BHA en AHA: wat is eigenlijk het verschil?

Door: Erik
Gepubliceerd op:

Onze selectiecriteria

Onderzochte producten

53

Onderzochte
producten

Bestede uren

41

Bestede
uren

5

Onderzoeken
uitgevoerd

Opmerkingen verzamelt

20

Opmerkingen
verzameld


Je ziet vaak op de productinformatie van gezichtsverzorgingsproducten de woorden ‘AHA’ of ‘BHA’ terugkomen. We snappen dat je je afvraagt wat deze woorden eigenlijk inhouden en sterker nog, wat het voordeel ervan is. Hieronder vertellen we je wat BHA en AHA is en wat de verschillen zijn.

Inhoudsopgave

BHA

BHA is de afkorting voor betahydroxyzuur. Dit wordt ook wel salicylzuur genoemd en deze ingewikkelde term heeft een verrassende werking voor de huid. Wanneer je jouw huid gaat exfoliëren met salicylzuur zal de huid maar ook de poriën worden gereinigd. De huid zal dus diep worden geëxfolieerd. Dat is vooral prettig als je last hebt van mee-eters, grote poriën en puistjes. Bovendien werkt salicylzuur ontstekingsremmend, wat vaak als prettig wordt ervaren. De huid kan dus rustiger worden dankzij BHA, bijvoorbeeld als je gevoelig bent voor rode plekken of rosacea. 

AHA

AHA is de afkorting voor alphahydroxyzuur. Ook een zuur dus, net zoals bij BHA. Toch heeft deze zuur een net iets andere werking dan die van BHA. Alphahydroxyzuur wordt ook wel glycolzuur genoemd. Deze zuur is vooral van belang als je een huidprobleem zoals huidveroudering wil aanpakken. De zuur zal het oppervlak van de huid exfoliëren en zorgt ervoor dat er weer een mooie glans ontstaat. Zelfs rimpels kunnen hiermee verdwijnen. Ook pigmentvlekken en plekken van zonneschade kan worden aangepakt dankzij AHA.

De verschillen

Er zitten wel degelijk verschillen tussen BHA en AHA. Het is dan wel allebei een zuur; beide zuren hebben zo hun eigen werking. Waar bij BHA vooral huidproblemen worden aangepakt zoals puistjes, oneffenheden en rode plekjes worden bij AHA vooral huidproblemen aangepakt zoals ouderdomsplekjes. 

Bovendien is BHA oplosbaar in olie, terwijl AHA oplosbaar is in water. Dat betekent dat een exfoliant met BHA vooral geschikt is voor de vette huid, terwijl een exfoliant met AHA geschikt is voor de droge huid.

De overeenkomsten

De ingrediënten van BHA en AHA zijn allebei zuren, die allebei een exfolierende werking hebben. Hierdoor kunnen specifieke huidprobleem worden aangepakt zodat jij weer rond kunt lopen met een glanzende huid. Denk bijvoorbeeld aan pigmentvlekken of rode, oneffenheden. Daarnaast zullen beide ingrediënten er ook voor zorgen dat je huid wordt gehydrateerd. Zeg dus maar vaarwel tegen een droge huid!

Veelgestelde vragen

Wat is een exfoliant?

Een exfoliant is een verzorgingsproduct waarmee je dode huidcellen kunt verwijderen. Het is iets anders dan een scrub: een scrub kan de huid juist beschadigen doordat je te hard kunt scrubben. Met een exfoliant gebeurt dat niet. 

Hoe vaak moet je exfoliëren?

Het verschilt per huidtype en jouw doelen: soms is 3 keer per week exfoliëren voldoende, terwijl bij de ander 7 keer per week exfoliëren voldoende is.

Waarvoor dient een exfoliant met BHA?

Een exfoliant met BHA is oplosbaar in olie en zorgt ervoor dat huidproblemen zoals acne, mee-eters of rode plekjes kunnen verdwijnen.

Plaats een reactie

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben de oprichter van BeautyGaze. Afgestudeerd in 2012 af aan het Erasmus Universiteit Rotterdam in International Business, Marketing en Management. Ik houd ervan mensen te helpen zich zeker te voelen over hun uiterlijk. Daarnaast heb ik twee kinderen en woon in Roosendaal.

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen
De verschillen tussen zilvershampoo en toner 

Veel mensen kiezen ervoor om hun haar blond te verven. Toch kan het zijn dat je haar na het verven geel kan uitslaan. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het…

De voordelen van een zilvershampoo

Zilvershampoo wordt met de jaren steeds populairder onder de mensen. Vooral bij mensen met blond of grijs haar is zilvershampoo tegenwoordig onmisbaar. Toch zijn er nog veel mensen die het…

Wat zijn de voordelen van melkzuur?

Als je aan mensen vraagt wat melkzuur is denken veel mensen vaak aan een soort verzuurde melk. Toch is melkzuur ook een heel ander product. Melkzuur is namelijk een huidverzorgingsingrediënt….

Welke haarverzorging past bij jouw haartype?

Iedereen weet dat er heel veel verschillende soorten haartypes zijn. Elk haartype heeft weer een ander haarverzorging nodig. Toch is het voor veel mensen moeilijk om erachter te komen welke…

beste zilvershampoo

Je hoort tegenwoordig steeds meer mensen die zilvershampoo gebruiken. Zilvershampoo heeft namelijk een goed effect op geverfd blond of grijs haar. Het geeft namelijk een koele gloed aan het kapsel….

Waarom oogverzorging zo belangrijk is

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het verzorgen van hun huid. Toch vergeten genoeg mensen het verzorgen van de ogen. Je ogen hebben namelijk ook gewoon een goede verzorging…