Hoeveel verdient een kapper?

Door: Erik
Geupdate op:

TijdEuro’s
Uur€ 10
Dag€ 80
Week€ 560
Maand€ 2,240
Kwartaal€ 6,720
Jaar€ 26,880

Inhoudsopgave

Wat doet een kapper tijdens het werk?

Een kapper heeft verschillende werkzaamheden tijdens z’n werk. Hieronder staan een aantal werkzaamheden weergegeven die meer in detail gaan.

Knippen

Haar knippen is de belangrijkste werkzaamheid als kapper of kapster. Het knippen als kapper of kapster kan voor iedereen anders zijn. Je kijkt dan vaak naar de wensen van de klant en/of die het wilt laten trimmen of alleen de puntjes eraf wilt laten knippen.

Wassen

Als kapper/kapster zijnde moet je ook haren wassen van de klanten. Dit is waarschijnlijk waar je mee zult beginnen als je een opleiding hiervoor doet. Je gebruikt in dan een shampoo, conditioner en haarmasker.

Verven

Haar verven zul je ook moeten doen als kapper. Het gebeurt niet vaak en vooral niet in het begin, maar het is super belangrijk. Veel mensen weten vaak niet hoe ze hun haar moeten verven, en daarom gaan ze naar de kapper/kapster.

Stylen

Haar stylen is niet zo moeilijk naarmate je meer ervaring op doet. Het duurt even in het begin voordat je het kan, maar zodra je het een aantal keren hebt gedaan. Dan is het erg makkelijk en kun je misschien zelfs met je ogen dicht.

Hoeveel verdient een kapper in andere landen?

Een kapper verdient in de verenigde state ongeveer $ 31,000 per jaar. Dat is zo’n € 26,200 per jaar. Het lijkt misschien veel, maar dat is ongeveer hetzelfde als in Nederland.

Als je kijkt naar andere landen zoals België, Duitsland of Frankrijk, dan zal het ongeveer hetzelfde zijn als Nederland.

Kappers verdienen misschien niet het beste, maar ze kunnen er prima van leven. Aangezien je er een 4 jarige opleiding voor nodig hebt. En als je het leuk werkt vindt, dan is er niets mis mee.

Je zult er misschien niet rijk van worden, maar met de klanten werken en hun blij maken door hun er weer goed uit te laten zien is genoeg.

Is het mogelijk om zelfstandige te worden als kapper of haarstylist?

Ja, je kunt zelfstandige kapper of haarstylist worden als je ervaring hebt. Dit kun je doen door klanten te zoeken die aan huis geknipt willen worden. Het zijn er niet superveel en vaak zijn dit vooral ouderen.

Maar als je een aantal klanten kunt vinden die aan huis geknipt willen worden, dan kan het zeker goed uitpakken. In het begin zal het misschien moeilijk zijn, maar naarmate je klantenkring uitbreid, zal dit een stabiele baan worden.

Klanten die aan huis worden geknipt zijn vaak ouderen die niet zelfstandig naar de kapper of haarstylist kunnen of het zijn mensen die er geen tijd voor hebben.

De mensen die er geen tijd voor hebben behoren vaak tot de groep met een inkomen dat hoger dan modaal is. Hierdoor kun je goed inspelen door je prijs te verhogen.

Zolang je klant tevreden is, kun je altijd meer vragen, maar ik zal dit pas doen als je hun een aantal maanden of jaren als klant hebt. Je kunt niet zomaar je prijs verhogen zonder ze er van op de hoogte te stellen.

Hoeveel verdient een kapperszaak?

Een kapperszaak met 4 a 5 werknemers maakt naar ongeveer € 150,000 t/m €250,000 omzet per jaar. Dit is geen winst! De eigenaar moet vaak ook nog huur, personeel en andere huisvestigingskosten betalen.

Maar aan het eind van de streep, kan het prima verdienen. Vaak verschilt dit ook per locatie en hoeveel vaste klanten de zaken hebben. Als een kapperszaak er al superlang zit en een vaste klantenbestand heeft opgebouwt dan kan het zo zijn dat ze € 100,000 per jaar aan winst draaien.

