Is Conditioner Slecht Voor Je Haar?

Door: Erik
Geupdate op:

Is Conditioner Slecht Voor Je Haar

Zelf gebruik ik al jaren lang conditioners en heb er nooit problemen mee gehad. Elke keer dat ik mijn haar was, gebruik ik conditioner. Deze producten zijn verkrijgbaar bij drogist of online. Het ligt er maar net aan wat voor conditioner je wilt en welke goed voor je haar is.

In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van conditioner en het gebruik ervan.

De conditioner die u gebruikt kan verschillen van persoon tot persoon. Er zijn veel verschillende soorten conditioners. Zo heb je conditioners voor beschadigd haar, maar ook voor dik haar.

Inhoudsopgave

Hoe vaak moet je een Conditioner gebruiken?

Dit verschilt per persoon, maar vaak gebruiken mensen een conditioner 1 a 2 keer per week. Natuurlijk heeft dit alles te maken met jouw haar type. Vooral het gebruik van een conditioner om beschadigd haar weer gezond op te laten groeien is belangrijk.

Een goede conditioner zorgt ervoor dat het haar weer steviger word en dat de kleur van het haar geconserveerd blijft. Maar er zijn ook mensen die het dagelijks gebruiken om hun haar te conditioneren.

Conditioner voor of na shampoo gebruiken?

Het beste is om een conditioner na de shampoo te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat het haar weer voller word en beter, omdat je het gehele haar kunt conditioneren.

Vooral bij mensen die vaak in de zon zitten is dit erg belangrijk. Het kan voorkomen dat je haar sneller beschadigd.

Natuurlijk kun je het er ook voor de shampoo gebruiken, maar of dit zo effectief is als na de shampoo, dat is niet te zeggen.

Veel persoonlijke verzorgingsproducten werken het best als je ze op een bepaalde manier gebruikt of combineert met andere producten. Conditioner wordt vaak gecombineerd met shampoo en daarom het beste gebruikt na de shampoo.

Hoe moet je een Conditioner gebruiken?

Hoe moet je een Conditioner gebruiken

Een conditioner kun je op verschillende manieren gebruiken, maar hieronder hebben we de meest gebruikte manier uitgelegd.

1. Conditioner is een must have voor elk haartype

Toen ik onlangs aan mijn haar bleek, had het een beetje een textuur. Het was niet helemaal kruidig, maar er waren wel wat losse plukken. Ik besloot om de zware conditioner die ik normaal niet gebruikte af te wisselen met mijn conditioner van Yves Rocher.

Het voelt ook veel prettiger op het haar en je kan beter knipperen. Het duurde wel langer als je zwaardere conditioner gebruikte om goed in te laten werken. Veel mensen vergeten vaak een conditioner te gebruiken, maar het is juist super belangrijk.

2. Volg de aanwijzingen op de fles

Veel mensen weten wel hoe ze een conditioner moeten gebruiken. Zorg ervoor dat je de aanwijzing volgt van de verpakking. Kijk wel uit dat je de conditioner niet dagelijks gaat gebruiken.

Dit kan leiden tot een overmatig gebruik en daardoor kan het haar beschadigen. Dit gebeurt vooral bij dames met lang haar, maar ook lange mensen die hun haar in een staart dragen kunnen last krijgen van roos of droog haar.

Daarnaast moet je ook een goede shampoo ervoor gebruiken. Dit is namelijk de basis van gezond haar. Daarnaast kan je ook gewoon wat natuurlijke oliën of honing in combinatie met een conditioner tot jouw haar speciaal maken.

3. Gebruik voldoende conditioner

Probeer niet teveel conditioner te gebruiken. Als je te veel gebruikt, kan het op langere termijn slechte resultaten geven. Probeer ook zo min mogelijk plekken over te slaan.

Dit gebeurt nog al te vaak onder de douche. Zorg er altijd voor dat het haar goed bedekt is met conditioner.

4. Spoel uit met warm water na 5 minuten

Vervolgens kun je het uitspoelen met warm water. Begin je met je hoofd, dan de achterkant van je hoofd en tenslotte het voorste gedeelte van je hoofd.

5. Gebruik een conditioner 1 a 2 keer per week.

Probeer een conditioner 1 a 2 keer week te gebruiken. Dit afhankelijk van hoe vaak je het haar wast (als je gaat douchen). Als je geen conditioner gebruikt, dan heb je haar dat sneller uitdroogt. Conditioners zorgen er ervoor dat het haar weer steviger word. Als je eens per week een conditioner gebruik, dan kan dat al helpen om je haar gezond te houden.

Kan je een conditioner gebruiken dat over de datum is?

Ja, je kunt een conditioner ook na de datum gebruiken. Het is beter om dit niet te doen, maar als je geen andere keus hebt dan kun je het wel doen. Vaak zijn conditioners die over de datum zijn, niet meer zo goed als de dag dat ze open zijn, maar dit is afhankelijk van welke conditioner het is.

De 8 Beste Shampoos Voor Gekleurd Haar is misschien aan interessant artikel voor jou!

Conclusie

Nu je aan het eind bent gekomen van dit artikel, weet je natuurlijk nu wel genoeg. Conditioners zijn belangrijk om het haar te helpen herstellen en er gezond uit te laten zien én ze voelen vaak ook veel fijner aan op het hoofd.

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben de oprichter van BeautyGaze. Afgestudeerd in 2012 af aan het Erasmus Universiteit Rotterdam in International Business, Marketing en Management. Ik houd ervan mensen te helpen zich zeker te voelen over hun uiterlijk. Daarnaast heb ik twee kinderen en woon in Roosendaal.

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen
De verschillen tussen zilvershampoo en toner 

Veel mensen kiezen ervoor om hun haar blond te verven. Toch kan het zijn dat je haar na het verven geel kan uitslaan. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het…

De voordelen van een zilvershampoo

Zilvershampoo wordt met de jaren steeds populairder onder de mensen. Vooral bij mensen met blond of grijs haar is zilvershampoo tegenwoordig onmisbaar. Toch zijn er nog veel mensen die het…

Wat zijn de voordelen van melkzuur?

Als je aan mensen vraagt wat melkzuur is denken veel mensen vaak aan een soort verzuurde melk. Toch is melkzuur ook een heel ander product. Melkzuur is namelijk een huidverzorgingsingrediënt….

Welke haarverzorging past bij jouw haartype?

Iedereen weet dat er heel veel verschillende soorten haartypes zijn. Elk haartype heeft weer een ander haarverzorging nodig. Toch is het voor veel mensen moeilijk om erachter te komen welke…

beste zilvershampoo

Je hoort tegenwoordig steeds meer mensen die zilvershampoo gebruiken. Zilvershampoo heeft namelijk een goed effect op geverfd blond of grijs haar. Het geeft namelijk een koele gloed aan het kapsel….

Waarom oogverzorging zo belangrijk is

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het verzorgen van hun huid. Toch vergeten genoeg mensen het verzorgen van de ogen. Je ogen hebben namelijk ook gewoon een goede verzorging…