Zo maak je een natuurlijke scrub voor de huid

Door: Kimberly
Gepubliceerd op:

Onze selectiecriteria

Onderzochte producten

53

Onderzochte
producten

Bestede uren

41

Bestede
uren

5

Onderzoeken
uitgevoerd

Opmerkingen verzamelt

20

Opmerkingen
verzameld


Je huid scrubben is zeker niet verkeerd. Toch zijn er mensen die graag hun eigen scrub maken. Zo weet je precies wat voor ingrediënten erin zitten, maar wat doe je eigenlijk in je scrub?

Inhoudsopgave

Zeezout

Een van de eerste ingrediënten van een goede scrub is zeezout. Zeezout zorgt ervoor dat je de korrels in de scrub hebt zitten die dode huidcellen van je lichaam af schrapen. Op deze manier wordt je huid weer sneller glad en glanzend. 

Olie

Er zijn veel verschillende oliën die je in je scrub kan verwerken. Denk hierbij aan olijfolie, amandelolie of kokosolie. Deze oliën worden vaak gebruikt om je huid te beschermen, te voeden en te hydrateren. Ook helpen deze oliën tegen het bestrijden van een droge huid. 

Honing 

Honing zorgt voor goede hydratatie op je huid. Ook geeft honing het effect dat je minder snel last hebt van acne en rode plekken. Dat komt omdat honing een soort van helende werking heeft op je huid. Honing brengt ook nog eens een stuk meer vocht in je huid. Op deze manier zorg je er dus ook voor dat je wallen en donkere kringen heel erg verminderen. 

Groene thee

Je zou er niet zo snel aan denken, maar groene thee is heel erg goed voor je huid. Groene thee kan helpen tegen huidproblemen. Dat komt doordat groene thee een ontstekingsremmende eigenschap heeft. Ook zorgen de antioxidanten in de groene thee ervoor dat je huid minder snel veroudert.

Melk

Iets waar je ook zeker niet aan zou moeten denken is melk in je scrub verwerken. Melk zorgt er namelijk voor dat dode huidcellen makkelijker worden afgebroken. Je huid wordt dan ook een stuk zachter en soepeler. Toch is er wel een verschil tussen magere melk en volle melk. Magere melk is namelijk beter voor een vette huid en volle melk is beter voor een gecombineerde huid. 

Veelgestelde vragen

Is het goed om je huid te scrubben?

Je huid scrubben is zeker goed voor je huid. Door je huid te scrubben verwijder je dode huidcellen en stimuleert het je celvernieuwing. Door de celvernieuwing wordt je huid gladder, steviger en zachter.

Moet je eerst je huid scrubben of eerst douchen?

Het kan natuurlijk allebei, maar je huid scrubben op een droge huid geeft je net iets meer effect dan op een natte huid die je onder de douche hebt. 

Is gezichtsscrub anders dan scrub voor je huid?

Er zit wel een verschil tussen scrub voor je huid en scrub voor je gezicht. Scrub voor je huid is namelijk een stuk heftiger en een stuk intensiever dan scrub voor je gezicht. Het is dus belangrijk dat je speciale scrub voor je gezicht koopt.  

Plaats een reactie

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben Kimberly, een studente aan TU Delft die houdt van alles wat met schoonheid te maken heeft. Zelf heb ik twee huisdieren, een kat en een hond, die altijd aan mijn zijde zijn. Als ik niet bezig ben met schoolwerk of bloggen over beauty, breng ik graag tijd door met mijn vriendinnen!

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen
De verschillen tussen zilvershampoo en toner 

Veel mensen kiezen ervoor om hun haar blond te verven. Toch kan het zijn dat je haar na het verven geel kan uitslaan. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het…

De voordelen van een zilvershampoo

Zilvershampoo wordt met de jaren steeds populairder onder de mensen. Vooral bij mensen met blond of grijs haar is zilvershampoo tegenwoordig onmisbaar. Toch zijn er nog veel mensen die het…

Wat zijn de voordelen van melkzuur?

Als je aan mensen vraagt wat melkzuur is denken veel mensen vaak aan een soort verzuurde melk. Toch is melkzuur ook een heel ander product. Melkzuur is namelijk een huidverzorgingsingrediënt….

Welke haarverzorging past bij jouw haartype?

Iedereen weet dat er heel veel verschillende soorten haartypes zijn. Elk haartype heeft weer een ander haarverzorging nodig. Toch is het voor veel mensen moeilijk om erachter te komen welke…

beste zilvershampoo

Je hoort tegenwoordig steeds meer mensen die zilvershampoo gebruiken. Zilvershampoo heeft namelijk een goed effect op geverfd blond of grijs haar. Het geeft namelijk een koele gloed aan het kapsel….

Waarom oogverzorging zo belangrijk is

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het verzorgen van hun huid. Toch vergeten genoeg mensen het verzorgen van de ogen. Je ogen hebben namelijk ook gewoon een goede verzorging…