De 8 Beste Shampoos Voor Gekleurd Haar

Door: Kimberly
Geupdate op:

Onze selectiecriteria

Onderzochte producten

34

Onderzochte
producten

Bestede uren

21

Bestede
uren

4

Onderzoeken
uitgevoerd

Opmerkingen verzamelt

14

Opmerkingen
verzameld


Het verven van haar kan heel leuk zijn, maar het betekent ook dat je te maken krijgt met de onvermijdelijke vervaging en beschadiging na verloop van tijd.

De sleutel is om de beste shampoo voor gekleurd haar te vinden die je kleur levendig houdt en er de hele dag lang fris uitziet. Hieronder vind je 8 shampoos die perfect zijn om je lokken mooi te houden!

Rich Intense Moisture Shampoo
ONZE FAVORIET
Rich Intense Moisture Shampoo
 • Geschikt voor elk haartype
 • Diepe reiniging
 • Ideaal voor droog geverfd haar
L’Oréal Paris Elvive Color Vive Shampoo
MEEST EFFECTIEF
L’Oréal Paris Elvive Color Vive Shampoo
 • Geeft extra bescherming
 • Gaat super lang mee
 • Heerlijke geur
Plantur39 Gekleurd Haar
BUDGET KEUZE
Plantur39 Gekleurd Haar
 • Bevat cafeïne
 • Ideaal voor nieuw geverfd haar
 • Geeft extra volume

Inhoudsopgave

Waarom een aparte shampoo voor gekleurd haar?

Een shampoo voor gekleurd haar is essentieel. Als je haar gaat verven is het van belang dat je een goede shampoo ervoor gebruikt. Veel mensen weten dit misschien niet, maar als je een shampoo gebruikt die niet gemaakt is voor gekleurd haar kan de kleur er snel uit gaan.

Soms kan dit al na enkele keren wassen met gewone shampoo gebeuren. Dat is de belangrijkste reden waarom een aparte shampoo voor gekleurd haar superbelangrijk is. Er zijn veel verschillende merken shampoo voor gekleurd haar.

De 8 Beste Shampoo Voor Gekleurd Haar

Hieronder zijn de 8 beste shampoos voor gekleurd haar weergegeven.

1. Rich Intense Moisture Shampoo

#1
Rich Intense Moisture Shampoo

Rich Intense Moisture Shampoo

 • Geschikt voor elk haartype
 • Diepe reiniging
 • Ideaal voor droog geverfd haar

De rich intense moisture shampoo werkt voor alle haartypes en is één van de beste shampoos voor gekleurd haar. Ik heb door de jaren heen mijn haar heel erg vaak geverfd en elke keer heb ik deze shampoo gebruikt.

De shampoo lijkt wel op de shampoo van salonkwaliteit. De shampoo bevat essentiële eiwitten die gezond zijn voor de haarzakjes. Daarnaast reinigt deze shampoo het haar erg goed. Zorg er wel voor dat je een conditioner gebruikt na de shampoo.

Wat ik zo fijn vind aan deze shampoo is dat het niet de kleuren eruit wast. Dit heb ik wel gemerkt bij andere shampoomerken, maar niet bij deze. Normaal gesproken gaat deze shampoofles ongeveer 3 maanden mee. 

Maar het ligt er ook aan hoe vaak je je haar wast. Daarom is het belangrijk dat je niet vaker dan 3x per week je haar wast, omdat dit ook schadelijk kan zijn op langere termijn.

2. L’Oréal Paris Elvive Color Vive Shampoo

#2
L’Oréal Paris Elvive Color Vive Shampoo

L’Oréal Paris Elvive Color Vive Shampoo

 • Geeft extra bescherming
 • Gaat super lang mee
 • Heerlijke geur

De L’Oréal Paris Elvive Color Vive Shampoo is perfect voor mensen met gekleurd haar. De fles is gemaakt van 100% gerecycled plastic en je kunt de fles ook altijd nog recyclen als je zou willen. 

Waarom deze shampoo zo goed is, is omdat hij speciaal gemaakt is voor gekleurd haar en highlights. Bij veel andere shampoos zie je dit niet, maar het is wel ontzettend belangrijk. De shampoo beschermt het haar tegen het vervagen van de kleur.

