7 Redenen Waarom Je Haar Niet Groeit

Door: Erik
Geupdate op:

7 Redenen Waarom Je Haar Niet Groeit

Kan je haar stoppen met groeien? Dit is een vraag die veel mensen zich stellen. Ze willen weten of het mogelijk is om hun haar te laten stoppen met groeien, ervoor te zorgende dat ze gezonder en slanker wordt.

Veel mensen denken dat dit niet kan, maar in werkelijkheid kan het wel! In deze blogpost lees je 7 redenen om je haren te laten stoppen met groeien.

Waarom groeit je haar niet?

Er zijn meerdere redenen waarom je haar niet groeit. Hieronder hebben we 7 redenen weergegeven, deze redenen zouden impact kunnen hebben op je haargroei.

1. Genetisch bepaald

Genetisch bepaald

Wanneer je naar genetisch bepaalde haargroei kijkt zie je dat niet iedereen hetzelfde haar type heeft. Dit heeft ook te maken met je haargroei en, omdat dit voor iedereen anders is zie je dat er bij bepaalde mensen ook geen haargroei is.

Veel mensen waarvan de ouders haaruitval hebben, kan het zo zijn dat dit ook voorkomt bij de jongeren. Dit kan een reden zijn waarom je haar niet groeit.

De haargroei cyclus is voor ieder persoon anders en voor de meeste mensen groeit haar ongeveer 1.5 a 2 cm per maand, maar als dit bij je ouders anders is zal het bij jou ook anders zijn.

2. Veel stress

haaruitval

Teveel stress kan tot haaruitval leiden, en dit kan ervoor veroorzaken dat je haar niet meer groeit. Veel mensen die erg veel stress hebben zien ook dat hun haar er sneller uitvalt en dunner wordt.

Er zijn manieren om dit te voorkomen door bijv. activiteiten te volgen die je rust geven. Dit helpt je stress verminderen en je hoeft niet zoveel na te denken over de problemen die je eerst had.

Bij studenten zie je soms ook dat ze erg veel stress hebben en dat hun haaruitval al erg vroeg begint. Als je iemand bent die erg gestrest is en je weet niet waarom je haar niet groeit, kan dit een reden zijn.

Zorg ervoor dat je meer rust neemt en minder werkt als dat kan. Je kan ook in het weekend ontspannen door bijv. een wandeling te maken.

3. Leeftijd

leeftijd

Naarmate je ouder wordt zul je zien dat je haargroei minder wordt. Natuurlijk is dit bij iedereen anders, maar je haargroei cyclus wordt korter des te ouder je wordt.

Je haar begint zwakker te worden, omdat je al die jaren lang veel hebt gedaan. Denk maar aan slecht eten, weinig sporten en weinig water drinken. Dit kunnen oorzaken zijn waarom je haar niet groeit.

Normaal gesproken is het erg belangrijk dat je gezond eet, sport en genoeg water drinkt. Zolang je dit blijft doen hoef je niet te veel zorgen te maken over je haargroei tenzij je ouders wel haaruitval hebben op vroege leeftijd.

4. Haaruitval

haaruitval

Als je haaruitval hebt dan is het vrijwel zeker dat, dat de reden waarom je haar niet meer groeit. Haaruitval komt veel voor bij ouderen zorg ervoor dat je de juiste producten gebruik als je merkt dat je haar stopt met groeien.

5. Slechte producten

haar-producten

Bij het gebruiken van slechte haarproducten zul je zien dat je haar minder snel gaat groeien of zelfs stopt. Het probleem ligt dan bij de producten die niet bij je haartype past. Dit komt bij veel mensen voor, maar het is vrij normaal dat ze dan andere producten gaan gebruiken.

Zelf heb ik ook heel wat producten door de jaren heen gebruikt, maar uiteindelijk kwam ik bij de juiste producten die bij mijn haartype paste. Je hebt voor ieder haartype andere producten.

Zo is het van belang dat je de juist haarproducten gebruikt. Koop een goede shampoo, conditioner en haarmasker zodat je haar sterk en gezond wordt. Zodra je haar wel gezond is kun je verwachten dat je haargroei begint.

