is zilvershampoo slecht voor je haar?

Door: Erik
Gepubliceerd op:

Veel mensen ervaren soms haaruitval op een bepaald moment en vragen zich af of dit kan liggen aan hun nieuwe zilvershampoo.

Haarbreuk is een irritante aandoening die verband houdt met de schade die je kostbare haar om een ​​of andere reden kan oplopen.

Vooral voor vrouwen kan dit gevolg hun zelfrespect radicaal verlagen.

Inhoudsopgave

Hoe werkt zilvershampoo?

Het product is ontworpen om de levendigheid van zilverkleurig blond of grijs haar te behouden.

Paars staat tegenover geel op het kleurenwiel, dit betekent dat de dieppaarse formule in de shampoo gericht is op en gele tinten en koperachtigheid elimineert om de heldere tinten op te fleuren.

Dit is relevant voor zowel gekleurd als natuurlijk haar. Van nature kan grijs haar gele tinten ontwikkelen door omgevingsfactoren zoals wind, regen en vervuiling.

Afhankelijk van hoe lang je je shampoo laat intrekken, kan elke tint worden ontwikkeld van een honingblond tot het koelste wit.

Kan de shampoo haarbreuk veroorzaken?

Haarbreuk lijkt te gebeuren wanneer je niet alleen paarse shampoo, maar ook andere stoffen exponentieel misbruikt.

Het antwoord is dus vrij eenvoudig: ja, het product kan je haar mogelijk beschadigen als je het te veel gebruikt.

Het probleem met het haarproduct is dat mensen geen geld willen ‘verspillen’ aan het advies van een kapper. Ze zoeken zelf een goedkoop product.

Vooral jonge meisjes komen in de verleiding om misvattingen te maken over paarse shampoo. Klanten vinden het een prachtig stukje cosmetica om het op een overdreven punt toe te passen.

Maar uiteindelijk scalpeert het geleidelijk de haren, wat leidt tot uitdroging en haaruitval.

Waarschuwingen voordat je zilvershampoo gebruikt

1. De donkere kant van zilvershampoo

De shampoo is geadverteerd als een perfecte oplossing voor blondines, bestaande uit een reeks ingrediënten voor het behandelen van ondertoonhaar. Maar wat niet is gepubliceerd, is de donkere kant ervan.

Het werkt bijvoorbeeld ook als bleekmiddel dat ervoor kan zorgen dat het haar uitdroogt en breekt als het te veel wordt gebruikt, en het werkt niet altijd voor alle blonde haartypes, waarvan blond met hoge porositeit een voorbeeld is.

2. De geloofwaardigheid van zilvershampoo

De shampoo staat wereldwijd bekend om zijn gecertificeerde vermogen om de haarkleur lichter te maken. Er zijn echter verschillende giftige chemicaliën die discreet worden afgedekt, bijvoorbeeld citroenzuur en guargom.

Citroenzuur is een ingrediënt in citroensap, wordt in een grote hoeveelheid aangebracht om het te maximaliseren.

Dit ingrediënt helpt om je haar te verlichten in de zon.
Guargom, een stof die afkomstig is uit laboratoria, wordt radicaal gebruikt om de consistentie te verdikken.

Helaas vormt de combinatie van citroenzuur en guargom een ​​mild bleekmiddel, maakt het je haar lichter maar ook uitgedroogd en zorgt het na verloop van tijd voor het breken van je lokken.

Daarom, als je je haar er constant in laat weken, zal je haar al snel niet bestand zijn tegen gevaarlijke elementen, broos worden en afvallen.

Maar de effectiviteit van het uitwassen van de gele en oranje kleur is echter onvermijdelijk voor blond haar. Zolang je de effecten van het product begrijpt en het op de juiste manier gebruikt, zal het je haar niet verwoesten.

Hoe vaak moet je paarse shampoo gebruiken?

Haarspecialisten geven aan dat de paarse shampoo twee keer per week gebruikt moet worden voor het beste resultaat. Bovendien kan het product de effecten van normale shampoo niet vervangen, wat een norm is voor onze badroutine.

Wat gebeurt er als je te veel paarse shampoo gebruikt?

Je haar wordt paars of er ontstaan vlekken in je lokken. Dit als je het product te lang laat indringen in je haar. De paarse tint sijpelt gestaag in het haar en verandert je blonde coupe in een vlekkerige paarse coupe.

