Welke haarkleur past het beste bij jou? Ontdek het hier

Door: Kimberly
Gepubliceerd op:

Onze selectiecriteria

Onderzochte producten

53

Onderzochte
producten

Bestede uren

41

Bestede
uren

5

Onderzoeken
uitgevoerd

Opmerkingen verzamelt

20

Opmerkingen
verzameld


Het is wel algemeen bekend dat je haar en haarkleur je gezicht vormen. Het verven van je verkeerde haarkleur kan je heel licht maken of een heel apart gezicht geven. Daarom is het voor veel mensen belangrijk om een haarkleur te hebben die bij je past. Hieronder hebben we een lijstje gemaakt met de beste tips welke haarkleuren bij jou passen. 

Inhoudsopgave

Ondertoon in je huid

Je hebt verschillende soorten ondertonen in je huid. Je hebt namelijk warme en koude ondertonen in je huid. De ondertoon die jij hebt kan je helpen om de beste haarkleur te vinden voor je. Je ondertoon kan je vinden door te kijken naar je aderen. Zijn je aderen erg blauw? Dat betekend dat je een koele ondertoon hebt.

Zomer- of wintertype

Heb jij een zomer- of wintertype huid? dan is het het mooiste als je blond of zilver haar hebt. Dat komt omdat je huid vaak lichter is en in de zon niet snel bruin wordt. Doordat je een lichte huid hebt, maakt blond haar je niet nog bleker. Kies je ervoor om dan je haar donker te verven, dan is er een kans dat je huid er heel witjes uit komt te zien. 

Lente- of herfsttype

Heb jij een lente- of herfsttype huid? dan is het natuurlijk mooier om wat donkerder haar te hebben. Dat komt omdat de ondertoon in je huid vaak wat warmer is. Als je dan rossig of bruin haar hebt springt je gezicht er een stuk meer uit dan als je blond haar hebt. 

Apps

Het klinkt misschien een beetje gek, maar door middel van verschillende soorten apps kan jij ook kijken welke haarkleur het beste bij je past. Het is namelijk vrij simpel uit te testen. Je gaat op zoek naar een goede app. Dan kan je een foto in de app plaatsen en die app test verschillende haarkleuren over je haar heen. Op deze manier kan je heel makkelijk zien welke haarkleur het beste bij je past. 

Kapper

Twijfel je na dit alles zelf nog welke haarkleur het beste bij je past? Neem dan even een kijkje bij de kapper. De kapper weet precies welke ondertoon jij in je huid hebt zitten en weet dus ook precies welke haarkleur het beste bij jouw huid past. 

Veelgestelde vragen

Welke haarkleur maakt je huid jonger?

Als je graag wat jonger wilt lijken is een warme haarkleur het beste. Denk hierbij aan caramelbruin met wat highlights. 


Wat is de meest aantrekkelijke haarkleur?

De meest aantrekkelijke haarkleur die vaak gekozen wordt, zijn toch de verschillende soorten bruintinten. Het is gemeten dat de bruine tinten het vaakst worden gekozen. 

Welke haarkleur komt het minste voor?

De minst voorkomende haarkleur die er bestaat is rood. Toch zie je steeds meer mensen die rood een hele mooie haarkleur vinden, dus zich er ook sneller naar laten verven. 

Plaats een reactie

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben Kimberly, een studente aan TU Delft die houdt van alles wat met schoonheid te maken heeft. Zelf heb ik twee huisdieren, een kat en een hond, die altijd aan mijn zijde zijn. Als ik niet bezig ben met schoolwerk of bloggen over beauty, breng ik graag tijd door met mijn vriendinnen!

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen
De verschillen tussen zilvershampoo en toner 

Veel mensen kiezen ervoor om hun haar blond te verven. Toch kan het zijn dat je haar na het verven geel kan uitslaan. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het…

De voordelen van een zilvershampoo

Zilvershampoo wordt met de jaren steeds populairder onder de mensen. Vooral bij mensen met blond of grijs haar is zilvershampoo tegenwoordig onmisbaar. Toch zijn er nog veel mensen die het…

Wat zijn de voordelen van melkzuur?

Als je aan mensen vraagt wat melkzuur is denken veel mensen vaak aan een soort verzuurde melk. Toch is melkzuur ook een heel ander product. Melkzuur is namelijk een huidverzorgingsingrediënt….

Welke haarverzorging past bij jouw haartype?

Iedereen weet dat er heel veel verschillende soorten haartypes zijn. Elk haartype heeft weer een ander haarverzorging nodig. Toch is het voor veel mensen moeilijk om erachter te komen welke…

beste zilvershampoo

Je hoort tegenwoordig steeds meer mensen die zilvershampoo gebruiken. Zilvershampoo heeft namelijk een goed effect op geverfd blond of grijs haar. Het geeft namelijk een koele gloed aan het kapsel….

Waarom oogverzorging zo belangrijk is

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het verzorgen van hun huid. Toch vergeten genoeg mensen het verzorgen van de ogen. Je ogen hebben namelijk ook gewoon een goede verzorging…