Waarom gezicht stomen? Alles wat je moet weten

Door: Erik
Gepubliceerd op:

waarom gezicht stomen

Onze selectiecriteria

Onderzochte producten

53

Onderzochte
producten

Bestede uren

41

Bestede
uren

5

Onderzoeken
uitgevoerd

Opmerkingen verzamelt

20

Opmerkingen
verzameld


Je hoort regelmatig dat mensen hun gezicht stomen. Dit wordt ook wel een gezichtssauna genoemd. Dit ritueel wordt door veel mensen als fijn ervaren: de huid kan diep worden gereinigd. Bovendien geeft een gezichtssauna een relaxt gevoel. Waarom jij ook eens jouw gezicht zou moeten stomen én waar je op kunt letten, zetten we hieronder voor je op een rij.

Inhoudsopgave

De voordelen van gezicht stomen

Wanneer je jouw gezicht stoomt, kun jij jouw huid een boost geven. Wanneer je gaat stomen, zal je gaan beginnen met zweten. Als je gaat zweten, zal de huid soepeler worden en daardoor zal vuil, viezigheden en andere bacteriën loskomen. Hierdoor kun je het gezicht makkelijker schoonmaken. Het is dus goed om jouw gezicht eens in de zoveel tijd even wat te laten zweten, zodat alle viezigheden van het gezicht worden ‘afgezweet’. 

Stoom het gezicht niet te vaak

Het stomen van het gezicht zal veel voordelen opleveren: je kunt vaarwel zeggen tegen viezigheden en jouw huid zal er beter uitzien. Toch is het belangrijk om niet té vaak het gezicht te stomen. Het stomen van het gezicht kan namelijk ook een keerzijde hebben. Stoom kan vrij heet zijn – soms zelfs heter dan 100 graden – en dit is schadelijk voor het gezicht. Het gezicht kan namelijk uitdrogen. Daarom mag je ook eigenlijk nooit te heet douchen, omdat dit schadelijk kan zijn voor de huid. 

Probeer daarom niet te vaak te stomen zodat jouw gezicht niet zal beschadigen: in ieder geval niet vaker dan een keer per week. En wanneer je stoomt, doe dit dan niet langer dan vijftien minuten. Je kunt na het stomen een maskertje aanbrengen om jouw gezicht de juiste verzorging te geven. Vervolgens is het belangrijk om jouw gezicht goed te verzorgen en te hydrateren. Breng dus een fijne moisturizer aan na het stomen van het gezicht. 

Denk aan je huidtype

Voordat je gaat stomen, is het belangrijk om eerst jouw huidtype te achterhalen. Stomen is namelijk niet voor iedereen een geschikte optie. Wanneer je bijvoorbeeld een droge huid hebt, kan het schadelijk zijn om iedere week te gaan stomen. Jouw gezicht kan namelijk nog meer uitdrogen tijdens het stomen. Als je een vettige huid hebt is het wel weer aan te raden om iedere week jouw gezicht te stomen. 

Stappenplan: zo reinig jij jouw gezicht

Hoe jij het meest effectief jouw gezicht kan stomen, zetten we hieronder voor je neer in een stappenplan.

  1. Gezicht reinigen: Het is belangrijk dat je je gezicht reinigt voordat je het gezicht gaat stomen.
  2. Zet de waterkoker aan of zet de gezichtssauna aan. Wanneer je water gaat koken, is het belangrijk dat je het water eerst een beetje laat afkoelen voordat je je gezicht gaat stomen.
  3. Je kunt een paar druppels etherische oliën toevoegen aan het water. Denk bijvoorbeeld aan lavendelolie.
  4. Stoom nu het gezicht. Bij het gebruiken van een gezichtssauna, kun je jouw gezicht boven de tuit van de sauna houden. Als je water hebt gekookt, kun je jouw gezicht boven het pannetje of een kom houden. Leg een handdoek over het gezicht, zodat er zo min mogelijk stoom verloren gaat. Zorg ervoor dat je het gezicht niet te dicht bij het water houdt, anders kan de huid verbranden. 
  5. Na vijftien minuten is het stomen klaar. Spoel vervolgens het gezicht af. Je kunt nu een maskertje gebruiken om het gezicht te hydrateren. Na het gezichtsmasker is het belangrijk om een moisturizer aan te brengen, zodat het gezicht zo min mogelijk uitdroogt. 

Veelgestelde vragen

Waarom het gezicht stomen?

Het stomen van het gezicht zal de huid reinigen. Hierdoor kun je vaarwel zeggen tegen viezigheden, irritaties en ontstekingen. Ook zal het bloed beter circuleren.

Hoe vaak mag ik het gezicht stomen?

Het is belangrijk om niet te vaak het gezicht te stomen, al helemaal als je een droge huid hebt. Doe het in ieder geval niet vaker dan 1 keer per week.

Gezicht stomen bij een gevoelige huid, is dat een goede keuze?

Heb jij een gevoelige huid? Dan kan het stomen van het gezicht wellicht geen goede keuze zijn. Het kan zelfs de huidproblemen verergeren. Denk bijvoorbeeld aan rosacea dat erger kan worden.

Plaats een reactie

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben de oprichter van BeautyGaze. Afgestudeerd in 2012 af aan het Erasmus Universiteit Rotterdam in International Business, Marketing en Management. Ik houd ervan mensen te helpen zich zeker te voelen over hun uiterlijk. Daarnaast heb ik twee kinderen en woon in Roosendaal.

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen
De verschillen tussen zilvershampoo en toner 

Veel mensen kiezen ervoor om hun haar blond te verven. Toch kan het zijn dat je haar na het verven geel kan uitslaan. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het…

De voordelen van een zilvershampoo

Zilvershampoo wordt met de jaren steeds populairder onder de mensen. Vooral bij mensen met blond of grijs haar is zilvershampoo tegenwoordig onmisbaar. Toch zijn er nog veel mensen die het…

Wat zijn de voordelen van melkzuur?

Als je aan mensen vraagt wat melkzuur is denken veel mensen vaak aan een soort verzuurde melk. Toch is melkzuur ook een heel ander product. Melkzuur is namelijk een huidverzorgingsingrediënt….

Welke haarverzorging past bij jouw haartype?

Iedereen weet dat er heel veel verschillende soorten haartypes zijn. Elk haartype heeft weer een ander haarverzorging nodig. Toch is het voor veel mensen moeilijk om erachter te komen welke…

beste zilvershampoo

Je hoort tegenwoordig steeds meer mensen die zilvershampoo gebruiken. Zilvershampoo heeft namelijk een goed effect op geverfd blond of grijs haar. Het geeft namelijk een koele gloed aan het kapsel….

Waarom oogverzorging zo belangrijk is

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het verzorgen van hun huid. Toch vergeten genoeg mensen het verzorgen van de ogen. Je ogen hebben namelijk ook gewoon een goede verzorging…