Als twijfelt of deze shampoo wel iets voor jou is, dan zou ik het zeker gebruiken. De fles is niet al te prijzig en gaat erg lang mee. Je kunt er minimaal 6 maanden mee doen als je een 6 pack koopt.

Al met al is het een kleurbeschermende shampoo en is er dus voor gemaakt om je gekleurde haar te beschermen.

3. Plantur39 Gekleurd Haar

#3
Plantur39 Gekleurd Haar

Plantur39 Gekleurd Haar

 • Bevat cafeïne
 • Ideaal voor nieuw geverfd haar
 • Geeft extra volume

De Plantur39 gekleurd shampoo is perfect voor mensen met geblondeerd of geverfd haar. Deze shampoo heeft mijn haar door de jaren heen heel erg geholpen. Ik heb meerdere shampoos getest en dit is zeker een van de betere.

Onthoudt wel dat deze shampoo niet heel erg lang mee gaat, maar voor de prijs hoef je het niet te laten. Het is een shampoo voor een tientje. Als je binnen een bepaald budget moet blijven dan is deze shampoo een goed keus.

Veel mensen uit de beauty community gebruiken deze shampoo en hij is vaak aangeraden door hen. Je hoeft de shampoo maar ongeveer 2 tot 3 minuten te laten intrekken, vervolgens kun je het uitspoelen met lauw water.

Zorg er wel voor dat je niet met heet water je haar wast. Op langere termijn kan dit erg schadelijk zijn voor je haar.

4. Fudge Damage Rewind Violet Duo

#4
Fudge Damage Rewind Violet Duo

Fudge Damage Rewind Violet Duo

 • Goede prijs/kwaliteitsverhouding
 • Ruikt heerlijk
 • Komt in duo pack

De Fudge Damaged Rewind violet duo is een shampoo die in een set komt. Deze shampoo en conditioner zijn ervoor gemaakt om gekleurd haar en blondines te helpen.De shampoo moet je ongeveer 5 minuten in laten werken voor het beste resultaat.

Waarom deze shampoo zo goed is, is omdat de shampoo super lekker ruikt en erg lang mee gaat. Voor de prijs hoef je het niet te laten gaan aangezien beide producten erg gezond zijn voor gekleurd haar.

Als je vaker je haar gaat verven dan is deze shampoo essentieel. Het zorgt ervoor dat je haar glanzender en zachter wordt, daarnaast helpt het ook je haar beschermen.

Veel mensen die hun haar gaan verven gebruiken vaak niet de juiste producten en dit kan op langere termijn erg slecht zijn voor het haar. Daarom is het van belang om goede producten te gebruiken.

Als je van plan bent deze producten aan te schaffen, dan raad ik dat zeker aan. Je kunt goede resultaten verwachten zolang je het blijft gebruiken.

5. Andrelon Shamp Levendige Kleur

#5
Andrelon Shamp Levendige Kleur

Andrelon Shamp Levendige Kleur

 • Geeft een beschermende glans
 • Ideaal voor nieuw geverfd haar
 • Geschikt voor droog en dun haar

De Andrelon Shampoo Levendige kleur is gemaakt voor mensen met gekleurd haar. Waarom deze shampoo zo goed is, is omdat het voor een langere permanente kleur zorgt. Veel mensen denken bij een Andrelon shampoo dat het niet effectief is.

Maar dat is zeker niet het geval met deze shampoo. Het laat je haar stralen en je behoudt langdurig je gekleurde haar. Wat wel belangrijk is bij het gebruiken van deze shampoo, is dat je een goede conditioner of haarmasker gebruikt.

Conditioners en haarmaskers zijn essentieel, vooral als je geverfd haar hebt. De Andrelon shampoo is voordelig en komt in een 6-pack. Je kunt er vanuit gaan dat je dat je de aankomende maanden goed zit.

Vaak zie je ook bij andere shampoo-merken dat je bijna elke maand een nieuwe fles moet halen. Bij deze hoeft je daar niet van uit te gaan, daarom kopen veel mensen deze shampoo. Niet alleen omdat het goed werkt, maar ook omdat het voordelig is.

