Zelf wenkbrauwen verven: zo pak je het aan

Door: Kimberly
Gepubliceerd op:

Onze selectiecriteria

Onderzochte producten

53

Onderzochte
producten

Bestede uren

41

Bestede
uren

5

Onderzoeken
uitgevoerd

Opmerkingen verzamelt

20

Opmerkingen
verzameld


Iedereen wil wel mooie wenkbrauwen hebben. Wenkbrauwen maken namelijk je gezicht, je ziet door je wenkbrauwen de emoties die je toont. Je wilt dus graag je wenkbrauwen verven, maar om dat iedere keer bij de kapper te doen is ook zo’n gedoe. Daarom is het fijn dat je zelf thuis je wenkbrauwen kan gaan verven. 

Inhoudsopgave

Wenkbrauwverf

Stap één is natuurlijk de wenkbrauwverf zelf. Het is zeker verstandig om de wenkbrauwverf te halen die het beste in de buurt komt bij jouw eigen wenkbrauwkleur. Heb je zelf hele blonde wenkbrauwen en wil je ze wat donkerder hebben? Dan is het verstandig om de kleur niet meteen te donker te doen, maar het rustig op te bouwen naar welke kleur voor jou werkt. Op deze manier heb je de meest natuurlijke look.

Reinig je wenkbrauwen

Het is slim om je wenkbrauwen van tevoren goed te reinigen. Dat komt doordat de oliën en de vetten die in je wenkbrauw zitten het verf kunnen absorberen, waardoor je gaten in je wenkbrauwen krijgt. Dat zou natuurlijk erg zonde zijn.

Wat heb je nodig om het op je wenkbrauw te smeren?

Als je de wenkbrauwverf hebt voorbereid op de manier hoe het aangegeven staat, wordt het tijd om het op je wenkbrauw te smeren. Je zorgt ervoor dat je wenkbrauwen goed omhoog staan, zodat de verf elk wenkbrauwhaartje goed pakt.

Je hebt twee verschillende producten waarmee je wenkbrauwverf kan aanbrengen. Het eerste product is een strak wenkbrauwkwastje. Op deze manier kan je je wenkbrauw zo strak verven als je zelf wilt.

De tweede manier is een wattenstaafje. Je doet dan verf op je wattenstaafje, brengt het aan op je wenkbrauw en met een schoon wattenstaafje ga je langs je wenkbrauwen om het mooi strak af te werken. 

Verf verwijderen 

Na een aantal minuten haal je de wenkbrauwverf eraf. Je legt een vochtig wattenschijfje aan het begin van je wenkbrauwen en veegt het naar het uiteinde. Dat doe je een paar keer totdat al het verf van je wenkbrauw af is. Het kan zijn dat je niet meteen het gewenste resultaat hebt, maar je kan beter twee keer verven voor het goede resultaat dan dat je één keer verft en het veel te donker is. 

Veelgestelde vragen 

Welk wenkbrauwverf werkt het best?

Het verschilt per persoon welke wenkbrauwverf het beste bij jou past. Iedere huid- en haartype is natuurlijk anders. Daarom is het verstandig om zelf uit te vinden welke het beste bij je past.

Hoe vaak moet je je wenkbrauwen verven?

Hoe vaak je je wenkbrauwen moet verven is ook helemaal aan jezelf. Je moet kijken welke kleur voor jou werkt en hoe lang jij blij bent met de kleur. Heb jij het gevoel dat de kleur niet meer mooi is, dan kan je ervoor kiezen om weer bij te verven.

Is wenkbrauwverf gevaarlijk?

Wenkbrauwverf is zeker niet gevaarlijk. Het is alleen wel verstandig om te kijken welke ingrediënten in de wenkbrauwverf zitten, voor het geval dat je ergens allergisch voor bent.

Plaats een reactie

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben Kimberly, een studente aan TU Delft die houdt van alles wat met schoonheid te maken heeft. Zelf heb ik twee huisdieren, een kat en een hond, die altijd aan mijn zijde zijn. Als ik niet bezig ben met schoolwerk of bloggen over beauty, breng ik graag tijd door met mijn vriendinnen!

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen
De verschillen tussen zilvershampoo en toner 

Veel mensen kiezen ervoor om hun haar blond te verven. Toch kan het zijn dat je haar na het verven geel kan uitslaan. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het…

De voordelen van een zilvershampoo

Zilvershampoo wordt met de jaren steeds populairder onder de mensen. Vooral bij mensen met blond of grijs haar is zilvershampoo tegenwoordig onmisbaar. Toch zijn er nog veel mensen die het…

Wat zijn de voordelen van melkzuur?

Als je aan mensen vraagt wat melkzuur is denken veel mensen vaak aan een soort verzuurde melk. Toch is melkzuur ook een heel ander product. Melkzuur is namelijk een huidverzorgingsingrediënt….

Welke haarverzorging past bij jouw haartype?

Iedereen weet dat er heel veel verschillende soorten haartypes zijn. Elk haartype heeft weer een ander haarverzorging nodig. Toch is het voor veel mensen moeilijk om erachter te komen welke…

beste zilvershampoo

Je hoort tegenwoordig steeds meer mensen die zilvershampoo gebruiken. Zilvershampoo heeft namelijk een goed effect op geverfd blond of grijs haar. Het geeft namelijk een koele gloed aan het kapsel….

Waarom oogverzorging zo belangrijk is

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het verzorgen van hun huid. Toch vergeten genoeg mensen het verzorgen van de ogen. Je ogen hebben namelijk ook gewoon een goede verzorging…