De 12 Beste Krultangen Voor Dun Haar

Door: Erik
Geupdate op:

beste krultang voor dun haar

Onze selectiecriteria

Onderzochte producten

32

Onderzochte
producten

Bestede uren

16

Bestede
uren

2

Onderzoeken
uitgevoerd

Opmerkingen verzamelt

6

Opmerkingen
verzameld


Als je op zoek bent naar een krultang die perfect is voor dun haar, dan ben je goed terecht gekomen. In dit artikel bespreken we de 12 beste krultangen voor dun haar.

Na maanden lang verschillende soorten krultangen te testen, hebben we de 12 beste op een rijtje gezet. Het heeft lang geduurd en ook veel gekost, maar uiteindelijk is het ‘t allemaal waard geweest.

Dit doen we om de beste krultang voor jou te vinden. Omdat wij de producten al voor je getest hebben, hoef jij het niet meer te doen. 

Zorg er altijd voor dat je een goede conditioner gebruikt om schade te beperken. Bij het krullen kan je haar altijd schade op lopen en dit wil je zoveel mogelijk voorkomen.

Remington Pearl Pro Curl CI9532
ONZE FAVORIET
Remington Pearl Pro Curl CI9532
 • Binnen 30 seconden klaar voor gebruik
 • Pearl coating voor extra glans
 • 3 meter draaibaar snoer
BaByliss 25mm Curling Tong C325E
MEEST EFFECTIEF
BaByliss 25mm Curling Tong C325E
 • 10 Temperatuurstanden
 • Beschermd haar goed tegen de hitte
 • Uitstekend voor beginners
Revamp Progloss Big Tong krultang
BUDGET KEUZE
Revamp Progloss Big Tong krultang
 • Geschikt voor alle haartypen
 • Super snel op hitte
 • Perfecte budget keuze

Inhoudsopgave

Waarom een krultang voor dun haar essentieel is

Een goede krultang is essentieel voor dun haar, omdat het helpt bij het beperken van de schade. Vaak zie je bij mensen met dun haar dat ze veel producten nodig hebben om hun haar gezond te houden.

Als je van plan bent je haar regelmatig te krullen, dan is het verstandig om een goede krultang te vinden voor jouw haar. Je zult zien dat als je dit niet doet dat je haar super snel zal beschadigen.

Dit gebeurde bij mij en het heeft echt heel lang geduurd voordat mijn haar volledig hersteld was. Dus als je van plan bent je haar dagelijks of erg vaak te krullen, dan raad ik het je zeker aan om een goede krultang te gebruiken.

De 12 Beste Krultangen Voor Dun Haar

Hieronder zijn de 12 beste krultangen weergegeven voor dun haar. Zorg ervoor dat je er zoveel mogelijk test en kijkt welke het beste resultaat geeft.

1. Remington Pearl Pro Curl CI9532

#1
9.6/10 Score
 • Binnen 30 seconden klaar voor gebruik
 • Pearl coating voor extra glans
 • Wereldwijd te gebruiken

De Remington Pearl Pro Curl CI9532 is een krultang die erg goed is voor dun haar. Deze krultang heeft grote platen waardoor hij erg efficiënt krult. De meeste mensen die hun haar krullen zullen hier veel van profiteren.

Het krullen van haar duurt vaak erg lang, maar met deze krultang is dat zo gedaan. Ik gebruik deze krultang al superlang en heb er nog nooit problemen mee gehad. Meestal duurt het ongeveer 5 à 10 minuten.

Dan is mijn haar volledig gekruld en dat maakt deze krultang zo goed. Voor de veiligheid zit er ook een automatische uitschakeling op die na 1 uur wordt ingeschakeld. Als je van plan bent deze krultang aan te schaffen, dan zou ik het zeker doen.

Deze krultang behoort zeker tot de besten en veel mensen gebruiken hem. Als je naar de reviews kijkt is er niemand die een slechte ervaring heeft gehad.

2. BaByliss 25mm Curling Tong C325E

#2
9.4/10 Score
 • Bevat 10 temperatuurstanden
 • Extreem goed voor dun haar
 • Kan wat zwaar in de hand zijn

De BaByliss 25mm Curling Tong C325E is een krultang die erg goed is voor dun haar. Veel van mijn vriendinnen gebruiken deze krultang en ze hebben er nog nooit problemen mee gehad.

Zelf heb ik deze krultang een aantal weken getest voor mijn dunne haar. Het werkte supergoed, maar hij voelt goedkoop aan. Desondanks had het gebruik een goed resultaat en ik kreeg super mooie lokken.