6. Honma Tokyo Coffee Premium

#6
Honma Tokyo Coffee Premium

Honma Tokyo Coffee Premium

 • Komt in driedelige set
 • Bevat cafeïne
 • Ideaal voor beschadigd haar

De Honma Tokyo shampoo is een hele behandeling die je in huis krijgt. Dit is één van de betere full treatments die je online kan kopen. Na een bezoek van de kapper ben ik erachter gekomen dat een hele behandeling bij de kapper al snel € 300 tot € 500 kan kosten.

Dit is erg prijzig en vooral als je dit regelmatig wilt gaan doen. Daarom is deze behandeling zo goed. Voor minder dan € 50 kun je al een hele behandeling krijgen, alhoewel je het wel zelf moet uitvoeren.

Maar als je hier de tijd en ervaring voor hebt dan is dit een hele goede keus. Vooral als je gekleurd haar hebt is dit erg goed.

Je krijgt alle producten die die je nodig hebt en daarnaast kun je het meerdere keren gebruiken. Voor veel mensen lijkt dit misschien overbodig, maar het is het echt waard en vooral als je van plan bent je haar regelmatig te verven.

7. Shea Moisture Manuka Honey

#7
Shea Moisture Manuka Honey

Shea Moisture Manuka Honey

 • Hydrateert haar extreem goed
 • Bevat honing
 • Geschikt voor elk haartype

De Shea Moisture Manuka Honey shampoo komt in een set met een conditioner. Deze producten zijn erg goed omdat het Mafura olie bevat. Maar niet alleen dat, het is ook erg gezond voor het haar.

Het voorkomt uitdroging van gekleurd haar, en daarnaast is het ook nog voordelig. Je hoeft er niet honderden euro’s aan uit te geven. Wat ik zo goed vind aan deze producten is dat het honing bevat.

Honing brengt bewezen goede resultaten, vooral bij gekleurd haar. Als je van plan bent deze producten te gaan gebruiken, dan hoef je er niet over te twijfelen. Je zit goed met deze shampoo en conditioner.

Ik heb zelf heel veel verschillende haarproducten getest en deze behoort zeker tot de lijst van de beste shampoos voor gekleurd haar.

Veelgestelde vragen

Hieronder staan een aantal veelgestelde vragen weergegeven. Deze vragen zouden jou kunnen helpen naar het vinden van de beste shampoo voor gekleurd haar.

Is een shampoo voor gekleurd haar essentieel?

Ja, een shampoo voor gekleurd haar is essentieel, niet alleen omdat het goed is voor je haar. Maar ook omdat het veel voordelen met zich mee brengt. Denk maar aan het minder vervagen van de kleur in je haar.

Of een extra beschermlaag geven tijdens het wassen van je haar. Zo zijn er meerdere voordelen die je krijgt bij het gebruikmaken van een shampoo voor gekleurd haar. Natuurlijk werkt niet iedere shampoo voor elk persoon, maar zolang je meerdere producten blijft testen zul je er uiteindelijk 1 vinden die bij jouw haar past.

Het duurde bij mij ook enkele maanden voordat ik de juiste shampoo vond voor mijn haar. Maar als je uiteindelijk een shampoo vindt die bij jouw haar past dan zit je goed. Je hoeft niet telkens nieuwe producten te gaan testen en je kan voor altijd dezelfde shampoo gebruiken.

Hoe vaak haar wassen met shampoo voor gekleurd haar?

Je haar wassen met een shampoo voor gekleurd haar doe je het beste 2 a 3 keer per week. Doe dit niet dagelijks, want op langere termijn kan dit erg schadelijk zijn voor je haar. En vooral bij geverfd haar zul je na een tijdje zien dat de kleur begint te vervagen.

Daarom is het van belang om niet dagelijks je haar te wassen. Zorg ervoor dat je ongeveer 2 tot 3 keer per week je haar wast. Dit is voor de meeste mensen extreem belangrijk, omdat veel mensen vaker hun haar wassen.

