uren

41

Bestede
uren

5

Onderzoeken
uitgevoerd

Opmerkingen verzamelt

20

Opmerkingen
verzameld


Je kent het wel. Je wilt graag dat je haar goed zit, maar helaas is het vettig en het is nog niet je wasdag. Dan is de enige oplossing die je vaak kan bedenken een strakke staart naar achter. Toch zijn er wel een paar tips om vettig haar tegen te gaan. Hieronder hebben we de tips voor je op een rijtje gezet.

Inhoudsopgave

Was je haar niet te vaak

Een van de meest bekende tips is het niet te vaak wassen van je haar.  Probeer je haar twee tot drie keer in de week te wassen. Zodra jij je haar te vaak wast verwijder je de natuurlijke vetten zoals talg dat op je hoofdhuid zit. Doordat je de gezonde vetten verwijdert, wordt je haar een stuk sneller vet waardoor jij het weer wilt wassen. Op deze manier blijf je dus in een soort cirkel zitten. 

Draag je haar vast

Je haar wordt vet door de wrijvingen langs je hoofdhuid. Daarom is het in hebben van een staart of knot niet verkeerd. Op deze manier krijg je minder snelle wrijvingen langs je hoofdhuid, waardoor je haar een stuk minder vettig wordt.

Droogshampoo

Droogshampoo is een van de bekendste manieren om vettig haar tegen te gaan. Droogshampoo bindt zich aan je haar waardoor je een stuk meer structuur krijgt en dus ook een stuk meer volume. Droogshampoo zorgt ervoor dat het talg op je hoofdhuid wordt geabsorbeerd. Doordat het talg wordt geabsorbeerd gaat de vettigheid uit je haar.
Het is wel van belang dat je droogshampoo niet te vaak gebruikt. Het zorgt ervoor dat je poriën worden verstopt. Het is natuurlijk van belang dat je hoofdhuid ook een beetje kan ademen. Zorg er dus voor dat je de droogshampoo goed uitspoelt als je je haar gaat wassen. 

Niet met heet water wassen

Het is verstandig om je haar te wassen op een wat lagere temperatuur. Door een hogere temperatuur zorgt er namelijk voor dat je talgproductie hoger wordt, waardoor je haar dus sneller vetter wordt. Daarom heb je in de zomer natuurlijk een stuk sneller vettig haar.

Breng de conditioner goed aan

Iedereen heeft zich er wel eens in vergist om de conditioner niet goed aan te brengen. Conditioner moet je namelijk alleen aanbrengen bij de puntjes van je haren en dus niet op je hoofdhuid. Doordat je conditioner op je hoofdhuid smeert, krijg je sneller last van vettig haar. Dat komt omdat conditioner je haarschubben sluit, waardoor je hoofdhuid en haar niet voldoende zuurstof krijgt. 

Veelgestelde vragen

Hoe ziet vettig haar eruit?

Vettig haar ziet er donkerder uit dan je normale haarkleur. Ook ziet het eruit alsof het erg vettig is.

Is vettig haar ongezond?

Vettig haar hebben is zeker niet ongezond. Zodra je vettig haar hebt weet je dat de talgproductie op je hoofdhuid nog goed is. De talg zorgt ervoor dat je hoofdhuid soepel blijft.

Krijg je vet haar door stress?

Je haar kan zeker vettig worden door stress. Door stress produceer je meet talg, waardoor je haar sneller vet word.

Plaats een reactie

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben Kimberly, een studente aan TU Delft die houdt van alles wat met schoonheid te maken heeft. Zelf heb ik twee huisdieren, een kat en een hond, die altijd aan mijn zijde zijn. Als ik niet bezig ben met schoolwerk of bloggen over beauty, breng ik graag tijd door met mijn vriendinnen!

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen
De verschillen tussen zilvershampoo en toner 

Veel mensen kiezen ervoor om hun haar blond te verven. Toch kan het zijn dat je haar na het verven geel kan uitslaan. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het…

De voordelen van een zilvershampoo

Zilvershampoo wordt met de jaren steeds populairder onder de mensen. Vooral bij mensen met blond of grijs haar is zilvershampoo tegenwoordig onmisbaar. Toch zijn er nog veel mensen die het…

Wat zijn de voordelen van melkzuur?

Als je aan mensen vraagt wat melkzuur is denken veel mensen vaak aan een soort verzuurde melk. Toch is melkzuur ook een heel ander product. Melkzuur is namelijk een huidverzorgingsingrediënt….

Welke haarverzorging past bij jouw haartype?

Iedereen weet dat er heel veel verschillende soorten haartypes zijn. Elk haartype heeft weer een ander haarverzorging nodig. Toch is het voor veel mensen moeilijk om erachter te komen welke…

beste zilvershampoo

Je hoort tegenwoordig steeds meer mensen die zilvershampoo gebruiken. Zilvershampoo heeft namelijk een goed effect op geverfd blond of grijs haar. Het geeft namelijk een koele gloed aan het kapsel….

Waarom oogverzorging zo belangrijk is

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het verzorgen van hun huid. Toch vergeten genoeg mensen het verzorgen van de ogen. Je ogen hebben namelijk ook gewoon een goede verzorging…