Wat is de curly girl methode?

Door: Kimberly
Gepubliceerd op:

Als je al eens eerder research hebt gedaan naar dé manier om  jouw krullen of slag te optimaliseren stuit je al gauw op de curly girl methode. Wat houdt de CG methode nou eigenlijk in? en voor wie is dit geschikt? Deze vragen én meer behandelen we in dit artikel.

Inhoudsopgave

Wat is de CG methode?

Even in het kort, wat is nou eigenlijk die welbekende curly girl methode? Bij de CG methode wordt duidelijk gemaakt welke producten wel en NIET goed zijn voor dé perfecte krullende lokken. Voornamelijk producten met ingrediënten die jouw krullen uitdrogen zijn niet welkom volgens de CG methode. In deze methode wordt duidelijk gemaakt dat krullend haar andere behoeftes heeft ten opzichte van stijl haar. Dit door een andere manier van verzorging en styling van het haar. 

Voor wie is de CG methode geschikt?

Dankzij de curly girl methode haal jij het optimale uit jouw krullen. Dit betekent overigens niet dat als je normaal stijl haar hebt je deze methode niet kunt proberen. Ook met “stijl” haar zou je hier baat bij kunnen hebben. Het kan namelijk zo zijn, dat jouw stijle haar helemaal niet zo steil is als het doet lijken. Wanneer je jouw routine en producten veranderd zou je zeker verschil kunnen zien. 

Wie heeft de CG methode bedacht? 

De Curly Girl methode is bedacht door Lorraine Massey. Zij vond het zelf lastig om voor haar krullen te zorgen en zag dat de mensen om haar heen dit ook ondervonden. Hierdoor is ze gaan onderzoeken wat het beste werkt voor krullend haar. Deze bevindingen deelt ze in haar boek ‘Curly Girl the handbook’.

Hoe werkt de curly girl methode?

Na het lezen van al deze informatie ben je vast benieuwd geworden naar de curly girl methode. Het houdt in dat je veel aspecten van je haarroutine moet veranderen als je wilt starten met de curly curl methode. Ook dien je jouw haar eigenschappen te weten om hier jouw routine op aan te passen en te weten wat jouw haar nodig heeft. 

Final wash

Je begint met een ‘final wash’ zo begin je jouw CG reis met een schone lei. Voor deze ene keer kan dit best met een shampoo die sulfaten bevat. Zo wordt het haar goed gereinigd. In het vervolg gebruik je natuurlijk shampoo’s die dit niet bevatten. 

Deep treatment 

Vervolgens gebruik je nu een voedend en verzorgend haarmasker. Deze dient vrij te zijn van beschadigende producten. Dit masker laat je goed en lang inwerken. Ongeveer een half uurtje

Leave-in conditioner 

Dan is het tijd voor de leave-in conditioner. Ook dit doe je in je haar terwijl het nog nat is. Wanneer je dit in nat haar doet krijg je mooiere krullen. Probeer je haar te ontwarren met je vingers. Wanneer je veel klitten in je haar hebt zitten kun je een borstel gebruiken. 

Zoek een goede balans in de hoeveelheid van het product. Te veel leave-in conditioner kan je krullen verzwaren. Knijp / scrunch het goed in het haar. 

Stylen 

Je kunt een mousse of gel gebruiken om je krullen te stylen. Buig voorover en kneed de mousse of gel in het haar. 

Drogen 

Je kunt een föhn met diffuser uiteinde gebruiken om het haar te drogen. Toch wordt het aangeraden om het haar zoveel mogelijk aan de lucht te laten drogen. Was het haar niet te vaak en gebruik geen handdoeken. Probeer in plaats daarvan een microvezel handdoek of een oud t-shirt. 

Scrunchen 

Als het haar droog is kun je de hardheid van de gel er nog uitknijpen. Doe dit met een paar druppels olie of serum. Hierdoor pluist het haar niet. 

En aanschouw een vernieuwde bos krullen. 

Veelgestelde vragen

Wanneer zie je resultaat? 

De CG methode is een verandering in routine en producten. Na de eerste keer zou je al veranderingen kunnen zien, maar afhankelijk van jouw haar eigenschappen zou het ook langer kunnen duren om resultaten te zien.

Moeten je producten van hetzelfde merk zijn?

Dit hoeft zeker niet! Het is belangrijk dat je verschillende dingen test en zo bekijkt wat goed bij je haar past. De leave-in conditioner van een merk kan fantastisch zijn, maar de gel dan weer niet. Of andersom! Dat kan zeker wel eens voorkomen. 

Wie heeft de Curly Girl Methode bedacht?

De curly girl methode is bedacht door Lorraine Massey.

Plaats een reactie

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben Kimberly, een studente aan TU Delft die houdt van alles wat met schoonheid te maken heeft. Zelf heb ik twee huisdieren, een kat en een hond, die altijd aan mijn zijde zijn. Als ik niet bezig ben met schoolwerk of bloggen over beauty, breng ik graag tijd door met mijn vriendinnen!

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen
De verschillen tussen zilvershampoo en toner 

Veel mensen kiezen ervoor om hun haar blond te verven. Toch kan het zijn dat je haar na het verven geel kan uitslaan. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het…

De voordelen van een zilvershampoo

Zilvershampoo wordt met de jaren steeds populairder onder de mensen. Vooral bij mensen met blond of grijs haar is zilvershampoo tegenwoordig onmisbaar. Toch zijn er nog veel mensen die het…

Wat zijn de voordelen van melkzuur?

Als je aan mensen vraagt wat melkzuur is denken veel mensen vaak aan een soort verzuurde melk. Toch is melkzuur ook een heel ander product. Melkzuur is namelijk een huidverzorgingsingrediënt….

Welke haarverzorging past bij jouw haartype?

Iedereen weet dat er heel veel verschillende soorten haartypes zijn. Elk haartype heeft weer een ander haarverzorging nodig. Toch is het voor veel mensen moeilijk om erachter te komen welke…

beste zilvershampoo

Je hoort tegenwoordig steeds meer mensen die zilvershampoo gebruiken. Zilvershampoo heeft namelijk een goed effect op geverfd blond of grijs haar. Het geeft namelijk een koele gloed aan het kapsel….

Waarom oogverzorging zo belangrijk is

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het verzorgen van hun huid. Toch vergeten genoeg mensen het verzorgen van de ogen. Je ogen hebben namelijk ook gewoon een goede verzorging…