Het product is niet superduur en erg goed voor dun haar. Als je van plan bent deze krultang aan te schaffen, dan zou ik het zeker doen.

Hij is alleen niet geschikt voor kort haar, dus daar moet je mee op passen. Daarnaast heeft de krultang 10 temperatuurstanden en is hij ideaal voor beginners.

3. Revamp Progloss Big Tong Krultang

#3
9.2/10 Score
 • Super snel klaar voor gebruik
 • Handig in hand
 • Komt met 2 jaar garantie

De Revamp Progloss Big Tong is een krultang die veel gebruikt wordt onder jongeren. Ik heb deze krultang ook vaak voorbij zien komen in de beauty community.

Wat ik zo fijn vind aan deze krultang is dat het super snel hele goede krullen maakt. En vooral bij dun haar zul je dit merken, daarnaast is de krultang keramisch.

Dat is iets wat je niet zo vaak ziet. De krultang beschermd je haar ook tegen hitte. Natuurlijk is dit niet het geval als je te heet gaat krullen, maar bij normaal gebruik zul je zien dat dit echt effect heeft.

De krultang is iets aan de prijzige kant, maar als je het budget ervoor hebt, dan is deze het zeker waard.

4. Remington Ci95 Pearl

#4
9/10 Score
 • Super handig om dun haar te krullen
 • Niet te zwaar in de hand
 • Snelle opwarming

De Remington Ci95 Pearl is een krultang die ik super veel heb gebruikt. Deze krultang heb ik een aantal maanden geleden aangeschaft om uit te proberen.

In het begin had ik er twijfels over, maar naarmate ik deze krultang vaker gebruikte lukte het steeds beter. De krultang kan tot wel 210 graden worden en is binnen 30 seconden klaar voor gebruik.

De keramische coating die de krultang heeft kan erg snel slijten. Daar moet je wel mee oppassen. Maar de meeste mensen krullen hun haar niet dagelijks, dan kan het geen kwaad.

Daarnaast is het belangrijk om de krultang eerst goed te leren gebruiken. De meeste mensen weten vaak niet hoe je zo’n krultang moet gebruiken. Zorg ervoor dat je eerst een beetje oefent voordat je echt je haar helemaal gaat krullen.

Al met al is deze krultang supergoed en raad ik hem zeker aan.

5. BaByliss 32mm Curling Tong C332E

#5
8.8/10 Score
 • Zeer snel op temperatuur
 • Geschikt voor alle haartypes
 • Gebruikersvriendelijk

De BaByliss 32mm Curling Tong C332E is een krultang die geschikt is voor dun haar. Ik gebruik deze krultang al ongeveer 3 maanden en door de ionische functie kan ik m’n haar heel snel krullen.

Het krullen van mijn haar vond ik altijd moeilijk, maar met deze krultang gaat het een stuk sneller. Met deze krultang zul je zien dat het krullen veel leuker wordt. Vaak vond ik mijn haar krullen nooit leuk, omdat het lang duurde.

Je kunt de krultang in verschillende vormen aanschaffen. Zorg ervoor dat je een krultang koopt die bij jouw haartype past. Kijk hoe breed de krultang moet zijn om jouw haar te krullen.

Daarnaast is het wel belangrijk om te onthouden dat deze krultang niet geschikt is voor kort haar. Als je erg kort haar hebt, dan is het misschien verstandiger om voor een andere krultang te gaan.

6. Max Pro Twist

#6
8.5/10 Score
 • Schakelt na 60 minuten automatisch uit
 • Geschikt voor dun, dik en fijn haar
 • Sterke grip

De Max Pro Twist is één van mijn favoriete krultangen. Deze krultang werkt supergoed voor elk haartype en verricht wonderen. Het enige probleem is dat het iets duurder is dan de gemiddelde krultang.

Het is belangrijk om de juiste producten erbij te gebruiken. Denk maar aan een conditioner of haarmasker. Deze producten zullen je leven een heel stuk makkelijker maken.

In het begin twijfelde ik erg over deze krultang, omdat ik er al meerdere had getest en de meeste op elkaar leken. Maar toch heb ik besloten deze krultang te gaan testen en ik heb er zeker geen spijt van.

Al met al is dit een hele goede krultang en zeker het proberen waard. Vooral als je het budget hebt, dan moet je er zeker voor gaan.

7. Carmen CT6350

#7
8.3/10 Score
 • Beschermende koude tip
 • Automatische uitschakeling na 30 minuten
 • Meedraaiend snoer

De Carmen CT6350 is een krultang die zeer populair is in de beauty community. Hij heeft ontzettend veel reviews. De krultang werkt supergoed voor dun haar, maar niet voor kort haar.