Onthoudt wel dat dit erg verschilt per kapperszaak. Het kan ook zo zijn dat een kappers zaak ongeveer € 25,000 aan winst per jaar draait.

Tips om kapper of haarstylist te worden

Als je kapper wilt worden, dan moet je ervoor zorgen dat je kennis hebt van de bezigheden die een haarstylist verricht. Je moet ook leren over hoe je mensen op hun gemak kan stellen, en goede resultaten dient te behalen.

1. Je moet makkelijk met verschillende haar stylen om kunnen gaan. Iedere klant heeft verschillende behoefte en als kapper/kapster zijn de wil je hier op kunnen inspelen en mensen van dienst te zijn.

2. Voor een goede schoonheid zorgt, moet je ervaring hebben opgedaan in de vakgebieden zoals gespecialiseerd in verven en knippen van haar.

2. Een grote leergierigheid is een definitie voor een goede kapper. Als hij of zij nieuwe technieken wil ontwikkelen, moet hij of zij hier voor zorgen dat hij of zij de algemene kennis heeft over hoe je haarstylist moet worden.

3. Een goede kapper moet makkelijk kunnen praten met de klanten. Praten met klanten kan helpen om de perfecte haarstijl te ontwikkelen, en goede resultaten te halen.

4. Iedere kapper zal problemen hebben in het dagelijkse werk waardoor hij/zij moet veranderen van vakgebied of werkplek. Een goede kapper is iemand die snel kan leren en veranderen van vakgebied of werkplaats om zijn/haar vaardigheden te ontwikkelen.

Conclusie

Nu je aan het eind bent gekomen van dit artikel, weet je vast wel hoeveel een kapper ongeveer verdient. Daarnaast is het misschien leuk om zelf kapper te worden. Zorg ervoor dat je een goede opleiding volgt waar je veel praktijkervaring op kunt doen.

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben de oprichter van BeautyGaze. Afgestudeerd in 2012 af aan het Erasmus Universiteit Rotterdam in International Business, Marketing en Management. Ik houd ervan mensen te helpen zich zeker te voelen over hun uiterlijk. Daarnaast heb ik twee kinderen en woon in Roosendaal.

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen

Deze tekst gaat over het belang van scheerschuim. Zo weet je precies waarom deze voor velen vanzelfsprekende stap in het scheren, nou eenmaal zo belangrijk is.

In deze blogpost gaat het over de verschillende stappen uit een skincare routine. Zo weet jij precies wat voor verschillende stappen in huidverzorging er zijn.

In deze blogpost wordt uitgelegd hoe je jouw nagels kunt ontdoen van gellak of nepnagels. Zo kun je weer jouw natuurlijke nagels rocken óf ze klaar maken voor de volgende set nagels!

sporters

Haarverzorging voor sporters is essentieel vanwege uitdagingen zoals zweet, chloor, zout water en blootstelling aan de elementen. Basisverzorging omvat regelmatig wassen met geschikte shampoos en conditioners, terwijl specifieke strategieën zoals het dragen van een badmuts of het gebruik van leave-in conditioners kunnen helpen bij specifieke situaties. Kies natuurlijke haarverzorgingsproducten die passen bij jouw haartype en behoeften voor gezond en sterk haar, zelfs tijdens het sporten.

stralende huid voeding

Voor een stralende huid zijn voedingsstoffen als vitamines A, C, E, mineralen zoals zink en selenium, en omega-3 vetzuren essentieel. Water houdt de huid gehydrateerd. Eet groenten, fruit, vette vis en noten, en vermijd suiker, bewerkte voeding, sommige zuivelproducten, alcohol en cafeïne voor een gezonde huid.

zwanger

Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om je haar zorgvuldig te verzorgen. Gebruik milde en veilige haarproducten zonder sulfaten en parabenen, was je haar regelmatig, vermijd agressieve stylingtools en chemicaliën zoals haarkleurmiddelen tijdens het eerste trimester. Zorg voor een uitgebalanceerd dieet met essentiële voedingsstoffen en hydrateer je haar met maskers. Hormonale veranderingen kunnen haaruitval veroorzaken, maar dit is meestal tijdelijk. Raadpleeg een arts voor aanhoudende haarproblemen.