Zitten er dierlijke stoffen in parfum?

Door: Kimberly
Gepubliceerd op:

Parfum gebruikt iedereen over de hele wereld.. Tegenwoordig vragen veel mensen zich af of parfum van dierlijke producten wordt gemaakt. Zodra het van dierlijke producten is gemaakt, slaan veel mensen het geurtje af.

Welke dierlijke stoffen worden gebruikt?

Er zijn verschillende dierlijke stoffen die in parfum zitten. Een soort stof daarvan is ambergris, dat is uitscheiding van een potvis. Dit heeft zo’n sterke geur dat er maar een klein beetje van nodig is.
Iets wat ook wordt gebruikt voor parfum is muskus. Muskus is een van de populairste dierlijke stoffen in parfum. Muskus wordt gemaakt van gedroogde buikklieren van een muskushert. Ook muskus heeft een sterke geur, er zijn namelijk maar 3 korreltjes nodig voor 1 liter. 


Civetkatten worden niet gedood voor de vloeistof die ze nodig hebben. Civetkatten worden gevangen gehouden in een kooi. Er wordt een vuurtje gestookt waardoor het gaat roken, hierdoor maken civetkatten meer vloeistof aan. De klieren van civetkatten worden opengesneden en uitgeperst, maar niet meer dichtgenaaid. De vloeistof van civetkatten heeft een minder sterke geur dan ambergris en muskus, daarom is er meer vloeistof nodig voor in de parfum.

Dieren gebruiken voor parfum

Tegenwoordig worden er gelukkig amper tot geen dierlijke stoffen meer gebruikt in parfum. Ook wordt het niet meer getest op dieren. Het is alleen niet voor ieder parfummerk mogelijk om helemaal ‘natuurlijk’ te worden. Dat komt doordat natuurlijke stoffen een stuk duurder zijn dan dierlijke stoffen. Gelukkig proberen steeds meer mensen alleen maar ‘natuurlijke’ parfum te kopen. Hierdoor worden er steeds minder parfums met dierlijke stoffen op de markt gebracht. Als we zo doorgaan is er over een aantal jaar geen een parfum met dierlijke producten meer.

Plaats een reactie

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben Kimberly, een studente aan TU Delft die houdt van alles wat met schoonheid te maken heeft. Zelf heb ik twee huisdieren, een kat en een hond, die altijd aan mijn zijde zijn. Als ik niet bezig ben met schoolwerk of bloggen over beauty, breng ik graag tijd door met mijn vriendinnen!

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen
De verschillen tussen zilvershampoo en toner 

Veel mensen kiezen ervoor om hun haar blond te verven. Toch kan het zijn dat je haar na het verven geel kan uitslaan. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het…

De voordelen van een zilvershampoo

Zilvershampoo wordt met de jaren steeds populairder onder de mensen. Vooral bij mensen met blond of grijs haar is zilvershampoo tegenwoordig onmisbaar. Toch zijn er nog veel mensen die het…

Wat zijn de voordelen van melkzuur?

Als je aan mensen vraagt wat melkzuur is denken veel mensen vaak aan een soort verzuurde melk. Toch is melkzuur ook een heel ander product. Melkzuur is namelijk een huidverzorgingsingrediënt….

Welke haarverzorging past bij jouw haartype?

Iedereen weet dat er heel veel verschillende soorten haartypes zijn. Elk haartype heeft weer een ander haarverzorging nodig. Toch is het voor veel mensen moeilijk om erachter te komen welke…

beste zilvershampoo

Je hoort tegenwoordig steeds meer mensen die zilvershampoo gebruiken. Zilvershampoo heeft namelijk een goed effect op geverfd blond of grijs haar. Het geeft namelijk een koele gloed aan het kapsel….

Waarom oogverzorging zo belangrijk is

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het verzorgen van hun huid. Toch vergeten genoeg mensen het verzorgen van de ogen. Je ogen hebben namelijk ook gewoon een goede verzorging…