Een goede mondhygiëne begint bij een schone tong: 5x beste tongschrapers

Door: Erik
Gepubliceerd op:

tongschraper

Onze selectiecriteria

Onderzochte producten

53

Onderzochte
producten

Bestede uren

41

Bestede
uren

5

Onderzoeken
uitgevoerd

Opmerkingen verzamelt

20

Opmerkingen
verzameld


Poets jij weleens je tong? Wanneer deze vraag gesteld wordt, kijken mensen vaak raar op. Toch is het poetsen van de tong niet iets overbodigs. Sterker nog: het is ontzettend belangrijk om jouw tong schoon te houden om zo kwaaltjes in het gebit te voorkomen. 

Ben jij op zoek naar een goede tongschraper? Dan kun je eens een kijkje nemen in de onderstaande lijst. Hieronder zetten wij namelijk de vijf beste tongschrapers voor je op een rij.

Inhoudsopgave

Lijst met 5 beste tongschrapers

Zeg maar vaarwel tegen een slechte adem en hallo tegen een schoon gebit met de onderstaande tongschrapers.

RX Goods tongschraper

Wanneer je de tongschraper van RX Goods aanschaft, krijg je er niet één, maar drie. Zo krijg je een tongschraper voor het lichte werk, een tongschraper om de achterkant van de tong te bereiken en eentje om de tong grondig schoon te maken. Deze tongschrapers zijn gemaakt van duurzaam rvs, waardoor je de schrapers eenvoudig kunt schoonmaken en bewaren.

Gum tongschraper

Na het tandenpoetsen kun je nog even de tong schoonmaken met de tongschraper van Gum. Deze tongschraper heeft aan de voorkant zachte haartjes waarbij je de viezigheid los kan maken, en vervolgens kun je met de harde achterkant de viezigheden wegschrapen. Zowel de mond als de tongschraper even omspoelen, en de mond is weer fris en fruitig!

OrganiBrush tongschraper

Ben je op zoek naar een duurzame tongschraper? Dan kun je de tongschraper van OrganiBrush overwegen. Deze tongschraper is namelijk gemaakt van koper en is daarmee antibacterieel. Daarnaast doet de tongschraper goed zijn werk: het zal de bacteriën en tandplak van de tong afhalen, zodat de nare luchtjes vanzelf verdwijnen.

Halita tongschraper

Met de tongschraper van Halita kun jij op een goede manier de tong schoonmaken. Deze tongschraper is namelijk iets scherper dan je misschien gewend bent bij een tongschraper, maar dat heeft wel zo zijn voordelen. Bovendien heeft deze tongschraper een fijn handvat.

Dentek tongschraper

De tongschraper van Dentek is iets anders dan de bovengenoemde in deze lijst. Deze tongschraper heeft namelijk fijne haartjes waarmee je de tong diep kunt reinigen. Vervolgens kun je met de schraper het vuil weghalen.

Waarom je tong poetsen zo belangrijk is

Naast dat we twee keer per dag moeten tandenpoetsen, moeten we ook een of twee keer per dag onze tong poetsen. Dit komt omdat er gedurende de dag ook allerlei bacteriën op de tong verzamelen. Wanneer je deze niet op tijd weghaalt, kan dat gebitsproblemen veroorzaken zoals gaatjes en een slechte adem. Een tongschraper is dus van groot belang in een goede mondverzorgingsroutine.

De volledige top-5 tongschrapers

Veelgestelde vragen

Hoe moet je je tong poetsen?

Je tong moet je poetsen met een tongschraper. Steek de tong zo ver mogelijk uit en plaats de tongschraper zo ver mogelijk achterop de tong en maak een vegende beweging naar voren. 

Wat betekent een witte aanslag op de tong?

De witte laag op je tong zijn waarschijnlijk allemaal bacteriën. Het is belangrijk dat je deze laag weghaalt met een tongschraper.

Hoe vaak moet je je tong poetsen?

Het is belangrijk om iedere ochtend je tong te poetsen, en desnoods ook in de avond.

Plaats een reactie

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben de oprichter van BeautyGaze. Afgestudeerd in 2012 af aan het Erasmus Universiteit Rotterdam in International Business, Marketing en Management. Ik houd ervan mensen te helpen zich zeker te voelen over hun uiterlijk. Daarnaast heb ik twee kinderen en woon in Roosendaal.

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen
De verschillen tussen zilvershampoo en toner 

Veel mensen kiezen ervoor om hun haar blond te verven. Toch kan het zijn dat je haar na het verven geel kan uitslaan. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het…

De voordelen van een zilvershampoo

Zilvershampoo wordt met de jaren steeds populairder onder de mensen. Vooral bij mensen met blond of grijs haar is zilvershampoo tegenwoordig onmisbaar. Toch zijn er nog veel mensen die het…

Wat zijn de voordelen van melkzuur?

Als je aan mensen vraagt wat melkzuur is denken veel mensen vaak aan een soort verzuurde melk. Toch is melkzuur ook een heel ander product. Melkzuur is namelijk een huidverzorgingsingrediënt….

Welke haarverzorging past bij jouw haartype?

Iedereen weet dat er heel veel verschillende soorten haartypes zijn. Elk haartype heeft weer een ander haarverzorging nodig. Toch is het voor veel mensen moeilijk om erachter te komen welke…

beste zilvershampoo

Je hoort tegenwoordig steeds meer mensen die zilvershampoo gebruiken. Zilvershampoo heeft namelijk een goed effect op geverfd blond of grijs haar. Het geeft namelijk een koele gloed aan het kapsel….

Waarom oogverzorging zo belangrijk is

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het verzorgen van hun huid. Toch vergeten genoeg mensen het verzorgen van de ogen. Je ogen hebben namelijk ook gewoon een goede verzorging…