Waarom oogverzorging zo belangrijk is

Door: Kimberly
Gepubliceerd op:

Onze selectiecriteria

Onderzochte producten

53

Onderzochte
producten

Bestede uren

41

Bestede
uren

5

Onderzoeken
uitgevoerd

Opmerkingen verzamelt

20

Opmerkingen
verzameld


Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het verzorgen van hun huid. Toch vergeten genoeg mensen het verzorgen van de ogen. Je ogen hebben namelijk ook gewoon een goede verzorging nodig. Het is dus belangrijk om je oogverzorging ook in de skincareroutine te zetten. Denk bij een oogverzorging niet alleen aan het gedeelte rondom je oog maar ook je oog zelf. Toch weet niet iedereen waarom je je ogen goed moet verzorgen. Daarom hebben we hieronder een paar redenen voor je op een rijtje gezet. 

Inhoudsopgave

Dunnere huid

De huid rondom je ogen is een heel stuk dunner dan de huid op de rest van je gezicht. Als je er dan met te veel kracht overheen wrijft kan het ruw en beurs worden. Op deze manier kunnen de irritaties rondom je oog steeds groter worden als je dat niet goed behandelt. Het is dus belangrijk dat je een goede verzorgende oogcrème gebruikt, waardoor je huid minder snel beschadigt. 

De zon 

Zoals iedereen wel weet is de zon best schadelijk voor jou en je ogen. Daarom is het belangrijk om een zonnebril op te hebben die je ogen beschermen. De UV-straling die de zon met zich meebrengt is het geen dat schadelijk is voor je ogen. Door de zonnebril komt de UV-straling dus niet per direct in je ogen terecht. 

Beeldscherm

Het is algemeen bekend dat een beeldscherm je ogen kan aantasten. Door het beeldscherm ga je namelijk een stuk minder vaak knipperen, waardoor je ogen niet meer voldoende vocht produceren. Een tip daarvoor is dat je het bovenste gedeelte van je beeldscherm op ooghoogte zet. Op deze manier moet je namelijk een beetje naar beneden kijken, waardoor je dus blijft knipperen. 

Leeftijd

Veel mensen denken dat er een leeftijd zit gebonden aan het gebruiken van een oogcrème, maar niets is minder waar. Iedereen heeft namelijk een andere huid en dat is al vanaf de geboorte het geval, dus ook iedereen heeft een andere oogcrème nodig. Toch heeft dat niks te maken met de leeftijd. 

Veelgestelde vragen 

Hoe vaak moet je oogcrème gebruiken?

Oogcrème hoor je eigenlijk in je vaste routine te doen. Dus je gebruikt oogcrème in de ochtend en avond.

Wat is het nut van oogcrème?

Oogcrème zorgt ervoor dat je huid wordt gevoed en gekalmeerd. Dat zorgt ervoor dat de dunne huid rondom je oog wordt beschermd en verzorgd. 

Moet oogcrème voor of na je serum onder het oog?

Je oogcrème doe je altijd aan het einde. Je zorgt ervoor dat oogcrème je allerlaatste stap is. 

Plaats een reactie

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben Kimberly, een studente aan TU Delft die houdt van alles wat met schoonheid te maken heeft. Zelf heb ik twee huisdieren, een kat en een hond, die altijd aan mijn zijde zijn. Als ik niet bezig ben met schoolwerk of bloggen over beauty, breng ik graag tijd door met mijn vriendinnen!

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen
De verschillen tussen zilvershampoo en toner 

Veel mensen kiezen ervoor om hun haar blond te verven. Toch kan het zijn dat je haar na het verven geel kan uitslaan. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het…

De voordelen van een zilvershampoo

Zilvershampoo wordt met de jaren steeds populairder onder de mensen. Vooral bij mensen met blond of grijs haar is zilvershampoo tegenwoordig onmisbaar. Toch zijn er nog veel mensen die het…

Wat zijn de voordelen van melkzuur?

Als je aan mensen vraagt wat melkzuur is denken veel mensen vaak aan een soort verzuurde melk. Toch is melkzuur ook een heel ander product. Melkzuur is namelijk een huidverzorgingsingrediënt….

Welke haarverzorging past bij jouw haartype?

Iedereen weet dat er heel veel verschillende soorten haartypes zijn. Elk haartype heeft weer een ander haarverzorging nodig. Toch is het voor veel mensen moeilijk om erachter te komen welke…

beste zilvershampoo

Je hoort tegenwoordig steeds meer mensen die zilvershampoo gebruiken. Zilvershampoo heeft namelijk een goed effect op geverfd blond of grijs haar. Het geeft namelijk een koele gloed aan het kapsel….

De beste tips voor het gebruik van zilvershampoo

Zilvershampoo wordt steeds populairder onder de mensen met blond haar. Er zijn ook veel verschillende manieren waarop je zilvershampoo kan gebruiken. Toch weet niet iedereen welke manieren je hiervoor hebt….