De krultang komt met 3 opzetstukken, dit is super fijn als je ze wilt verwisselen. Bijv. als je een langer of korter haar wil krullen. Het snoer draait mee, wat ervoor zorgt dat je niet de hele krultang hoeft te draaien.

Daarnaast maakt het je lokken een stuk glanzender. Dit heb ik gemerkt bij de eerste paar weken. Vaak duurt het een aantal weken voordat je echt veel resultaat ziet.

Natuurlijk zul je zien dat je krullen beter worden, maar om volledig gebruik te maken van de keramische platen moet je geduld hebben.

8. VAIVE Professionele Golvenkrultang

#8
8.2/10 Score
 • Geschikt voor zowel dik als dun haar
 • Voor professioneel gebruik
 • Bevat digitale display

De VAIVE Professionele Golvenkrultang is een krultang die super goed dun haar krult. Het komt met een digitale display wat super handig is. Deze krutlang is geschikt voor dun en dik haar.

Daarnaast is het belangrijk om een goede conditioner te gebruiken tijdens het krullen. Ik raad vooral keratin aan, omdat dit de beste is. Deze zorgt ervoor dat je minder vaak uit kan drogen.

Als je deze wilt kopen, kun je hem hierboven aanschaffen. Zorg er wel voor dat je er eentje koopt die de goede temperaturen heeft.

Meestal zijn de krultangen in verschillende temperaturen te koop, maar is soms is alleen 120 graden mogelijk. De VAIVE golvendheid heeft wel echt alle temperaturen.

9. Remington Keratin Protect CI83V6

#9
8.1/10 Score
 • Voor sterker en gezonder haar
 • Fexibele platen
 • Temperatuur is instelbaar tussen 160°C & 230°C

De Remington Keratin Protect CI83V6 is een goede krultang. De keramische coating voorkomt verhitting, beschermt tegen schadelijke hitte en beschermt tegelijkertijd je haar.

De krultang is gemaakt van keramische materialen en beschikt over een extra grote grip zodat je niet bang hoeft te zijn dat hij uit je hand valt. Ik gebruik deze krultang al een aantal weken en kan hem zeker aanraden.

De krultang warmt op in 30 seconden op tot 230 graden. Hij is geschikt voor iedere haarsoort, maar het is wel belangrijk om een aantal reviews te lezen voordat je hem koopt!

10. GLENNA Automatische Krultang

#10
8/10 Score
 • Beschikt over ionentechnologie
 • Keramische coating
 • Handig om op reis te nemen

De GLENNA Automatische Krultang is een krultang waarmee je zelfgemaakte golven in 30 seconden kan creëren. Deze krultang beschikt over een intelligente motor die de temperatuur regelt.

Met deze krultang maak je in no-time een prachtige look waarmee je stijlvol naar je werk, school of feestje gaat. Daarnaast is het perfect voor dun haar, vooral voor de punten.

Met een krultang ben je sneller en beter in staat om golven te maken. Meteen na het krullen kan je al opschudden voordat het haar uitgewassen is, deze techniek noemt men “te goed” en zorgt ervoor dat je sneller een look hebt die lang meegaat.

Met de GLENNA automatische krultang ben je verzekerd van een perfecte look.

11. Bestope 6 in 1 Krultang

#11
7.9/10 Score
 • Temperatuur instelbaar van 120°C tot 220°C
 • Komt met handschoenen
 • Perfect cadeau

De Bestope 6 in 1 Krultang is een krultang waarmee je oneindig kan variëren in golvende look.

Met de 6 meegeleverde opzetstukken is het mogelijk om vervelende krullen te voorkomen, gebruik te maken van speciale brede krul- of ronde krultangen en uiteraard heb je ook de mogelijkheid om lange draden te trekken door je haar.

Met de keramische coating zorgt de krultang ervoor dat je haar een glanzende uitstraling krijgt na het krullen, en dat je haar minder snel uitdroogt.

Al met al is de Bestope 6 in 1 Krultang een veilige en betrouwbare krultang die je kan helpen met je hopeloze losse lokken.

12. BaByliss Pro 180 Krultang

#12
7.8/10 Score
 • Met ionische functie
 • Bevat 10 verschillende standen
 • Perfect voor dun haar

De BaByliss Pro 180 Krultang vernieuwde het traditionele krullenconcept en werd benoemd tot een van de best verkochte krultangen in Europa.

