De 5 Beste Elektrische Tandenborstels: zeg hallo tegen schone tanden

Door: Erik
Geupdate op:

elektrische tandenborstel

Onze selectiecriteria

Onderzochte producten

53

Onderzochte
producten

Bestede uren

41

Bestede
uren

5

Onderzoeken
uitgevoerd

Opmerkingen verzamelt

20

Opmerkingen
verzameld


Een elektrische tandenborstel heeft veel voordelen. Zo poetst het stukken beter dan een gewone tandenborstel. Tandplak wordt beter weggehaald en de tanden worden schoner. Bovendien wordt het tandvlees ook gezonder wanneer je deze poetst met een elektrische tandenborstel.

Redenen genoeg dus om een elektrische tandenborstel aan te schaffen. Maar, welke elektrische tandenborstel past dan het beste bij jouw gebit? Hieronder zetten wij de vijf beste tandenborstels voor je op een rij.

Inhoudsopgave

Lijst met 5 beste elektrische tandenborstels

Zeg maar hallo tegen een schoon gebit met een van de onderstaande elektrische tandenborstels. 

Oral B Vitality 100 Elektrische Tandenborstel

Heb jij last van veel tandplak? Dan is de elektrische tandenborstel van Oral B, de Vitality 100, een goede oplossing. Deze zal namelijk eenvoudiger tandplak verwijderen dan dat je gewend bent bij een gewone tandenborstel.

Daarnaast beschikt de tandenborstel over een timer. Zo weet je precies dat je lang genoeg aan het poetsen bent. Bovendien zal de tandenborstel zacht, maar effectief borstelen. Deze tandenborstel roteert en vibreert.

Oral B Pro 2 2000N Elektrische Tandenborstel

Nogmaals een elektrische tandenborstel van Oral B in dit rijtje, maar dit keer eentje van de serie ‘Pro 2 2000N’. Deze tandenborstel zal honderd procent tandplak verwijderen, wat resulteert in een gezond gebit. 

Daarnaast waarschuwt de tandenborstel wanneer je te hard drukt, zodat jouw gebit niet zal beschadigen. Bovendien zit er een timer op en heeft de tandenborstel twee poetsstanden. Deze tandenborstel roteert en vibreert. 

Philips Elektrische Tandenborstel

Deze vibrerende tandenborstel van Philips zal tot wel zeven keer meer tandplak verwijderen dan een gewone tandenborstel. Ook deze tandenborstel geeft aan wanneer je te veel kracht zet tijdens het poetsen. 

Het fijne van deze elektrische tandenborstel is dat deze wel twee weken lang meegaat op een volle batterij. Handig wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat.

Bintoi Elektrische Tandenborstel

Ben jij op zoek naar een elektrische tandenborstel waar niet alleen jij van kunt profiteren, maar het hele gezin? Kies dan voor de elektrische tandenborstel van Bintoi met vier opzetstukken.

De elektrische tandenborstel werkt vibrerend. Bovendien heeft het vier standen en een motor die wel 40.000 trillingen per minuut produceert. Daarnaast kun je ‘u’ zeggen tegen de batterij, want deze gaat wel een maand mee.

Philips Sonicare Kids Elektrische Tandenborstel

Deze elektrische tandenborstel van Philips is speciaal bedoeld voor kindertanden. Dankzij deze tandenborstel wordt het namelijk een feestje om weer te mogen poetsen!

Zo heeft de tandenborstel verschillende stickers die je erop kunt plakken. Maar daar blijft het niet alleen bij. Zo worden de kinderen aangemoedigd om langer te blijven poetsen door de bijbehorende app. 

Waarom je twee keer per dag twee minuten lang moet poetsen

Wanneer je een bezoek aan de tandarts brengt wordt dit je waarschijnlijk vaak gezegd: je moet twee keer per dag jouw tanden poetsen gedurende twee minuten. Maar, waarom is dat zo?

Wanneer je twee minuten poetst verwijder je namelijk vrijwel al je tandplak. Maar, waarom moet dit dan twee keer per dag en niet vaker dan dat? Nou, jouw tanden moeten in de tussentijd van maaltijden herstellen. Dit om de kans op tanderosie te verkleinen.

Daarom wordt het ook aangeraden om niet binnen een half uur na een maaltijd jouw tanden te gaan poetsen. Jouw tanden zijn dan namelijk kwetsbaarder. Probeer daarom gewoon twee keer per dag twee minuten lang jouw tanden te poetsen.

Conclusie

Een elektrische tandenborstel werkt effectiever dan een handtandenborstel. Het haalt tandplak op een goede manier weg, waardoor je een schoon gebit overhoudt.

Bovendien zit er vaak een timer in de elektrische tandenborstel verwerkt waardoor jij altijd twee minuten lang poetst. Wil jij nogmaals weten welke elektrische tandenborstel het beste bij jou past? Hieronder zetten wij de volledige top-5 nog een keer voor je op een rij.

Veelgestelde vragen

Wat is beter bij een elektrische tandenborstel: roterend of sonisch?

Wanneer je beter jouw tanden wil bereiken en schoonmaken, kun je beter een roterende elektrische tandenborstel nemen. Een sonische tandenborstel oefent minder druk uit en reinigt een groter oppervlak in een keer.

Hoe lang kun je poetsen met een elektrische tandenborstel?

Het verschilt per elektrische tandenborstel hoe lang je ermee kunt doen. De ene batterij gaat een maand mee, terwijl de ander het een week volhoudt. 

Waar kun je op letten als je een elektrische tandenborstel aanschaft?

Het is belangrijk om te achterhalen of een roterende of sonische tandenborstel bij jou past. Bovendien kun je kijken naar de timer die op de tandenborstel zit, of hoeveel opzetstukken je bij de borstel krijgt.

Plaats een reactie

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben de oprichter van BeautyGaze. Afgestudeerd in 2012 af aan het Erasmus Universiteit Rotterdam in International Business, Marketing en Management. Ik houd ervan mensen te helpen zich zeker te voelen over hun uiterlijk. Daarnaast heb ik twee kinderen en woon in Roosendaal.

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen
De verschillen tussen zilvershampoo en toner 

Veel mensen kiezen ervoor om hun haar blond te verven. Toch kan het zijn dat je haar na het verven geel kan uitslaan. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het…

De voordelen van een zilvershampoo

Zilvershampoo wordt met de jaren steeds populairder onder de mensen. Vooral bij mensen met blond of grijs haar is zilvershampoo tegenwoordig onmisbaar. Toch zijn er nog veel mensen die het…

Wat zijn de voordelen van melkzuur?

Als je aan mensen vraagt wat melkzuur is denken veel mensen vaak aan een soort verzuurde melk. Toch is melkzuur ook een heel ander product. Melkzuur is namelijk een huidverzorgingsingrediënt….

Welke haarverzorging past bij jouw haartype?

Iedereen weet dat er heel veel verschillende soorten haartypes zijn. Elk haartype heeft weer een ander haarverzorging nodig. Toch is het voor veel mensen moeilijk om erachter te komen welke…

beste zilvershampoo

Je hoort tegenwoordig steeds meer mensen die zilvershampoo gebruiken. Zilvershampoo heeft namelijk een goed effect op geverfd blond of grijs haar. Het geeft namelijk een koele gloed aan het kapsel….

Waarom oogverzorging zo belangrijk is

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het verzorgen van hun huid. Toch vergeten genoeg mensen het verzorgen van de ogen. Je ogen hebben namelijk ook gewoon een goede verzorging…