Welke haarverzorging past bij jouw haartype?

Door: Kimberly
Gepubliceerd op:

Onze selectiecriteria

Onderzochte producten

53

Onderzochte
producten

Bestede uren

41

Bestede
uren

5

Onderzoeken
uitgevoerd

Opmerkingen verzamelt

20

Opmerkingen
verzameld


Iedereen weet dat er heel veel verschillende soorten haartypes zijn. Elk haartype heeft weer een ander haarverzorging nodig. Toch is het voor veel mensen moeilijk om erachter te komen welke haarverzorging het beste bij jou past. Daarom hebben wij hieronder een lijstje gemaakt met welke haarverzorging bij welke haartype past.

Inhoudsopgave

Pluizig haar

Pluizig haar is iets waar veel mensen graag vanaf willen, maar niet iedereen weet wat voor verzorging je bij pluizig haar moet gebruiken. Het allerbelangrijkste wat je voor je haar moet gebruiken, zijn producten die je haar een goede voeding geven. Ook is het bij pluizig haar belangrijk dat je de shampoo uitgespoelt met koud water, vervolgens de conditioner in laat trekken en eindigt met een goed voedzaam masker. 

Gekleurd haar

Als je je haar hebt geverfd is het belangrijk dat je niet te vaak je haar gaat wassen. Doordat je veel je haar wast verliest je haar de mineralen, waardoor je haar sneller droog wordt. Iets wat zeker belangrijk is is dat je een conditioner gebruikt die je haar weer opnieuw de voedingsstoffen geeft die door het verven je haar hebben verlaten. 

Beschadigd haar

Je haar kan op veel verschillende manieren beschadigen. Het is dus verstandig om een goede haarverzorging te hebben. Het eerste wat verstandig is om te doen bij beschadigd haar is het knippen van de dode haarpunten. Op deze manier kan je haar namelijk weer makkelijker gezond worden. Het is belangrijk dat je verschillende soorten producten gebruikt die ervoor zorgen dat de talgproductie weer wordt geactiveerd. Je haar heeft namelijk talg nodig om je haar te beschermen. Talg wordt zelf geproduceerd op je hoofdhuid, maar het kan minderen zodra je beschadigd haar hebt.

Gespleten haarpunten

Gespleten haarpunten worden voornamelijk veroorzaakt door het gebruiken van hitteapparaten. Denk bijvoorbeeld aan een stijltang, föhn en een krultang. Daarom is stap één van een goede haarverzorging voor gespleten haarpunten het gebruiken van een hittespray. Deze spray zorgt ervoor dat je haar wordt beschermd tegen de hitte van de stylingtools. Ook is het verstandig om eens in de zoveel tijd een masker in te brengen. Je haar mist namelijk de vocht die je nodig hebt door de gespleten haarpunten. Een masker zorgt ervoor dat je haar weer voldoende vocht binnen krijgt. 

Veelgestelde vragen

Kan je haartype veranderen?

Als je denkt aan haartypes zoals krullen en stijl haar dan kan dat zeker veranderen. Dat komt door de hormonen in je lichaam. 

Is je haar verven goed voor je?

Je haar verven is niet bepaald goed voor je haar. Daarom is het verstandig om je haar zo goed mogelijk te verzorgen. Op deze manier blijft je haar gezond.

Hoe vaak moet je je haar knippen?

Het knippen van je haar is per persoon verschillend. Bij de ene persoon kan het zijn dat je binnen drie weken terug moet en de andere pas na drie maanden. Toch wordt het wel aangeraden om je haar sowieso om de drie maanden te knippen

Plaats een reactie

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben Kimberly, een studente aan TU Delft die houdt van alles wat met schoonheid te maken heeft. Zelf heb ik twee huisdieren, een kat en een hond, die altijd aan mijn zijde zijn. Als ik niet bezig ben met schoolwerk of bloggen over beauty, breng ik graag tijd door met mijn vriendinnen!

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen
De verschillen tussen zilvershampoo en toner 

Veel mensen kiezen ervoor om hun haar blond te verven. Toch kan het zijn dat je haar na het verven geel kan uitslaan. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het…

De voordelen van een zilvershampoo

Zilvershampoo wordt met de jaren steeds populairder onder de mensen. Vooral bij mensen met blond of grijs haar is zilvershampoo tegenwoordig onmisbaar. Toch zijn er nog veel mensen die het…

Wat zijn de voordelen van melkzuur?

Als je aan mensen vraagt wat melkzuur is denken veel mensen vaak aan een soort verzuurde melk. Toch is melkzuur ook een heel ander product. Melkzuur is namelijk een huidverzorgingsingrediënt….

beste zilvershampoo

Je hoort tegenwoordig steeds meer mensen die zilvershampoo gebruiken. Zilvershampoo heeft namelijk een goed effect op geverfd blond of grijs haar. Het geeft namelijk een koele gloed aan het kapsel….

Waarom oogverzorging zo belangrijk is

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het verzorgen van hun huid. Toch vergeten genoeg mensen het verzorgen van de ogen. Je ogen hebben namelijk ook gewoon een goede verzorging…

De beste tips voor het gebruik van zilvershampoo

Zilvershampoo wordt steeds populairder onder de mensen met blond haar. Er zijn ook veel verschillende manieren waarop je zilvershampoo kan gebruiken. Toch weet niet iedereen welke manieren je hiervoor hebt….