Wat is een keratinebehandeling en wat zijn de voordelen?

Door: Kimberly
Gepubliceerd op:

Onze selectiecriteria

Onderzochte producten

53

Onderzochte
producten

Bestede uren

41

Bestede
uren

5

Onderzoeken
uitgevoerd

Opmerkingen verzamelt

20

Opmerkingen
verzameld


Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die kiezen voor een keratinebehandeling. Toch zijn er genoeg mensen die niet weten wat een keratine behandeling is en wat het nou eigenlijk precies inhoudt. Daarom hebben we hieronder voor jou neergezet wat een keratinebehandeling inhoudt en wat de voordelen daarvan zijn.

Inhoudsopgave

Wat is een keratinebehandeling?

Een keratinebehandeling is eigenlijk een semipermanente behandeling om je haar te stijlen. Dat houdt in dat het effect niet voor altijd is, maar zeker wel voor een erg lange tijd. Keratine is geen chemische relaxer  wat veel mensen denken. Relaxer wordt gebruikt voor het ontkrullen van je haar. Keratine is namelijk een taaie en onoplosbaar eiwit dat ook voorkomt in je nagels en de buitenlaag van je huid. Een keratine behandeling zorgt ervoor dat je haar voor een bepaalde tijd erg glad en glanzend wordt. 

Versterkt je haar

Een keratinebehandeling zorgt ervoor dat je haar ondertussen ook een stuk sterker en gezonder wordt. Omdat er eiwit wordt gebruikt tijdens de keratinebehandeling hecht je haar zich beter aan de haarwortels. Op deze manier wordt de verbinding daar tussen dus steeds sterker en valt je haar een stuk minder snel uit. Hierdoor wordt je haar dus ook steeds dikker. 

Beschermt je haar

Keratine geeft je een tijdelijke bescherming tegen alle vuile stoffen van buitenaf. Ook zorgt de keratine ervoor dat je haar beschermd is tegen zonlicht. Doordat er een beschermlaag op je haar zit blijft je haar ook mooi glanzen. 

Terug naar je originele haar

Het grote voordeel bij een keratinebehandeling is, is dat je haar makkelijk terug te krijgen is naar het origineel. Het heeft wel een tijdje nodig, maar omdat het semipermanent is krijg je dus uiteindelijk je eigen haarstijl terug. Een keratinebehandeling zorgt er ook voor dat je natuurlijke haar niet beschadigd wordt. Dus stel je hebt krullend haar, beschadigen je krullen niet door de keratinebehandeling en krijg je de krullen na een tijd weer terug.

Makkelijk te herstellen

Ben jij iemand die eigenlijk vaak je haar gaat stylen of föhnen? Dan is een keratinebehandeling ook erg verstandig voor het herstellen van je haar. Door een keratinebehandeling hoef je je haar dus niet meer met hitte te stijlen, omdat de keratine behandeling ervoor zorgt dat je haar ook stijl wordt. Doordat je dit niet meer hoeft te doen, herstelt je haar weer. 

Veelgestelde vragen

Hoe lang blijft een keratinebehandeling?

Een keratine behandeling blijft 3 tot 5 maanden zitten. Na deze maanden komt je eigen haarstijl weer terug.

Mag je normaal je haar wassen na de keratinebehandeling?

Je mag zeker gewoon je haar weer wassen na een behandeling. Het is alleen wel verstandig om pas na 48 uur je haar te wassen. Je haar moet namelijk thuis nog uitharden.

Blijft je haar steil bij een keratinebehandeling?

Je haar blijft zeker wel steil, maar bij een keratinebehandeling wordt je haar voornamelijk erg glanzend gemaakt. Het kan dus zijn dat je soms je haar wel moet stijlen, maar eigenlijk is dat totaal niet het geval.

Plaats een reactie

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben Kimberly, een studente aan TU Delft die houdt van alles wat met schoonheid te maken heeft. Zelf heb ik twee huisdieren, een kat en een hond, die altijd aan mijn zijde zijn. Als ik niet bezig ben met schoolwerk of bloggen over beauty, breng ik graag tijd door met mijn vriendinnen!

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen
De verschillen tussen zilvershampoo en toner 

Veel mensen kiezen ervoor om hun haar blond te verven. Toch kan het zijn dat je haar na het verven geel kan uitslaan. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het…

De voordelen van een zilvershampoo

Zilvershampoo wordt met de jaren steeds populairder onder de mensen. Vooral bij mensen met blond of grijs haar is zilvershampoo tegenwoordig onmisbaar. Toch zijn er nog veel mensen die het…

Wat zijn de voordelen van melkzuur?

Als je aan mensen vraagt wat melkzuur is denken veel mensen vaak aan een soort verzuurde melk. Toch is melkzuur ook een heel ander product. Melkzuur is namelijk een huidverzorgingsingrediënt….

Welke haarverzorging past bij jouw haartype?

Iedereen weet dat er heel veel verschillende soorten haartypes zijn. Elk haartype heeft weer een ander haarverzorging nodig. Toch is het voor veel mensen moeilijk om erachter te komen welke…

beste zilvershampoo

Je hoort tegenwoordig steeds meer mensen die zilvershampoo gebruiken. Zilvershampoo heeft namelijk een goed effect op geverfd blond of grijs haar. Het geeft namelijk een koele gloed aan het kapsel….

Waarom oogverzorging zo belangrijk is

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het verzorgen van hun huid. Toch vergeten genoeg mensen het verzorgen van de ogen. Je ogen hebben namelijk ook gewoon een goede verzorging…