6. Dieet & sporten

Zoals bij stress, heb je ook een dieet waar je aan moet houden. Het is van belang dat je de juiste voeding binnen krijgt. Denk maar aan eieren, spinazie en avocado’s.

Dit soort voeding staat bekend om haargroei te stimuleren. Probeer zo min mogelijk ongezond te eten en begin te sporten.

Als je veel gaat sporten en daarnaast ook veel water drinkt zul je zien dat je haarzakjes veel gezonder zullen worden.

Hierdoor gaat je haargroei stimuleren en hoef je niet meer te stressen om je haar dat niet groeit.

7. Beschadigd haar

beschadigd haarlak je haar

Beschadigd haar is iets wat veel mensen hebben. Dit kan een reden zijn waarom je haar niet groeit, maar het ligt moeilijker dan dat het lijkt.

Als je de verkeerde haar producten gebruikt zul je zien dat je beschadigd haar niet snel hersteld.

Zoals hierboven al aangegeven is, is dat je de juiste haar producten gebruikt essentieel als je haargroei wilt stimuleren. Probeer zoveel mogelijk producten uit die bij je haartype past tot dat je de goeie vindt.

Zodra je de goede producten hebt voor je haar hoef je niet zoveel meer uit te geven aan andere producten.

Hoe kun je haargroei stimuleren?

vitaminen

Haargroei stimuleren kun je met verschillende vitaminen. Denk maar aan vitamine A, B, C, E en haarolie. Als je haar deze vitamine binnenkrijgt hoef je niet veel na te denken over het verliezen van je haar.

Vaak zie je wel dat een haarmasker veel helpt bij het stimuleren van haargroei. Haarmaskers maken je haar gezonder en glanzender zonder dat het al te duur is.

Probeer meer tijd aan je hoofdhuid te besteden en gebruik hierbij de juiste producten. We herhalen het elke keer, omdat het zo essentieel is. Daarnaast is een knipbeurt regelmatig ook niet verkeerd om de haarpunten bij te laten knippen.

Veel mensen denken dat je haargroei kunt stimuleren door een aantal tabletten te nemen, maar helaas werkt dat niet zo. Je zult er echt tijd in moeten stoppen en verschillende methodes te testen voordat je de juiste vindt.

De 8 Beste Stijltangen Voor Kroeshaar is misschien een interessant artikel voor jou!

Conclusie

Zoals je hebt gelezen is het stimuleren van haargroei niet makkelijk. Het kost tijd, geld en energie, waar niet iedereen zin in heeft. Uiteindelijk heb je jezelf er alleen mee, dus is het wel aan te raden om het te proberen.

Als je meer wilt lezen over haar tips en tricks check onze blog hier.

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben de oprichter van BeautyGaze. Afgestudeerd in 2012 af aan het Erasmus Universiteit Rotterdam in International Business, Marketing en Management. Ik houd ervan mensen te helpen zich zeker te voelen over hun uiterlijk. Daarnaast heb ik twee kinderen en woon in Roosendaal.

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen
tandenpoetsen met houtskool

Wittere tanden is iets wat veel mensen graag zouden willen. Iets wat tegenwoordig in veel beautyproducten zit verwerkt, is houtskool en nu dus ook in tandpasta. De vraag die veel…

donkere kringen en strepen onder oog

Iets waar veel mensen onzekerheid over hebben zijn zwarte kringen en strepen onder de ogen. Zij vragen zich dan ook af hoe die kringen en strepen onder de ogen komen….

vette huid

Een vette huid is iets wat veel mensen geen fijn gevoel vinden. Mensen beschouwen het als snel als iets wat erg vies is. Maar wat doet je huid, hoe kom…

tips voor haargroei

Je haar groeit natuurlijk eindeloos door. Een haar groeit gemiddeld 2 tot 6 jaar, daarna valt je haar uit. Een haar groeit ongeveer één centimeter per maand. Iedereen heeft verschillende…

tips tegen vettig haar

Veel mensen vinden vettig haar een van de meest vervelende dingen. Het begint te jeuken, je voelt je vies en zo krijg je je haar niet mooi in model. Maar…

Eyeliner

Vind je je uitstraling een beetje saai worden? Dan is eyeliner wat voor jou! Het laat je ogen naar voren komen en ook ziet het er gewoon mooi uit. Daarnaast…