Dit is niet zo gek, want dankzij de Satin Touch coating kan je eindeloos variëren met golven, waves en vlechten. Dankzij de Ultra Fast Heat technologie is de krultang snel op temperatuur en daardoor effectiever.

De krultang heb ik een aantal malen gebruikt en ik kan zeggen dat deze mij erg goed bevalt. Als je van plan bent om een krultang aan te schaffen, dan is dit zeker een serieuze keuze.

Ik raad het zeker aan. Alleen al voor de Satin Touch coatings is hij het geld waard!

Aanbevolen Artikel: De 12 Beste Conditioners Voor Pluizig Haar

Veelgestelde vragen

Hieronder staan een aantal veelgestelde vragen om jou te helpen bij het vinden van de beste krultang voor dun haar.

Welke krultang is het minst schadelijk voor je haar?

Er zijn meerdere krultangen die het minst schadelijk zijn voor je haar. De krultang die ik het best vond is de Remington Pearl Pro Curl CI9532. Deze krultang is perfect en gebruiksvriendelijk.

Je kan hem overal mee nemen, hij is niet te zwaar en je hebt een goede gebruikershandleiding bij de krultang. Deze krultang geeft een heel mooi resultaat.

Waarom kegelvormige krultang?

De reden waarom mensen een kegelvormige krultang gebruiken is omdat je hier met meer haar tegelijk doorheen kan gaan. Dit zorgt voor een mooier resultaat, het krijgen van golven in het haar gaat sneller en word er minder pijnlijk uitgehaald.

Conclusie

Nu je aan het einde van het artikel bent gekomen ben ik erg benieuwd of je de juiste krultang voor jou hebt gevonden. Natuurlijk staat gebruiksgemak bovenop, dus als je hem zelf heel makkelijk wilt gaan gebruiken kan je best de Remington Pearl Pro Curl CI9532 nemen.

Deze is ook na 2 jaar nog perfect in orde en heeft geen spoortje roest. Dit is toch echt heel mooi te noemen.

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben de oprichter van BeautyGaze. Afgestudeerd in 2012 af aan het Erasmus Universiteit Rotterdam in International Business, Marketing en Management. Ik houd ervan mensen te helpen zich zeker te voelen over hun uiterlijk. Daarnaast heb ik twee kinderen en woon in Roosendaal.

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen
sporters

Haarverzorging voor sporters is essentieel vanwege uitdagingen zoals zweet, chloor, zout water en blootstelling aan de elementen. Basisverzorging omvat regelmatig wassen met geschikte shampoos en conditioners, terwijl specifieke strategieën zoals het dragen van een badmuts of het gebruik van leave-in conditioners kunnen helpen bij specifieke situaties. Kies natuurlijke haarverzorgingsproducten die passen bij jouw haartype en behoeften voor gezond en sterk haar, zelfs tijdens het sporten.

stralende huid voeding

Voor een stralende huid zijn voedingsstoffen als vitamines A, C, E, mineralen zoals zink en selenium, en omega-3 vetzuren essentieel. Water houdt de huid gehydrateerd. Eet groenten, fruit, vette vis en noten, en vermijd suiker, bewerkte voeding, sommige zuivelproducten, alcohol en cafeïne voor een gezonde huid.

zwanger

Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om je haar zorgvuldig te verzorgen. Gebruik milde en veilige haarproducten zonder sulfaten en parabenen, was je haar regelmatig, vermijd agressieve stylingtools en chemicaliën zoals haarkleurmiddelen tijdens het eerste trimester. Zorg voor een uitgebalanceerd dieet met essentiële voedingsstoffen en hydrateer je haar met maskers. Hormonale veranderingen kunnen haaruitval veroorzaken, maar dit is meestal tijdelijk. Raadpleeg een arts voor aanhoudende haarproblemen.

natuurlijke oliën voor het haar

Natuurlijke oliën zoals kokos-, argan- en jojobaolie zijn top voor je haar. Ze voeden, geven glans, en beschermen tegen schade. Gebruik ze als masker of conditioner, afhankelijk van wat je haar nodig heeft. Ze zijn veel beter dan synthetische producten die vaak schadelijk zijn. Kies de juiste olie voor jouw haartype en experimenteer gerust met mengsels voor het beste resultaat.

In deze blogpost worden de invloeden van het weer op de huid laten zien. Ook worden er tips gedeeld, zodat je weet wat je hiertegen kan doen.

De verschillen tussen zilvershampoo en toner 

Veel mensen kiezen ervoor om hun haar blond te verven. Toch kan het zijn dat je haar na het verven geel kan uitslaan. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het…