De voordelen van een haarmasker

Door: Kimberly
Geupdate op:

Onze selectiecriteria

Onderzochte producten

53

Onderzochte
producten

Bestede uren

41

Bestede
uren

5

Onderzoeken
uitgevoerd

Opmerkingen verzamelt

20

Opmerkingen
verzameld


Veel mensen twijfelen over het gebruiken van een haarmasker, want een shampoo en conditioner gebruiken is toch eigenlijk al wel genoeg? Waarom zou je een haarmasker moeten gebruiken en wat heeft het voor nut? Toch heeft een haarmasker zeker wel veel zo z’n voordelen. Hieronder hebben we een paar voordelen uitgeschreven voor je.

Inhoudsopgave

Wat is een haarmasker?

Om te beginnen is het natuurlijk verstandig om te weten wat een haarmasker eigenlijk is. Een haarmasker is een product dat je haar weer een nieuwe boost geeft. Ook zorgt een haarmasker ervoor dat je haar weer gezonder wordt. Een haarmasker heeft ook iets meer effect dan alleen conditioner.

Vermindert schade

Heb je last van droog haar dat snel afbrokkelt en heb je snel  last van dooie punten? Dan is een haarmasker perfect. Een haarmasker zorgt er namelijk voor dat je haar weer gezonder wordt. Een haarmasker zorgt er natuurlijk niet voor dat je haar na gebruik in één keer weer gezond is. Je haar heeft tijd nodig om te herstellen, maar een haarmasker kan je helpen om het sneller gezond te maken.

Pluizig haar

Een haarmasker zorgt ervoor dat je haar een stuk gladder wordt. Dat komt doordat je haar zachter wordt en herstelt. Toch heeft iedereen wel een ander soort haarmasker nodig tegen pluishaar. Heb je namelijk krullend haar, dan is het verstandig om daarvoor een masker te kopen. Krullend haar is namelijk uit zichzelf al erg pluizig. Ook heb je een ander soort masker nodig als je je haar veel verft. Dat komt omdat je haar dan sneller beschadigt. Dus heb je een haarmasker nodig met meer voeding.

Bescherming 

Een haarmasker heeft een bepaald soort ingrediënt, waardoor je haar meer bescherming krijgt. Een haarmasker geeft je een soort van extra beschermlaag bovenop je haar. Op deze manier gaat je haar dus minder snel dood en breekt het minder snel af. Een haarmasker zorgt er namelijk voor dat je haarschubben sluiten en slijtage tegen gaan. Een conditioner doet dat ook, maar een haarmasker dringt toch nog net iets meer door in je haar en geeft een betere verzorging. 

Een haarmasker is dus ideaal voor beschadigd, droog, doffig of gekleurd haar. Zorg er alleen wel voor dat je het haarmasker gebruikt dat het beste voor jouw haartype gemaakt is. Het is dus soms even goed zoeken naar een haarmasker voor jouw haartype. Zodra je het masker hebt gevonden dat voor jou werkt, wordt je haar weer een stuk gezonder.

Veelgestelde vragen

Hoe lang moet je een haarmasker inhouden?

Bij een haarmasker is het motto: hoe langer hoe beter. Laat je haarmasker wel minimaal 3 minuten intrekken voor een beetje resultaat. Je komt er na een tijd wel achter hoe lang het masker in je haar het beste voor jou is.

Is een haar masker schadelijk?

Een haar masker is op z’n tijd zeker niet verkeerd. Het zorgt ervoor dat je van droog en beschadigd haar weer mooi natuurlijk haar krijgt. Toch is het niet verstandig om een haar masker te vaak te gebruiken, maar het kan zeker geen kwaad.

Wat gebruik je eerst?

Het is natuurlijk logisch om eerst een shampoo te gebruiken en daarna pas het haarmasker. Shampoo opent namelijk je haar schubben om alles goed te reinigen, waardoor een haarmasker een extra laagje in je haar kan creëren.

Plaats een reactie

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben Kimberly, een studente aan TU Delft die houdt van alles wat met schoonheid te maken heeft. Zelf heb ik twee huisdieren, een kat en een hond, die altijd aan mijn zijde zijn. Als ik niet bezig ben met schoolwerk of bloggen over beauty, breng ik graag tijd door met mijn vriendinnen!

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen
De verschillen tussen zilvershampoo en toner 

Veel mensen kiezen ervoor om hun haar blond te verven. Toch kan het zijn dat je haar na het verven geel kan uitslaan. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het…

De voordelen van een zilvershampoo

Zilvershampoo wordt met de jaren steeds populairder onder de mensen. Vooral bij mensen met blond of grijs haar is zilvershampoo tegenwoordig onmisbaar. Toch zijn er nog veel mensen die het…

Wat zijn de voordelen van melkzuur?

Als je aan mensen vraagt wat melkzuur is denken veel mensen vaak aan een soort verzuurde melk. Toch is melkzuur ook een heel ander product. Melkzuur is namelijk een huidverzorgingsingrediënt….

Welke haarverzorging past bij jouw haartype?

Iedereen weet dat er heel veel verschillende soorten haartypes zijn. Elk haartype heeft weer een ander haarverzorging nodig. Toch is het voor veel mensen moeilijk om erachter te komen welke…

beste zilvershampoo

Je hoort tegenwoordig steeds meer mensen die zilvershampoo gebruiken. Zilvershampoo heeft namelijk een goed effect op geverfd blond of grijs haar. Het geeft namelijk een koele gloed aan het kapsel….

Waarom oogverzorging zo belangrijk is

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het verzorgen van hun huid. Toch vergeten genoeg mensen het verzorgen van de ogen. Je ogen hebben namelijk ook gewoon een goede verzorging…