Waarom nagelverzorging belangrijker is dan je denkt

Door: Kimberly
Gepubliceerd op:

Onze selectiecriteria

Onderzochte producten

53

Onderzochte
producten

Bestede uren

41

Bestede
uren

5

Onderzoeken
uitgevoerd

Opmerkingen verzamelt

20

Opmerkingen
verzameld


Veel mensen denken bij het verzorgen van jezelf snel aan je gezicht en haren en niet meteen aan het verzorgen van je nagels. Toch is het verzorgen van je nagels zeker belangrijk, maar waarom is het belangrijk en hoe verzorg je je nagels? Dat gaan we je hieronder uitleggen. 

Inhoudsopgave

Versterken van je nagels

Je nagels zijn van zichzelf al erg sterk, maar toch krijgen je nagels veel tegenslagen waardoor ze zwakker kunnen worden. Er zijn verschillende soorten trucjes om je nagels sterk te houden. Je hebt namelijk nagelverharder die je bij verschillende soorten drogisten kunt halen. Ook is het handig om het breken van je nagels te voorkomen. Doordat je nagels vaak afbreken, wordt je nagel steeds maar dunner en dunner. Hou je nagels daarom goed in de gaten en verzorg ze goed om ze sterker te houden.

De groei van bacteriën voorkomen

Je nagelriem is de perfecte plek voor bacteriën om zich op te hopen. De bacteriën kunnen ervoor zorgen dat er een infectie kan ontstaan bij je nagelriemen. Het is dus belangrijk om je nagelriemen goed te verzorgen met verschillende oliën. Op deze manier kan je bacteriën tegen gaan.

Het voorkomen van meerdere nagelproblemen 

Als je je nagels goed verzorgt voorkom je ook andere nagelproblemen die vooral bij je teennagels zitten. Zodra jij je teennagels niet goed bijhoudt met het knippen en vijlen heb je sneller de kans op schimmels en ingegroeide teennagels. Het is daarom erg belangrijk dat je de nagels goed blijft vijlen op de manier hoe je nagels groeien en het goed blijft bijhouden met knippen. 

Nagellakremovers

Nagellakremover heeft als meest belangrijke ingrediënt genaamd aceton. Toch is een bepaalde hoeveelheid aceton erg schadelijk voor je nagels. Dat komt omdat het een hele bijtende vloeistof is die je nagels gemakkelijk kapot kan maken. Het is daarom belangrijk om nagellakremover te kopen met een lagere percentage aceton. Op deze manier worden je nagels minder beschadigd.

Veelgestelde vragen 

Kan je je nagels ook laten verzorgen?

Je kan er zeker voor kiezen om je nagels te laten verzorgen. Je kan dan vaak naar een pedicure gaan om je nagels weer helemaal gezond en glimmend te krijgen. 

Kost nagelverzorging veel tijd?

Nagelverzorging kost net zoveel tijd als jij er in besteedt. Het is natuurlijk wel verstandig om je nagels te verzorgen als je wat meer tijd hebt. Maak er dus gerust een uurtje voor vrij.

Is het verzorgen van je nagels duur?

Het verzorgen van je nagels kan je zo duur maken als je zelf wilt. Het ligt namelijk aan de producten die je er voor koopt. Ook kan het allemaal wel wat duurder worden als je je nagels bij een specialist laat doen. 

Plaats een reactie

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben Kimberly, een studente aan TU Delft die houdt van alles wat met schoonheid te maken heeft. Zelf heb ik twee huisdieren, een kat en een hond, die altijd aan mijn zijde zijn. Als ik niet bezig ben met schoolwerk of bloggen over beauty, breng ik graag tijd door met mijn vriendinnen!

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen
De verschillen tussen zilvershampoo en toner 

Veel mensen kiezen ervoor om hun haar blond te verven. Toch kan het zijn dat je haar na het verven geel kan uitslaan. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het…

De voordelen van een zilvershampoo

Zilvershampoo wordt met de jaren steeds populairder onder de mensen. Vooral bij mensen met blond of grijs haar is zilvershampoo tegenwoordig onmisbaar. Toch zijn er nog veel mensen die het…

Wat zijn de voordelen van melkzuur?

Als je aan mensen vraagt wat melkzuur is denken veel mensen vaak aan een soort verzuurde melk. Toch is melkzuur ook een heel ander product. Melkzuur is namelijk een huidverzorgingsingrediënt….

Welke haarverzorging past bij jouw haartype?

Iedereen weet dat er heel veel verschillende soorten haartypes zijn. Elk haartype heeft weer een ander haarverzorging nodig. Toch is het voor veel mensen moeilijk om erachter te komen welke…

beste zilvershampoo

Je hoort tegenwoordig steeds meer mensen die zilvershampoo gebruiken. Zilvershampoo heeft namelijk een goed effect op geverfd blond of grijs haar. Het geeft namelijk een koele gloed aan het kapsel….

Waarom oogverzorging zo belangrijk is

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het verzorgen van hun huid. Toch vergeten genoeg mensen het verzorgen van de ogen. Je ogen hebben namelijk ook gewoon een goede verzorging…