Na een tijdje je haar dagelijks wassen, zul je zien dat je het langzaam begint uit te drogen en dit wil je voorkomen. Daarnaast is het verstandig om een conditioner te gebruiken na de shampoo.

Hoe kies je de beste shampoo voor gekleurd haar?

De beste shampoo voor gekleurd haar kies je door te kijken naar je eigen haartype. Als je weet wat voor haartype je hebt, dan is het eigenlijk heel makkelijk. Je zoekt een aantal producten uit die bij jouw haartype passen en je begint deze te testen.

Hoe vind je je haar type is een vraag die wij veel gesteld krijgen. Maar je kunt het zien door te voelen aan je haar. Bij de meeste mensen kun je in één oogopslag zien wat voor haartype ze hebben. Maar bij andere ook weer niet.

Als je het niet weet en ook niet weet hoe je erachter komt, dan raad ik aan om het aan je haarstylist te vragen. Zij weet het wel aangezien ze al vaak meerdere jaren ervaring hebben als kapster.

Conclusie

Nu je aan het eind bent gekomen van dit artikel kun je beginnen met het doorlopen van de lijst. Het is wel belangrijk dat je zoveel mogelijk producten test. Op deze manier vind je sneller de juiste shampoo, maar niet alleen dat, je zult ook meer ervaring opdoen tijdens het testen van deze shampoos.

Uiteindelijk moet je het zien als een investering en niet als een maandelijkse kostenpost. Veel mensen denken dat ze duizenden euro’s hieraan kwijt zijn. Maar als je uiteindelijk de juiste shampoo hebt gevonden hoef je niet elke week nieuwe producten te testen.

Je kunt heel je leven dezelfde producten gebruiken en je weet dat het werkt. Dat is het belangrijkste wat je moet onthouden.

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben Kimberly, een studente aan TU Delft die houdt van alles wat met schoonheid te maken heeft. Zelf heb ik twee huisdieren, een kat en een hond, die altijd aan mijn zijde zijn. Als ik niet bezig ben met schoolwerk of bloggen over beauty, breng ik graag tijd door met mijn vriendinnen!

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen

Deze tekst gaat over het belang van scheerschuim. Zo weet je precies waarom deze voor velen vanzelfsprekende stap in het scheren, nou eenmaal zo belangrijk is.

In deze blogpost gaat het over de verschillende stappen uit een skincare routine. Zo weet jij precies wat voor verschillende stappen in huidverzorging er zijn.

In deze blogpost wordt uitgelegd hoe je jouw nagels kunt ontdoen van gellak of nepnagels. Zo kun je weer jouw natuurlijke nagels rocken óf ze klaar maken voor de volgende set nagels!

sporters

Haarverzorging voor sporters is essentieel vanwege uitdagingen zoals zweet, chloor, zout water en blootstelling aan de elementen. Basisverzorging omvat regelmatig wassen met geschikte shampoos en conditioners, terwijl specifieke strategieën zoals het dragen van een badmuts of het gebruik van leave-in conditioners kunnen helpen bij specifieke situaties. Kies natuurlijke haarverzorgingsproducten die passen bij jouw haartype en behoeften voor gezond en sterk haar, zelfs tijdens het sporten.

stralende huid voeding

Voor een stralende huid zijn voedingsstoffen als vitamines A, C, E, mineralen zoals zink en selenium, en omega-3 vetzuren essentieel. Water houdt de huid gehydrateerd. Eet groenten, fruit, vette vis en noten, en vermijd suiker, bewerkte voeding, sommige zuivelproducten, alcohol en cafeïne voor een gezonde huid.

zwanger

Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om je haar zorgvuldig te verzorgen. Gebruik milde en veilige haarproducten zonder sulfaten en parabenen, was je haar regelmatig, vermijd agressieve stylingtools en chemicaliën zoals haarkleurmiddelen tijdens het eerste trimester. Zorg voor een uitgebalanceerd dieet met essentiële voedingsstoffen en hydrateer je haar met maskers. Hormonale veranderingen kunnen haaruitval veroorzaken, maar dit is meestal tijdelijk. Raadpleeg een arts voor aanhoudende haarproblemen.