Je haar wordt droog

Let op wanneer de droogheid de haarstructuur begint binnen te dringen, wat resulteert in fragmentatie. In dit geval kan je geliefde haar er dof en donkerder uitzien.

Tips om de shampoo correct te gebruiken

Begrijp eerst je haar. Bepaal je haarcategorie en huidige omstandigheden. Wat is jouw haarkleurtype? Elke tint blond vereist verschillende inweekperiodes.

Merk op dat het te veel weken van je haar in de shampoo zal resulteren in een ongewenste kleur. De inweektijd is afhankelijk van twee factoren: je haartype en je shampootype.

Hieronder staan ​​drie veelvoorkomende soorten blondines.

  • Warm blond haar (honingblond, aardbeiblond, verwijst naar natuurlijk blond haar): ongeveer 2 – 3 minuten.
  • Voor koel blond haar (licht, bleekblond, verwijst naar grijs of platina): ongeveer 5 – 15 minuten.
  • Neutraal blond haar (de rest): ongeveer 3 – 5 minuten.

Ook kan de inweektijd enigszins variëren tussen verschillende shampoomerken. Zelfs als twee typen vergelijkbare percentages elementen hebben, kunnen ze anders functioneren.

Daarom moet je de reeks instructies op het etiket grondig lezen en tegelijkertijd rekening houden met je haartype.

Tips voor het beste effect

Om je haar veilig en stabiel te houden, wissel je normale shampoo en conditioners met paarse shampoo af voor een harmonieus mengsel in plaats van continu de paarse te gebruiken.

Hoewel paarse shampoo voor veel haarkleuren werkt, is de werkzaamheid optimaal voor blond haar.

Kies daarom altijd de juiste shampoo die de meeste voordelen kan bieden aan je natuurlijke haarkleur.

Kies bij veelvuldig gebruik een paarse shampoo met ingrediënten als keratine en kokosolie.

Alle stoffen die afkomstig zijn van ammoniak moeten uit je keuze worden verwijderd.
Vergeet niet om shampoo slechts om de drie dagen aan te brengen voor het beste en onschadelijke resultaat.

Conclusie

De belangrijkste regel om je heldere tint te behouden, is dus onderhoud met zilvershampoo. Dit product is perfect voor het behouden van een heldere en levendige tint. Maar gebruik het haarproduct in de juiste hoeveelheden.

Het is essentieel om voor je geliefde haar te zorgen. Het vermijden van haarbreuk is prioriteit, niet je uiterlijke wensen.

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben de oprichter van BeautyGaze. Afgestudeerd in 2012 af aan het Erasmus Universiteit Rotterdam in International Business, Marketing en Management. Ik houd ervan mensen te helpen zich zeker te voelen over hun uiterlijk. Daarnaast heb ik twee kinderen en woon in Roosendaal.

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen
De verschillen tussen zilvershampoo en toner 

Veel mensen kiezen ervoor om hun haar blond te verven. Toch kan het zijn dat je haar na het verven geel kan uitslaan. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het…

De voordelen van een zilvershampoo

Zilvershampoo wordt met de jaren steeds populairder onder de mensen. Vooral bij mensen met blond of grijs haar is zilvershampoo tegenwoordig onmisbaar. Toch zijn er nog veel mensen die het…

Wat zijn de voordelen van melkzuur?

Als je aan mensen vraagt wat melkzuur is denken veel mensen vaak aan een soort verzuurde melk. Toch is melkzuur ook een heel ander product. Melkzuur is namelijk een huidverzorgingsingrediënt….

Welke haarverzorging past bij jouw haartype?

Iedereen weet dat er heel veel verschillende soorten haartypes zijn. Elk haartype heeft weer een ander haarverzorging nodig. Toch is het voor veel mensen moeilijk om erachter te komen welke…

beste zilvershampoo

Je hoort tegenwoordig steeds meer mensen die zilvershampoo gebruiken. Zilvershampoo heeft namelijk een goed effect op geverfd blond of grijs haar. Het geeft namelijk een koele gloed aan het kapsel….

Waarom oogverzorging zo belangrijk is

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het verzorgen van hun huid. Toch vergeten genoeg mensen het verzorgen van de ogen. Je ogen hebben namelijk ook gewoon een goede verzorging…